ackadacka

05.00..

Publicerad 2011-02-28 09:26:51 i Allmänt

Idag startade vi dagen kl 05.00. Fantastiskt! Dagen böir väldigt lång och man hinner med en del saker. Gissar att F känner likadant. Nu är vi på väg till öppna förskolan i Mölndal för lek, bus, sånstund och fika. Jag måste ha kaffe då fort hg kommer dit, mina ögon går i kors! Är lite trött efter helgen också:) Man börjar bli gammal!

Sliten..

Publicerad 2011-02-27 19:37:07 i Allmänt

Idag är man lite lätt sliten. Trodde jag skulle må värre. Det var en riktigt härlig kväll/natt, massa tjöt med härliga människor och dans till bra musik. Vi startade med middag på svea och sen drog vi till Dancing Dingo. För några sekunder så kändes det som att man aldrig fått barn och att allt var som förr. Jag saknar verkligen inte utelivet (dyrt som fan är det). Det är roligare att gå ut när man inte går ut så ofta.

Idag har det inte hänt så mycket, en promenad med lillan och lite lek i hennes rum. Nu blir det soffan och kolla på Solsidan och Big Brother.

Imorgon blir det till att skaffa gymkort. =)=) Nu jävlar!

Jobbmässa..

Publicerad 2011-02-26 08:50:22 i Allmänt

Idag ska jag till jobbmässan på världskulturmuséet. Ska bli kul att traska runt och läsa lite om olika företag, har med mig några cv som jag kan dela ut också. Spännande! Men först blir det till att fixa iordning sig och packa ner saker till lillan som ska sova hos farmor och farfar. Jag och älsklingen ska ut och käka med goda vänner och inta alkoholhaltiga drycker. Har inte druckit sen julbordet. Jag är en skötsam flicka numera. :):) Jag ska försöka hinna med en sväng på stan också, är man barnledig och samboledig så får man passa på.

Gratis..

Publicerad 2011-02-25 10:59:05 i Allmänt

Alla älskar vi ju gratis-saker. Nu kan man bli Testpilot på en ny beasås. Klicka in här: http://smartsontestpilot.se/rydbergs/bli-testpilot

Perfekt är ordet..

Publicerad 2011-02-24 19:42:09 i Allmänt

Så himla söta krukor från ikea. 3 st för 29:-. Bra att förvara saker i eller använda som krukor. Dom rosa fick följa med mig hem idag. =) Helt perfekta och väldigt käcka (stavas det verkligen så?)

Zzzzzz...

Publicerad 2011-02-23 03:05:12 i Allmänt

Åhh vad jag är trött 01.30 tyckte lillan att det var dags att kicka igång dagen. (Eller inte, om jag får vara med och bestämma.) Jag har försökt diverse metoder för att hon ska somna. Jag ger upp!!

Burk..

Publicerad 2011-02-19 22:26:31 i Allmänt

Kolla in denna perfekta burken. Så snygg. Jag älskar plåtburkar, don´t ask why!

Lugna gatan..

Publicerad 2011-02-19 21:56:04 i Allmänt

Det är lördag och jag sitter ensam hemma (lillan ligger och sover). Det är så skönt. Har kollat på melodifestivalen och nu blir det slösurfa en stund ( kolla på vårkläder och sitta och drömma sig bort med alla läckra kläder, skor och accessoarer på polyvore.com).

Jag ska lägga mig tidigt idag, är så himla trött. Har jobbat hela dagen, det var rätt lugnt på jobbet men man blir fan trött ändå. Stack iväg på rasten och köpte en present till lillan. Jag tycker hon förtjänade en ny leksak. Hon fick en hund från Fisher Price. Den var mycket uppskattad.

Tidig morgon..

Publicerad 2011-02-17 07:45:08 i Allmänt

Kl 06.30 vaknade jag av att lillan låg och pratade. Tände lampan och möttes av världens smile, så underbart. Vi ligger alltid i sängen en stund och myser innan det är dags för blöjbyte och frukost. Idag ska vi till Haga och kolla lite. Villervalla har ju en outlet med riktigt bra priser. Vi ska bara kolla:):) En Smarrigt fika får der bli också.

Beslutsångest..

Publicerad 2011-02-15 09:11:10 i Allmänt

Sjöfartsmuseet, naturhistoriska eller stanna hemma? Hmmm... det är sportlov så det är säkert knökat på alla museum. Jag får lägga mig och vila på saken.

Fixarfrasse..

Publicerad 2011-02-14 21:10:39 i Allmänt

Numer kan ni kalla mig fixarfrasse. Jag älskar att kolla runt på tradera, blocket och andra käcka sidor på nätet. Är ni ute efter något spec? Jag kan hjälpa till. =) Idag såg jag en fin barnvagn på blocket, ringde malin och några timmar senare så var malin en barnvagn rikare. (Ja jag vet att jag inte har något liv men är man mammaledig så är man) Om någon vill hjälpa mig så letar jag efter en tallrikshylla. Hör av er om ni hittar någon fin. Jag betalar bra! =)

Alla hjärtans dag..

Publicerad 2011-02-14 21:03:01 i Allmänt

Sambon kom hem med en blomma idag. Blev så himla glad, hade verkligen inte räknat med det. Tänk vad lite man kan bli glad för. =) Denna dagen har verkligen vart så himla bra. Jag är så glad över att jag är så produktiv och duktig. Unnade mig tom fika idag för att belna duktiga mig. Var inne på polarn & pyret och fann dessa fina kläder (finns i rosa och blått också):
LÅNGKALSONGERTRÖJASTRUMPOR
Bild: www.polarnopyret.se

Kärt återseénde..

Publicerad 2011-02-14 20:53:04 i Allmänt

Idag fikade jag med en gammal jobbarkompis och hennes dotter. Och som vanligt efter våra dejeter så blev det en sväng på stan. Jag älskar när man kan träffa en kompis efter typ 6 månader och prata på som att det var igår man träffades.  

Maileg..

Publicerad 2011-02-14 16:59:53 i Allmänt

Maileg är också ett danskt märke som gör både inredning och leksaker. Hur fina är inte dessa leksaker? Man vill ha alltihop. =)

Bilder: www.maileg.dk

Denna fina sängen med prinsessan på ärten har lillan. Den fick hon av Farmor när hon var nyfödd.


Vimplar..

Publicerad 2011-02-13 21:41:30 i Allmänt

Så fort jag får tag på en tallrikshylla så ska jag försöka hitta dom perfekta vimplarna att hänga under. Helst ska dom vara i rosa ton men gillar verkligen dom lila från maileg. Det finns en del att välja på. I värsta fall får man sy egna. Det kan ju inte vara så svårt!

Maileg


Nyblom & Kollén


Åhlens


Rice


Greengate

Toys..

Publicerad 2011-02-13 21:10:24 i Allmänt

Dessa fina leksaker kommer från ett danskt märke som heter sebra. Älskar verkligen deras saker. Det finns allt från möbler till leksaker. Så himla fina, speciellt dom virkade leksakerna.





My oh my..

Publicerad 2011-02-13 09:30:14 i Allmänt

Jag har vart upptagen sedan i Fredags, därför har jag inte kunnat blogga. =( Men nu är jag tillbaka. Vi var barnvakt åt lilans kusin och tillbringade dagen på lek&bus landet. Superduper-roligt. Men fan vad trött jag blev, somnade kl 21. Så alla ni som undrar om lillan ska få ett syskon. NOOO, inte än på ett jävla tag. Dagen såg ut så här: Mata, byta blöja, leka lite, trösta lite, mata, byta blöja, mata igen och byta blöja. =)=)

Igår jobbade jag, det var så gött att jobba. Det gick som en dans.

Idag blir det middag hos pappa men innan det, en promenad i solen. måste glänsa i mina nya brillor.

Nu är det över..

Publicerad 2011-02-10 15:14:40 i Allmänt

Då var man ännu en erfarenhet rikare. Lillan har vart magsjuk och det har vart tufft men lärorikt. Det är så man får tänka när det uppkommer nya och tuffa situationer. Det är mycket jobb med magsjuka. Man ska tvätta nerspydda kläder och sängkläder, koka alla nappflaskor efter varje gång, svabba golv och sprita händerna så fort man tar i något. NU är det förhoppningsvis över. Lillan har ätit välling och lite mat idag. Hon har till och med fått dricka saft. =)

Sjukstuga..

Publicerad 2011-02-08 21:47:02 i Allmänt

Nu går det magsjuka här hemm igen. INTE roligt. Men så är det. Vätskeersättningen är uppdrucken och tvätt-tid är bokat!

Barnvakt..

Publicerad 2011-02-08 21:44:15 i Allmänt

Ok, jag förespråkar inte detta för fem öre. Min lilla får inte kolla på tv mycket. Eller, får och får. Det blir inte att vi sätter oss framför tv´n tillsammans. Vi sitter oftast i hennes rum och leker. Någon kväll i veckan kanske hon sitter i mitt knä framför tv´n och gluttar lite men det är inte ofta.
Jag har läst på en del bloggar om något som heter Baby Einstein. Det är filmer för barn mellan 0-4 år. Jag vet inte vad jag ska tycka men det känns lite väl tidigt att sätta en unge under 2 år framför tv´n. Eller vad tycker ni? Detta fenomen kommer ju givetvis från USA. Var annars?

Baby Einsteinserien är skapad av en småbarnsmor och erbjuder stimulerande, lättsamma och lekfulla produkter för små barn (0-4 år), under den tid då deras utveckling är som intensivast.

På ett unikt sätt, utgår produkterna från de yngsta barnens förutsättningar och relaterar konsekvent till ord, ting och sammanhang ur det verkliga livet.

På sina egna villkor, ges de yngsta barnen tillfälle att stifta bekantskap med bl.a. språk, musik, djur och natur.

Baby Einstein Mina första siffror ger en lekfull presentation av siffror, som på ett pedagogiskt sätt vävs samman med saker som barnet möter i sin vardag i hemmet eller naturen. Varje siffra presenteras i ett lugnt tempo och på ett sätt som skapar nyfikenhet för siffrornas värld, och väcker en lust att vilja räkna.

Bild och text: www.discshop.se

(försökte lägga in en film men det funka inte, kolla youtube)

Dusch..

Publicerad 2011-02-08 08:01:49 i Allmänt

Nu ska jag skynda mig in i duschen medan lillan sover. Väntar besök av målargubbarna idag också. Dom ska måla taket i badrummet. Känner mig jätte stressad. Hoppas inte dom kommer när jag står i duschen. Får väl låsa dörren till badrummet:):) Idag blir det fika hos Karin. Fast bara kaffe för min del, no sugar!! Gröt till frukost är super gott. Man kanske borde äta gröt till vardags och mackor på helgen. Nä nu måste jag stress-duscha! Ciao!

Buffé..

Publicerad 2011-02-06 22:44:10 i Allmänt

Jag borde börja skriva en bok om var man hittar dom bästa bufféerna i göteborg. Inte för att jag har vart på så många olika men jag har vart på samma (hedens Brunch) många många gånger. Idag var vi på Hagabadet och åt Brunch. Maten var sådär, det var gott men inte värt 169:-/pp, OM det inte hade vart för efterrätterna. Det fanns pannacotta, äpplepaj, våfflor, chokladkaka, kärleksmums, chokladmousse, färsk frukt och brie. Åhhh det var så gott! Vi gick därifrån mätta som fan. Nästa gång det blir Brunch får det bli på casinot, farellis, hotellet vid park lane eller bitter. Samtliga ställen SKA testas. Har ni några fler brunch-tips?

Mitt första år..

Publicerad 2011-02-06 22:37:35 i Allmänt

Nu har jag skickat kort på lillfisen på framkallning. Jag har ju en scrapbook till lillan som jag klipper och klistrar in bilder och minnen i. Jag är jätte nöjd med boken. Man kan få lite idétorka ibland, jag skriver ju allt i boken själv. Jag brukar gå in i bokaffärer och kolla vad det står i dom färdiga böckerna. :):) Nu ikväll började jag leta efter speciella händelser som hände 2010. Jag hittade inte så mycket men det känns inte så viktigt, ska även skriva vad mjölken och bensinen kostade. Jag klippte av en liten lock häromdagen som jag ska sätta in i boken. Känner mig riktigt duktig. Jag tror boken kommer uppskattas jättemycket när lillan blir större.

Söndag..

Publicerad 2011-02-06 10:18:50 i Allmänt

Idag blir det Brunch på Hagabadet med familjen. Mysigt värre! Efter en kväll med gråt, snor och hosta så känner jag mig lite utvilad. Somnade 20.30 men fick trösta en lite än ledsen korn kl 23.00. Det var bara mamma som fungerade. Mamma är tröstmaskin och pappa är lekmaskin. Som sagt Brunch idag, sen blir det fasta resten av veckan. Jag känner mig som ett träsktroll. 1 timmas promenad om dagen får det bli, gröt till frukost och inga sötsaker (har vart utan sötsaker under veckodagarna i snart 4 veckor). Nu kör vi!!

Rumpsalva..

Publicerad 2011-02-05 20:05:08 i Allmänt

Jag kör med Bepanthen på lillans rumpa när den är röd. Grymt bra salva.

Bepanthen kräm och salva innehåller som verksam substans 50 mg/g dexpantenol, som i hud- och slemhinnevävnaden omvandlas till B5-vitamin, dvs. pantotensyra. B5-vitamin är en nödvändig tillväxtfaktor för hudens och slemhinnornas celler. Lokalt använd absorberas dexpantenol mycket snabbt i huden och slemhinnorna Krämen lämpar sig speciellt för vården av små hudskador, såsom skavsår, skråmor, brännskador, hudirritationer (t.ex. förorsakade av sol-, röntgen eller UV-bestrålning), hudsprickor (även på bröstvårtorna och bensår), utslag förorsakade av blöjor samt för vård av inflammationer i näsans slemhinna. Salvan lämpar sig speciellt för vården av brännskador, utslag förorsakade av blöjor, svårläkande sår (även på bröstvårtorna), spruckna Iäppar och sprickor i mungipan, skråmor och hudsprickor och för vården av fissurer i genitalområdet

Se hit!!

Publicerad 2011-02-05 12:38:29 i Allmänt

Just nu söker företaget Buzzador efter Gravida och/eller föräldrar med småbarn födda 1 februari 2009 eller senare. Gå in på länken här för att läsa mer och bli medlem: http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=ackadacka Man får massor av bra erbjudanden att testa olika produkter och visa för sina vänner. Jag fick Bepanthen nu i veckan som jag ska testa själv och dela ut till mina vänner. Grymt bra! Alla älskar väl gratis saker? :):)

Fynd..

Publicerad 2011-02-04 23:53:54 i Allmänt

Idag när vi var och letade efter en present till Loke på BR så gjorde jag väääärsta fyndet. Lillan och hennes kusin kommer älska mig tills dom fyller 15 år och åker moped. Jag hittade en uppblåsbar pool (jag vet att det inte är säsong men jag tänker framåt). Poolen har en rutschkana, en minipool, palmer och vattenstrålar som sprutar rakt upp (plus massa roliga figurer på botten). Nu tänker ni säkert att jag är helt skruvad som går och köper en barnpool i Februari men vad fan, den kostade 60:-. Ordinariepris var 449:-. HALLÅ!! Typ årets fynd! Jag tvungen helt enkelt. Sommaren ÄR räddad. Jag vill typ blåsa upp den nu och ha den i vardagsrummet med bollar i. :):):) Det hade vart nåt! Nä nu ska jag sova. Fullspäckad dag imorgon.

Host och snörvel..

Publicerad 2011-02-04 07:27:09 i Allmänt

Min lilla docka är förkyld. Hostar och snorar som aldrig förr. Men så är det ju i dessa tider. Kan inte våren och sommaren komma nu? Så man kan ta promenader i slottskogen och åka till 4H gården och kolla på djur. Inte konstigt att ungarna blir förkylda när man trängs på öppna förskolan 4 dagar i veckan, baskiluskerna frodas i lekrummet. Imorgon blir det kalas hos min favoritkille som fyller fyra år (Vad har tiden tagit vägen?). Det ska bli så roligt. Missade kalaset förra året och året innan det. Så det ska tripplfiras imorgon. Idag ska vi in till stan och kolla på födelsedagspresent. Spännande!! Nu sover min lilla hostkorv så jag får lägga på ett kål om jag vill se någorlunda fräsch it idag, måste duscha!

Upp och hoppa..

Publicerad 2011-02-03 09:17:06 i Allmänt

Idag gick vi upp 04.30. Härligt!! Jag trodde inte det var sant när jag vaknade av lillans "papappapa" när klockan var 04.30. Men det var det. Det var bara att gå upp och byta blöja, fixa gröt och leka. Allt är klart här hemma, dvs det är diskat och organiserat i köket. Det är min morgonsyssla, samma sak varje morgon. Lillan äter leverpastejsmacka och jag plockar med disk och städar i köket. Idag blev jag med bil helt plötsligt. Trodde bilen skulle vara upptagen men så blev det inte. Så nu har jag inget busskort. Det blir nog bara öppna förskolan idag och dit går vi. Jag vet inte om jag pallar att parkera bilen i garaget så jag skiter nog i att ta bilen. :):):)

Lek&bus..

Publicerad 2011-02-02 09:26:24 i Allmänt

Snart drar vi till lek&bus landet. Det ska bli spännande. Det kostar inget så tycker inte barnen det är roligt så kan man hitta på något annat. Jag vill börja använda min vårjacka men det känns lite tidigt. Kan det inte bli sol och vår NU?!

Stövlar!!

Publicerad 2011-02-01 13:30:33 i Allmänt

Idag skippar vi öppna förskolan och myser hemma. Det regnar som fan ute så det är skönt att bara sitta inne och leka. Jag ska ta mig in till stan en snabbis innan simningen. Måste ha ett par gummistövlar. Sålde ju mina hunter förra året (jag ångrar mig inte). Det får bli ett par vanliga, billiga stövlar. Ska kolla på din sko och stadium. Ciao!

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela