ackadacka

Premiär..

Publicerad 2010-04-30 12:11:05 i Allmänt

Kanske inte bästa bilden på mig men jag bjuder på den. Blir inga bilder på min lille goding. Det finns för många idioter på nätet som kan sno bilden och använda dom på fel sätt. Det blir kanske en bild framöver. Men erkänn vagnen är fin? (regnskyddet är på) Bilden är tagen under våran premiärtur med vagnen i förrgår. Jag måste köpa en babysitter. Just nu ligger lillan i vagnen som följer med mig vart jag än går i lägenheten.
 

Storken..

Publicerad 2010-04-29 15:55:23 i Allmänt

Idag var vi och kollade hörseln och gjorde PKU test på storken. Allt såg bra ut och lillan skötte sig perfekt. Hon sov hela tiden. Från att vi åkte tills vi kom hem. Det var rätt gött, man blir lätt stressad. Är ju fortfarande en rookie. Jag köpte bröstmjölksuppsamlare förut, det är sjukt hur mycket mjölk det kommer ur bröstet som man inte ammar ifrån när man ammar. In i frysen med den "överblivna" mjölken.

Myspys..

Publicerad 2010-04-28 19:11:44 i Allmänt

Här hemma är det mys varje dag. Obäddad säng, goda middagar och massa kärlek:):) Idag premiärkörde vi vagnen. Det tog ett tag att komma iväg. Det kändes konstigt att dra runt på en vagn men det var väldigt spännande. Det blir nog en tur imorgon också. En kort tur!

Hjältar..

Publicerad 2010-04-26 16:15:36 i Allmänt

Fan vad underbara barnmorskorna är. Inatt fick jag sova 2 timmar i sträck för första gången på två dagar. Det behövdes. Tack tack!!

Upptagen..

Publicerad 2010-04-25 13:37:10 i Allmänt

Har fått lite annat att göra om dagarna:) Får se hur mycket bloggande det blir. Är på bb och försöker få igång amningen. Världens finaste prinsessa har kommit. Total lycka:):):)

Nässpray..

Publicerad 2010-04-23 17:54:07 i Allmänt

Nu har jag använt nässpray i typ 1½ månad. Ja, jag vet att det torkar ut näsan och att det inte är bra. Men min sömn går före allt just nu. Jag kan inte somna på kvällen om det inte är soprent i näsan. Idag köpte jag en ny nässpray som bara innehåller koksalt och inte torkar ut näsan. Jag hoppas den är lika bra som vanlig. Annars blir det inte kul inatt. Hoppas hoppas.

Nu blir det en låååång promenad...

Fredag..

Publicerad 2010-04-23 09:50:06 i Allmänt

Det är fredag, löning och solen börjar titta fram. Underbart! Jag har sovit så himla gott i natt. Från 22 till 09, vaknade bara 2 ggr för att gå på toa. Lillgrisen i magen ligger bra där den ligger tydligen. Det var ett humlans bökande på kvällen igår. Man läser överallt att bebisen inte rör sig lika mycket i slutet av graviditeten. För mig har det varit tvärtom. Det är en rastlös liten bebis där inne:):) Idag blir det stan en sväng med min underbara andra hälft. Vi ska äta lunch på Ming. Världens bästa kinamatställe. Längtar!! Ska försöka peppa gurra till att fixa internet idag, börjar bli trött på att surfa på mobilen.

En tanke..

Publicerad 2010-04-22 09:56:30 i Allmänt

Kom att tänka pä en sak appropå ingenting. Jag övningskörde med mamma för ett x antal år sedan. Bilen stod parkerad i ett jätte smalt garage. Och varje gång vi skulle övningsköra så fick mamma köra in och ut bilen ur garaget. Jag stod vid sidan och kollade noga på hur mamma fick in bilen i garaget. Dagen då jag klarade min uppkörning så körde jag in och ut bilen själv. Utan att tveka och med värsta självfötroendet. Samma sak händer nu, fast nu gäller det blöjbyte. Varje gång Linda är här med Emilia så står jag bredvid och kollar på. Kollar in den rätta tekniken. Jag har aldrig bytt blöja på Emilia och hade Linda frågat så hade jag sagt nej tack. Jag vågar inte. Men den dagen min lilla korv tittar ut då vet jag att jag kommer klara det galant. Erkänn konstigt? Undra varför det är så?

Nu då?

Publicerad 2010-04-22 06:39:58 i Allmänt

Idag har jag varit gravid i 280 dagar, dvs 40 veckor. Hurra! Grattis på födelsedagen, kan du komma ut nu?

Ett måste..

Publicerad 2010-04-21 17:19:19 i Allmänt

Jag är helt förälskad i märket Lexington. Allt går i härlig amerikansk stil och är av bästa kvalité. Man kan tvätta tex sängkläderna 1000 ggr utan att det blir slitet och nopprigt. Här hemma har vi sängkläder, handdukar och kökslinnen från Lexington. Snart är hemmet fullbordat. Fattas bara ett underlakan (finns det någonstans?) till sängen och sängkläder till spjälsängen. :):) Det finns ju massa andra trevliga saker som jag inte hade tackat nej till. Tex: kuddar till soffan/sängen, filtar, plädar, överkast osv. Ska man investera i något bra till hemmet så köp Lexington. Det är dyrt som attan men värt varenda krona.

Barnmorskan tipsar:

Publicerad 2010-04-21 09:13:16 i Allmänt

Ha mycket sex och gå långa promenader om du vill få igång förlossningen. Exakt det man är mest sugen på nu när man är som störst. *not* Alla värden såg mycket bra ut. Nu blir det hem och sooova.

En tjänst..

Publicerad 2010-04-20 16:35:37 i Allmänt

Detta inlägget skulle jag skrivit för längesen...

Nu är jag trött på att bli uppringd från folks fickor. Blir ofta uppringd när jag ligger och sover eller när jag absolut inte vill bli störd. Och med tanke på att jag ska ha barn i dagarna så behöver jag vila och ro framöver. Inga idiotiska samtal från någons ficka.

När man lägger in mitt nummer blir det oftast under namnet ac. Dvs, jag hamnar överst på telefonlistan. Och knapplås är tydligen något som inte används. För att undvika framtida problem så gör något av följande:

- Radera mitt nummer.
- Byt namn på mig. Skriv typ ann-charlotte, annch osv. INTE AC! (sannolikeheten att hamna överst utan ac är rätt stor om man inte använder dom 3 första bokstäverna i alfabetet)
- Lägg in ett namn med ABC och en siffra som telefonnummer som hamnar innan mig. Så ringer ni någon annanstans när ni glömmer sätta på knapplåset.

Tack för att du gör mitt liv enklare! =)

BTW: Svarar jag inte i telefon framöver så betyder det inte att jag ligger och föder barn. Jag kanske bara är jävligt trött.

(Mina gravidhormoner gör mig arg och frustrerad, ok?)

Underbart..

Publicerad 2010-04-20 02:37:31 i Allmänt

Det känns verkligen underbart att vakna kl 02.00 och vara pigg. Eller inte. Har beräknad födsel om 2 dagar!! Det känns som att jag behöver all sömn jag kan få. Tydligen inte. Jag har precis ätit en macka och lite yoggi. Vad ska jag göra nu? Vänta på att Nyhetsmorgon ska börja? Bara 3.5 h kvar. :( Åhhh.. Vill typ gråta av frustration. Jag trodde att jag skulle sova länge imorgon bitti. Var så trött igår kväll så att jag mådde illa. Efter en heldag med Linda och Emilia på IKEA och allum trodde jag att jag skulle behöva vila upp mig rejält. Men det räckte med 4 timmars sömn. Läste på någon sida på nätet att detta är ett sätt för kroppen och förbereda sig inför den kommande nattammningen. Jag hade föredragit att få sova och vila ut mig. Men men nur det som det är. Får väl lägga mig och läsa lite.

Fullt upp..

Publicerad 2010-04-19 09:30:07 i Allmänt

Nu blir det apoteket, affären och konditoriet. Solen skiner och det verkar vara jätte gött väder ute. Vid 12 tiden så blir det IKEA med Linda. =) Nu har jag suttit i soffan sen halv åtta så jag måste röra på mig innan jag stelnar till helt. På med glajjorna och ut i solen.

Äntligen..

Publicerad 2010-04-18 22:27:29 i Allmänt

Nu har jag fixat så att jag kan surfa på en dator här hemma. Jag får sitta som ett mongo i soffan i vardagsrummet för internetsladden ligger i en list som sitter fast i väggen och som jag inte vågar dra ut och strömsladden sitter i 3 förlängningsladdar för att alla urtag i närheten är upptagna (vågar inte röra en enda sladd, allt är typ kopplat till tv´n eller nåt). Jag har ingen koll på det här. Men nu har jag internet och jag är jävligt nöjd.
Jag bjuder på lite bilder:


Min älskling och jag förra vintern

Jag

Mamma och jag. Hahaha!!

Snart snart..

Publicerad 2010-04-18 13:44:58 i Allmänt

Nu är det bara 4 dagar kvar till bf. Idag klev jag in i en lycko-bubbla. Vill typ lipa för att jag är så himla glad och lycklig. Snart har jag min lilla korv jämte mig här i soffan. Blir euforisk när jag tänker på det. :):) Jag har fortfarande inget internet hemma, jag får surfa på telefonen. Så himla jobbigt. Allt är så pluttigt och smått på skärmen. Måste anmäla min föräldrapenning på internet och kan bara göra det på datorn. Så det blir nog inte att jag tar ut några dagar för denna månaden. Jag får ta ut extra nästa månad. I fredags beställde jag ett par ny Ray Ban glasögon på NK. Mina första riktiga solglasögon. Jag ska vårda dom med kärlek:):) Om 2 veckor kommer dom. Förhoppningsvis kan jag ta en promenad in till stan då med min sjukt snygga barnvagn.

Ryggsäckar är för töntar..

Publicerad 2010-04-16 22:33:40 i Allmänt

Jag höll på att flippa över på bussen idag. Jsg hatar folk som har världens största ryggsäck på sig och rör sig som vanligt. Jag fick en ryggsäck rakt i huvudet förut. Hade inte mormor vart med på bussen så hade jag ryckt tag i hängflärpen på ryggsäcken så han hade fallit bakåt. Idiot! Ryggsäck på ryggen på offentliga platser är ej ok. Håll väskjäveln i handen!! God natt!

TGIF..

Publicerad 2010-04-16 09:37:21 i Allmänt

Vårat internet hemma är ur funktion. Eller ja, det fungerar men man loggas ur hela tiden. Tur att jag har fri surf i telefonen:):). Vaknade nämligen kl 5 imorse och kunde inte somna om. Yeyh! Då är ju internet bästa sättet att underhålla sig med. Idag har jag vart gravid i 39 veckor. Det är sjukt lång tid. Detta firar jag genom en halvdag på stan. Ska möta emma vid 12 för en sväng på stan. Och vid två tiden ska jag möta mormor. Ikväll blir det hem till mamma och käka gratinerad hummer och räkor. Måste ju passa på att äta sånt innan jag ska börja amma. Gött väder är det då det får bli en promenad till stan. Kan ju lägga mig på mammas altan i eftermiddag och sova middag:):) Jag ska nog festa till med en alkoholfri öl idag. Hurra för mig själv liksom!

Torsdag..

Publicerad 2010-04-15 10:03:31 i Allmänt

Idag blir det promenad och fika med Linda och Emilia i solen. Gud vad skönt väder det är ute. Synd att man är stor som en flodhäst och inte orkar vara igång spec länge.
Det var inte längesedan det såg ut så här på gården:

Lunch..

Publicerad 2010-04-14 13:54:03 i Allmänt

Idag blir det rostade rotfrukter till lunch. Så himla gott. Sötpotatisen är det bästa. Mmm... Och till efterrätt blir det nog en glass i solen på Lejonet & Björnen.

Mina dvd boxar har kommit så nu blir det några Oz-avsnitt innan nästa ansträngning.

Myrorna..

Publicerad 2010-04-13 22:32:31 i Allmänt

Man ska inte underskatta second hand kläder. Förr i tiden hängde jag på myrorna minst en gång i veckan. Man kan göra riktiga fynd. Jag hittde en DKNY väska för 75:- för några år sedan. Det är ett riktigt bra kap. Idag hittade jag faktiskt lite kläder till lillen i magen. Bl.a. en helt oanvänd body för 15:-, en tröja från pop för 50:- och lite annat roligt. Jag fick mycket för mina 120:- som kalaset gick på. :) Vårt barn kommer säkert skylla allt det onda i livet på att han/hon fick ha begagnade kläder på sig som liten. Men ska man åka i barnvagnarnas motsvarighet till rolls Roys så får man offra något. Det är ju inga fula kläder, det är bara det tt det inte är nytt från butik. Det är både ekonomiskt och ekologiskt. Idag fick jag hem Paul Frank strumporna som jag köpte via tradera. Dom var så himla söta. Vill knappt använda dom. Dom står så sött i hyllan här hemma. Nä dags att sova innan halsbrännan blir förjävlig!

Jelly Bean..

Publicerad 2010-04-13 20:45:54 i Allmänt

Dessa söta skålar skulle jag vilja ha hemma till sommaren. Perfekt att äta glass och jordgubbar ur eller bara ha hemma i vitrinskåpet.

Ooops..

Publicerad 2010-04-13 10:25:08 i Allmänt

Jag ljög i förra inlägget. Moooot Linnégatan. Solglasögon och myrorna står på schemat. (Posten kommer kl 12, så vad ska jag göra tills dess?)

Ciao!

Slappa på soffan..

Publicerad 2010-04-13 09:07:30 i Allmänt

Från och med idag är det slappa på soffan som gäller. Jag skiter i att det är sol ute. Jag får förhoppningsvis hem säsong 5 och 6 av OZ idag. Världens bästa serie. Så hela veckan ska ägnas åt att kolla igenom dom. Kanske drar mig till stan en sväng och kollar på solglasögon någon dag.
Nu är det dags för frulle. =)=)

Random..

Publicerad 2010-04-12 16:51:59 i Allmänt

Alla gillar ju att se på bilder, så varsågod:


En gullig sköldpadda från Naturhistoriska. Kolla in näsborrarna. Gulliga eller hur?


Min fot/ankel efter en vanlig dag. Har typ XL på strumporna men det hjälper inte. Och min barnmorska tycker inte jag är svullen, jag kanske borde visa denna bilden. =)


Jag kände mig så himla snygg idag (trots att jag vaknade med 2 mega finnar på hakan) så jag var tvungen att ta kort på mig själv. En snygg tjockis!

10 dagar..

Publicerad 2010-04-12 09:06:48 i Allmänt

Idag är det 10 dagar kvar till beröknad förlossning. Spännande! Allt är nästan klart. Väskan är packad och rummet är så gott som klart. Ska bara skruva ihop lådorna till byrån. Jag försökte mig på det kl 6 imorse men gav upp. En höggravid ska inte bygga IKEA i morgonrock kl 6 på morgonen heöt enkelt. Jag fick lägga mig på soffan och vila. I Lördags hämtade vi vagnen. Den är så jävla snygg. Jag älskar färgerna och kan knappt bärga mig tills jag får gå ut och gå härliga promenader. Idag kommer min farmor hit och fikar. Det ska bli himlans roligt. Vi kanske tom kan sitta på balkongen. Wiiee!!

Söndag = Tråkdag..

Publicerad 2010-04-11 13:03:19 i Allmänt

Söndag var det här. Solen skiner och det är jätte skönt väder ute. Vad roligt att man ska tvätta hela dagen. (11-15) Kanske kan klämma in en promenad mellan tvättningarna.

Jag har inga kläder att ha på mig. Alla byxor är trasiga i grenen och alla klänningar ligger i tvätten. Gissa om jag blev arg när Gurra noterade att det inte var sommar ute när jag tog på mig den enda klänningen som fanns, dvs en sommar klänning. När mitt kära lilla barn har kommit ut så ska jag banta och träna så in i helvete. Nu är jag trött på det här.

Gratis..

Publicerad 2010-04-09 14:56:50 i Allmänt

Idag har jag som sagt varit på Baby & Barn mässan på svenska mässan. Det var så himla mycket folk, dvs mammor, barnvagnar och barn. Skymtade en och annan pappa också men dom var inte många.
Jag tyckte priset på inträdet var i högsta laget, men tji fick jag. För dom 120:- som det kostade fick jag minst det dubbla tillbaka. Kom hem med blöjor, nappar, whipes, godis m.m. Det var värt varenda krona jag betalade i inträde. Jag har anmält mig till baby-sim hos aqua baby också. Lika bra att vara ute i god tid. =) Shoppade 2 byxor och en body till lillen. Det fanns en del kläder men det mesta var till lite större barn.

Detta kom jag hem med:



Gratis är gott som mamma säger! Haha!

Laddad..

Publicerad 2010-04-09 08:46:36 i Allmänt

Idag ska jag ta på mig mina bekvämaste skor (kan dock bara ha gurras converse men ändå), äta en banan och ge mig in på baby & barn mässan. Det kommer bli lattjo. Det ska bli fantastiskt roligt. Får se om någon vill sällskapa med mig. Har lagt ut en annons på facebook. =)=)

Jag vaknade med en himlans huvudvärk. Har druckit en latte så förhoppningsvis försvinner det snart. Tänk vad lite kaffe kan göra. Solen skiner och det kommer bli en underbar dag. Jag fasar dock för att jag kommer säcka ihop som en säck potatis av matthet. Gå långsamt är dagens motto.

Jag kommer ju somna som en prinsessa ikväll iallafall, OM jag inte sover middag. =)

Publicerad 2010-04-08 09:16:14 i Allmänt

Idag är det torsdagen den 8/4. Det innebär att det är exakt två veckor kvar till beräknad födsel. Tjoho!! Jag räknar dock emd att gå över tiden några dagar. Jag, min syrra, min mamma och min morbror är födda för tidigt. Så man kan ju alltid hoppas att lillen kommer på utsatt dag eller 2-3 dagar innan.
Idag ska jag till PoP och kolla in deras REA. Har dock fett lite pengar denna månaden men man kan ju alltid kolla. (alla vet ju hur det brukar sluta)

Imorgon är det ju baby och barn mässa. Det ska blir riktigt roligt. Tyvärr så har alla som skulle med bangat så jag får gå själv. Fast det kan vara rött skönt bland alla barn, vuxna och barnvagnar som kommer finnas inne på mässan. Om jag känner mig själv så kommer det gå rätt fort för min del. Blir ju så himla trött när jag rör på mig. =) Men är du sugen på att hänga med så slå en signal. Jag hade tänkt vara där vid 11-12 tiden.

Nä nu ska jag kolla på recept till middagen ikväll. Köttgryta kanske?

Ciao!

Sysselsättning..

Publicerad 2010-04-07 19:27:03 i Allmänt

Tors: Storken, Polarn & Pyret och Röhsska museet.
Fre: Baby & Barn mässan.
Lör: Hämta vagnen och kanske en sväng till IKEA.
Sön: Inga planer hittills.

Halsbränna..

Publicerad 2010-04-07 03:20:15 i Allmänt

Helvete vilken halsbränna jag har. Jag tog Gaviscon innan jag gick och la mig för att slippa detta. Hjälper i 12 timmar står det på flaskan. Yeah right! Nu sitter jag i vardagsrummet med en kudde under fötterna på bordet, en kudde bakom huvudet och en kudde i svanken. Åhh vad roligt det är att vara gravid. *not* Kan inte ungen komma ut snart!! Imorgon blir det Naturhistoriska muse'et, om jag orkar. Får se hur många timmars sömn det blir.

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela