ackadacka

Hockeykväll..

Publicerad 2010-09-30 16:57:26 i Allmänt

Snart kommer mamma, Lasse och Malin. Vi ska kolla på hockey och äta tacos. Supertrevligt! Filippa ligger och tar en powernap och jag ska snart börja reka inför middagen. Heja VF!


Slänger upp ett fint kort från dopet

Du vet att du är småbarnsförälder när:

Publicerad 2010-09-30 14:02:00 i Allmänt

- Du gungar vagnen, även om det inte ligger någon bebis i den.
- Du kan göra kaffe, laga mat, bädda sängen, dammsuga, ja göra det mesta med en hand.
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

Riskorn..

Publicerad 2010-09-30 13:40:07 i Allmänt

Jag har en gnällig liten bebis här hemma. Jag tror hon börjar få en tand. Det ser ut som en vit liten prick under tandköttet. *Gulligt* Bitleksakerna ligger i kylen på avsvalkning för att kunna dränkas i dreggel om en stund. Usch vad ont det måste göra att få tänder. Stackarn!

Bitleksaker på kylning

Big NO NO..

Publicerad 2010-09-30 13:24:29 i Allmänt

Vissa trender förstår jag mig inte på. Som denna till exempel:

Så jävla fult, vuxna människor som ser ut som jättebebisar. Ser ut som en pyjamas. Min lilla dotter på 5 månader har på sig liknande plagg (det är ok när man är en bebis). Trodde man slutade använda sparkdräkt när man fyllde 1 år, men tydligen inte.

(pic: www.onepiece.no)

Jag älskar mig själv..

Publicerad 2010-09-29 20:43:31 i Allmänt

Jag har så sjukt bra smak. =) Idag investerade jag i en ny höst/vår jacka (Barbour jackan om någon missat det). Jag dissade NK och hittade jackan på Ströms. NK skulle få in jackor i December, när hösten är slut. Hmm!!
Butiksbiträdet på Ströms sa att jag köpte den sista jackan i sverige i den storleken. Jag höll hårt i den inne i affären. Det var nu eller aldrig, så jag slog till. Massa pengar på kontot mindre. Så nu blir det vatten och bröd fram till den 25:e (Ja jag är en shopaholic). Jag ska försöka lägga upp en bild mig i själv i jackan någon dag.

Jag gjorde det..

Publicerad 2010-09-28 22:36:58 i Allmänt

HOT or NOT.. Idag köpte jag mig ett pannband. Jag får se om jag vågar använda det. Det känns så himla "Elin Kling". Typ "-Hej jag är värsta modefreaket liksom". Väldigt vågat av mig.


Ett sådant här fast svart blev det


Det blev en halsduk också

Födelsedag..

Publicerad 2010-09-28 22:27:05 i Allmänt

Idag har fyllt år. Yiiihaaa!! Har haft värsta grymma födelsedagen. Blir kanske så när man inte har några förväntningar alls. Karin min kära vapendragare är så himla bäst. Hon kom glatt hit med två jättefina Lexington handdukar (Mina gamla blev brutalt mördade av min sambo när han skulle lufta elementen, inte ok). Tack tack tack tack! Karin är en sån person som jag skulle kunan gifta mig med (om jag hade vart lesbisk eller inte träffat gurra). Vi har samma smak på mycket.

Nej..

Publicerad 2010-09-27 11:48:55 i Allmänt

Jag är så himla trött. Hade gjort vad som helst för att få sova 8 timmar i sträck. Lillkorven har blivit förkyld igen så att sova om nätterna kan jag ju glömma. Imorgon fyller jag 25. Jippie.. eller inte. Fick fan ångest över att fylla år igår. Det bara kom, som ett brev på posten. Jag och lillen ska fira min dag imorgon med babysim och en kaffe efteråt.

Detta önskar jag mig i 25 års present:
1. En extra arm (ja, jag är seriös).
2. 8 timmars sömn.
3. En helg på spa.
4. En barbourjacka.
5. Presentkort på NK så att jag kan köpa mig en Odd Molly kofta och nya Lexington handdukar.
6. En stor och gosig halsduk.
7. Västen, sjalen och torgvantarna från Vintageonline.se

Underbar Lördag..

Publicerad 2010-09-25 20:59:13 i Allmänt

Denna dagen har verkligen varit helt fantastiskt bra. Vi (jag och lillgrisen) började dagen med fika på Le Pain (bästa fiket i stan). Jag åt en superdupergod chevré sallad med valnötter och soltorkade tomater. Jag festade till det idag och tog en crossiant med mandel. Jag kände att jag var värd det.
Efter en snabbis i affärerna på Olskrokstorget (hittade en fin present till mamma) så gick vi hem och laddade inför matchen. Att ladda betyder sova, byta blöja, äta och packa skötväskan. Filippa skötet sig exemplariskt under matchen. Hon satt och lekte i mitt knä under första perioden, under andra perioden sov hon och under tredje perioden låg hon på stolen jämte mig och lekte. Jag har fan världens bästa unge. Hon är så himla snäll och underbar.
Nu ligger Filippa och sover och jag har precis smällt i mig lchf-chokladmousse. Ahhh!! Så skönt med lite egentid. Är dock trött som fan. Blir nog att krypa ner jämte min lilla sötnos och mysa om en stund. Hon har sovit väldigt ororligt några nätter nu. Hon vaknar varannan timme och gnyr. Förhoppningsvis så går det över om några dagar.


Första gången på hockey.. =)

Hockey...

Publicerad 2010-09-24 21:35:16 i Allmänt

Imorgon ska Filippa gå på sin första frölundamatch. Det ska blir spännande. Tar henne i babybjörnen till scandinavium. Jag är lite nervös faktiskt. =) Det kommer nog gå bra.

En trevlig kväll..

Publicerad 2010-09-22 12:39:08 i Allmänt

Igår var jag ute med jobbet och käkade och drack öl. Det var jätte roligt och trevligt. Drack två öl, sen räckte det. Haha!! Jag är värsta färskingen. Jag passade på att äta revben, det är ju inte ofta man har två händer fria. Så jag passade på. =)

Filippa gjorde sina första dyk igår, jag är en mycket stolt mamma. Hon var så duktig. Idag ska vi på återsim så jag hoppas vi kan dyka några gånger idag också. Ikväll blir det fika med tjejerna.

- 4 kg

Publicerad 2010-09-20 10:19:21 i Allmänt

Jag har gått ner ca 4 kg på 3 veckor. *Hoppar av glädje* Jag har fuskat två gånger. Ena gången på dopet och andra gången nu i helgen (hade svält ihjäl annars). Jag älskar denna dieten. Det kan vara lite svårt att komma på roliga middagar och jag tycker synd om sambon som får äta samma mat som mig. Nu när jag åt mycket kolhydrater i helgen så kände jag det i magen direkt. Det bubblade och rörde om.
LCHF is the shit. 

Mat att undvika helt:

  • Bröd och kex

  • Pasta

  • Couscous, bulgur och liknande

  • Havregryn

  • Flingor och gryn

  • Gröt och välling

  • Majs och majsprodukter (t.ex popcorn, cornflakes)

  • Potatis och potatisprodukter som t.ex. chips

  • Ärtväxter (ärtor, kikärter, jordnötter)

  • Ris

  • Allt som är sötat med socker av olika slag

  • Alla margarinprodukter

  • Alla lightprodukter

  • Allt som är sötat med sötningsmedel

  • Matoljor med mycket omega6 som t.ex. majsolja och solrosolja

  • Frukt

Tara..

Publicerad 2010-09-16 14:45:09 i Allmänt

Ikväll ska jag och bästa Karin gå på Taras invigning. Tjohooo! Ska bli skit kul. Äntligen öppnar dom en butik i gbg, fanns ju bara i kba innan. Lite mindre roligt att man har 240:- på kontot. Fast jag hade nog inte haft råd att köpa något ändå. Men man kan ju alltid kolla. =)=) Hoppas dom bjuder på bubbel.

Höstjacka..

Publicerad 2010-09-15 10:50:43 i Allmänt

Jag haar hittat den perfekta 25 års presenten till mig själv. (Regnstället som jag fick av gurra ligger dock lite högre på bra att ha listan) Denna jackan är perfekt (och en livsinvestering). Den sitter väldigt bra på mig. Man kan nästa tro att den är gjord bara för mig. =) Var inne på NK igår och skrev upp mig på deras lista, dom kommer ringa mig så fort jackan kommer in. Och då kommer jag släppa allt jag har (inte filippa) och springa till nk och köpa den.

Så här ser den ut:

Barbour inspireras av Nordsjöfiskarnas slitstarka kläder, sydda i segelduk och doppade i olja. För över 100 år sedan började grundaren John Barbour tillverka funktionella kläder för de regntunga skotska hederna och för de blåsiga brittiska kuststäderna. Idag ägs företaget fortfarande inom familjen och de fortsätter utveckla kläder som passar för livet på landet.


Lchf...

Publicerad 2010-09-15 10:45:38 i Allmänt

Mitt nya liv med LCHF går suuuper. Dock har jag inte vägt eller mätt mig än. Ska vänta tills det gått en månad. Middagarna består av kål, broccoli, blomkål, brysselkål och sallad till maten. Ingen potatis, ris, pasta eller bröd. Och det bästa utav allt: INGET GODIS. Förutom 70% choklad. Åt en jättegod 85% förra veckan. Dyr som fan var den men så himla god. Nu kör jag tredje veckan.
Här kommer ett recept på en sjukt god chokladmousse (ni måste testa den, enkel och så jävla god):

Ingredienser:

100 g mörk choklad
2 ägg gulor
2,5 dl grädde

Gör så här
Smält chokladen i mikro eller i vattenbad.
Låt chokladen sedan svalna en aning.
Rör då ner ägg gulorna.

Vispa sedan grädden, inte för hårt.
Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen.

Häll sedan ner moussen i portionsskålar och låt dem stå i kylen i ca en timme.






Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela