ackadacka

Lillan..

Publicerad 2010-05-28 10:50:06 i Allmänt

Äntligen fredag och fredagsmys med min underbara familj. Just nu liger lillan i sängen och sover. Hon är verkligen en fröjd för ögat. Älskar henne så mycket!

Har ett litet problem som någon kanske har svaret på. Det är nämligen så att lillan vägrar sova själv. Hon somnar i min famn, jag lägger henne i sin säng och efter 10 min så vaknar hon och galltjuter. Hon skriker så att det ringer i mina öron. Jag vill ju att hon ska kunna sova i sin egna säng, men icke. Efter 4 försök igår kväll så gav jag upp. Klockan var halv två och jag var trött som fan. (Tänkte att hon skulle somna av utmatthet tillslut men hon var pigg som en mört trots att hon vart vaken sen 20.30) Det slutade med att jag fick lägga mig i sängen med henne och verkligen hålla om henne för att hon skulle somna. Vet inte om hon har kommit in i någon fas typ. Nu sover hon ju om nätterna men vägrar sova själv. Innan sov hon i sin säng men var vaken hela nätterna.
What to do?

Dinosaurie..

Publicerad 2010-05-27 10:57:26 i Allmänt

Detta hittade jag i sängen förut. En rosa dinosaurie. Det måste vara en väldigt ovanlig art. Söt som attans är den iallafall.. =)=)

Magknip..

Publicerad 2010-05-27 10:13:11 i Allmänt

Min lilla docka hade magknip inatt. Stackarn. Hon sover gott nu. Får passa på att diska och vika tvätten..


Åh, vad snygg jag är.. *blink blink*

Motion..

Publicerad 2010-05-26 21:44:05 i Allmänt

Idag har jag, Linda och barnen haft en heldag på stan. Först gick jag till korsvägen och mötte Linda. Filippa var arg som ett bi. Efter lite amning och blöjbyte utomhus i vagnen så tog vi spårvagnen till Storken. Vi var så upptagna med att prata så vi glömde stämpla:):) Så kan det gå. Man har så mycket att tänka på när man åker spårvagn. Försöka få plats, göra handtaget mindre, vagga vagnen och prata:) Vi tog en lunch på Condeco och traskade till Kaserntorget. Sen gick vi till avenyn. Linda hittade ett par fina skor och så köpte vi leggings till våra döttrar. När klockan var halv sex gick jag hem. Det blev en del traskande idag. Det är bra, har ju några kilon kvar till målvikten. Imorgon blir det lunch med Malin och Emma. Mysigt! Dagarna går så himla fort nu när man är mammaledig. Helt galet, imorgon är det redan torsdag. Snart helg och då blir det familjemys.

Onsdag..

Publicerad 2010-05-26 10:32:08 i Allmänt

Det är redan onsdag. Tiden går fort när man är hemma. Den lilla ska ju ha 100% uppmärksamhet hela tiden. Tom med när hon sover. Jag måste ligga jämte henne när hon ska sova, annars vaknar hon. Min lilla prinsessa.

Dagen idag ska tillbringas utomhus. Jag ska åka till storken och byta parasollet till vagnen. Det blir nog en promenad också, i haga kanske?

Så här kan det se ut om kvällarna:

Morgonmys..

Publicerad 2010-05-25 10:34:24 i Allmänt

Imorse var min lilla snutta extra mysig så hon fick ligga i bara blöja jämte mig i sängen. Det är så mysigt att känna hud mot hud. Det är något av det goaste som finns. Idag är det jätte tråkigt väder ute men det hindrar oss inte från att ta en promenad till stan. Ska in till donken och säga hej till Challe. Lilla kusinen Emilia ska få sina 5 månaders sprutor idag. Många kramar till henne och Linda. :):)

Beach 2010..

Publicerad 2010-05-24 16:09:50 i Allmänt

Idag sa jag upp mitt gymkort. Det har vart fryst sen i December så nu var jag tvungen att aktivera det. Jag måste börja träna med andra ord. Jag frågade om jag fick ta med mig lillan och det gick bra, så länge det inte störde någon annan. ( har ett dagskort och får bara träna mellan 06-16) Skriker hon så måste vi gå:):) Ska träna till helgen tror jag. Nästa vecka kanske vi vågar oss dit en morgon. Fan jag som hade tänkt börja träna efter sommaren. Det är bara att köra på!

Barnvagnsproblem..

Publicerad 2010-05-24 09:42:52 i Allmänt

Nu när man har fått barn så börjar dom riktiga problemen dyka upp, big big i-landsproblem. Och då snackar jag inte om sömnlösa nätter, bajsblöjor eller mjölkringar på tröjan runt brösten. Nu snackar vi riktiga mamma-ledighets-problem nämligen att åka i kollektivtrafiken med barnvagn. Shit alltså! Jag får utbrott på folk som inte vill hjälpa mig, inte aktar sig eller tror att det är någon jävla kö för att komma upp med sin barnvagn för att få en plats. I helgen hände 2 saker när vi åkte spårvagn.
För att det inte ska bli missförstånd nu så är barnvagn barnvagn och vagen spårvagn. Ok?

Händelse ett:
I lördags skulle vi hoppa av på korsvägen för att gå på Liseberg. Det var även Göteborgsvarv i slottskogen, dvs spårvagnen var knökad av peppade hurtbullar i tajta kläder, liten rygga på ryggen och vattenflaska i handen. Vi stog med 2 barnvagnar längst bak på vagnen, där man är tvungen att lyfta upp barnvagnen. När vi ska gå av på korsvägen så rusar folk på. Jag hade inte ens släppt bromen på vagnen innan den fylldes av hurtbullar.
Jag var svettig som fan och lite allmänt stressad, som jag alltid är på spårvagnen numera. Jag ställer mig vid trappan och säger (läs skriker) "kan ni akta på er vi har 2 barnvagnar som ska av, kan vi få gå av först".
Folk ställde sig i givakt och breddade en väg för oss. Hahaha! Som när jesus satte ner sin käpp i vattnet och det reste sig. Typ så. Hahaha! Stackars människor men jga blir så himla arg när man inte kan få gå av innan alla ska gå på. Det är så himla göteborgskt. I en storstad skulle aldrig något sådant hända.

Och nu till händelse nummer två:
Igår var vi i slottskogen hela dagen. Det kändes som att varenda förälder var på Plikta med sina ungar. Herregud vad ungar. Tur att lillan inte kan leka än. Iallafall. Vi skulle åka hem och var 2 barnvagnar igen. (man ska helst åka spårvagn själv, så fort man är två så försvåras allt) Vi står på hållplatsen och jag säger till linda att om vi ställer oss i mitten av hållplatsen så kommer vi på vagnen först. Man måste ju tänka smart. När vi väl ska gå på så kommer en fet morsa och säger "Men jag var väl ändå före er". Jag svarar irriterat "Javisst, gå på du. Men jag ser ingen KÖ". Seriöst. Bara för att man är först på hållplatsen så betyder inte det att man är berättigad att gå på först. (speciellt inte när det går 6 olika spårvagnar från hållplatsen) Man får ju röra på fläsket. Idiot. Jag gick bak till den högre delen av spårvagnen och fick en plats. Medans den feta morsan fick stå och knö med 4 barnvagnar till så stod jag helt själv där bak och hade gott om plats.

Herregud vilka problem man har. =)=) Dom som möter mig och pyret i kollektivtrafiken kommer få lära sig en läxa om dom inte sköter sig. Framöver så kommer ju inte gurra vara med heller så jag kommer behöva hjälp att lyfta på och av vagnen. Hehehe!! Stackarna, men det är fan min rättighet!

Jag och pyret:




Ja, hon har strumpor på händerna. Det blåste kallt och händerna var som isbitar. =)

Lördag..

Publicerad 2010-05-22 12:33:26 i Allmänt

Snart bär det av till Liseberg med våra fina vänner Linda/Matthias/Emilia och Jenny/Sebastian/Leah. Det blir nog inget åka för min del men det är mysigt att bara gå runt och kolla på alla glada människor och känna alla dofter. Spunnet socker, popcorn och snabbmat. Ben & Jerrys har en glassbar som vi antagligen kommer uppsöka också. Mmm!! Hoppas dom har lite nya smaker. Ikväll blir det middag hos svärföräldrarna och hockey. En mycket bra Lördag. Solen skiner också. SUPER!!

Cravings..

Publicerad 2010-05-20 18:22:25 i Allmänt

Jag har fått nya cravings, utan att vara gravid. Kanske man kan få amnings-cravings?? Någon som vet? Jag är sjukt sugen på jordgubbar och idag åt vi färskpotatis till middag. Jag vill ha MER. Lite potatis, gräslök och gräddfil. Mmmm! Ni son känner mig vet hur jag var i julas. Vörtbröd, senap och skinka, blir typ sugen på det nu igen. Åhh.. Vad sugen jag blev på julmat. Nä nu får jag börja tänka på något annat. Trevlig kväll..

Powernap..

Publicerad 2010-05-19 23:57:37 i Allmänt

Nu har jag precis sovit 2 timmar för att orka vara vaken till kl fem imorgon bitti. Man måste taktikvila under dagarna eller kvällarna för att orka med nätterna. Vi får väl se om lillen vill vara vaken i natt. Just nu ligger hon och sover så sött. Hon är så fin när hon sover. Åhh vad jg älskar denna lilla människa. :):):):):)

Smile..

Publicerad 2010-05-19 18:19:58 i Allmänt

Min lilla docka har börjat le:):) Man smälter som smör när man får ett litet smile. Idag har vi haft en underbar dag. Sovit lagom länge och vart ute i det fina vädret. Det är skönt att man bara kan lägga lillan i vagnen och gå ut. Inga tjocka kläder och massa filtar. Ett parasoll ska införskaffas på fredag. Ikväll ska älsklingen göra crème brulé. Mums!

Stan..

Publicerad 2010-05-18 20:12:13 i Allmänt

Idag har jag och mina älsklingar vart på stan hela dagen. Vi gick till järntorget hemifrån. Det är en bit men det var rätt skönt att gå ändå. Vädret var ju underbart. Lite svårt att klä lillan när det är så varmt ute. Jag tror vi lyckades ändå för hon sov gott i sin vagn nästan hela tiden. Lite matpauser och ett blöjbyte blev det också. Lill-tjejen fick en ny mössa och ett par strumpor från polarn, hade 10% rabatt:):). Dom hade fått in jätte fina sommarkläder. (Polarns kläder är ju lite dyra men kvalitén är grym.) Dock var det mycket klänningar och det har vi i massor hemma. Lite opraktiskt med klänning men väldigt fint. På fredag blir det nog stan igen. Måste köpa en vit body (att ha under klänningarna) och en babysitter till lillan. Gurra börjar ju jobba nästa vecka så en babysitter kommer behövas för att jag ska kunna göra saker här hemma. På söndag blir lillan en månad, tiden går så himla fort. Jag fick ett par nya skor idag av min älskade, underbara sambo. Det blev ett par converse med amerikanska flaggan, jätte fina. Jag fick dom i föda-barn-present:):):) Ett himla käckt ord som jag kom på under slutet av graviditeten. Så alla gravida där ute: ni är värda en liten present efter förlossningen.

En eloge till mig..

Publicerad 2010-05-16 22:04:50 i Allmänt

Idag har jag ammat på Mc Donalds och på spårvagnen. Jag är bäst. Lillan skrek så mycket så jag trodde folk skulle hoppa av spårvagnen. Fick några arga blickar. =) Tur att man kan slänga fram tutten och få tyst på grodan.

Äckligt..

Publicerad 2010-05-16 09:52:46 i Allmänt

Mammas katt käkade precis upp en hel mus. En hel mus, ben, svans, ja allt åt han upp. Han svalde den nästan hel. Fy fan!! Han får inte komma in på hela dagen idag. Något säger mig att han kommer spy upp musen. Äckligt! Måste nog ge han masktabletter.

Morgonstund..

Publicerad 2010-05-16 09:29:14 i Allmänt

Nu sitter jag framför tv'n och dricker kaffe. Försöker få lillan att somna också. Inte helt enkelt. Jag ska försöka sova lite till om en stund. Blev rätt sent i natt. Igår drack jag min första Guiness på 9 månader. Så jävla gött:):) Det var bara en folköl, det får bli starkare nästa gång. Nu kan sommaren börja! Rätt gött att slippa vara gravid på sommaren så man kan ta sig en öl eller ett glas rosé ibland. Såg i tidningen igår att San Miguel har kommit med en alkolholfri öl. Den måste man ju testa. Idag blir det att slappa här hemma i Torslanda, städa lite och fixa iordning huset. I eftermiddag åker vi hem. Längtar faktiskt hem lite:):)

Fredag..

Publicerad 2010-05-14 12:21:31 i Allmänt

Fan vad gött med fredag. Solen skiner och dagen ser lovande ut. I natt fick jag sova 5½ timma. Tjohoo!! Jag känner mig nästan utvilad. =) Lillan skrek som en vilding i natt. Så hjärtskärande. Hur gör man som förälder om man har et kolikbarn? Det måste vara sjukt jobbigt för psyket. Man blir ju härdad iallafall. Stackars människor som får kolikbarn.

Ikväll blir det mys med Linda och barnen. Undra vad man ska ha som fredagsmys.. Något riktigt göttigt får det bli, man får ju passa på när gubbarna är borta. Hehe! Flöt är kvällens ledord..

Nu ska jag väcka familjen och dra med dom ut på en lång promenad!

Trööööött..

Publicerad 2010-05-13 20:45:48 i Allmänt

Fy farao vad trött jag är. Min lilla groda sover på dagarna och är vaken på nätterna. Imorgon SKA jag sova middag. Kommer fan gå in i väggen annars:):) Bara skit är det på tv'n också.

Lilla grodan..

Publicerad 2010-05-12 11:58:46 i Allmänt

Hon är så fin min lilla groda. Nu har hon precis ätit och ligger och gottar sig jämte mig. Hon sträcker på sin lilla kropp och knorrar. Finast i världen är hon, mammas lilla groda. <3<3<3

Vanliga frågor..

Publicerad 2010-05-11 20:41:33 i Allmänt

När man är gravid så frågor alla om man mår illa. Det spelar ingen roll om man träffar någon dagen innan man ska föda. Man får alltid frågan om man mår illa. Alla som vart/är gravida vet att man oftast mår illa dom första veckorna. Sjukt störande! Nu när man fått barn så frågr alla om man får sova på nätterna. Alla man träffar frågor hur nätterna är. Jag undrar varför dessa frågor återkommer hos alla man träffar. Märkligt! (jag tror folk frågar dessa frågor för att man vill höra att man mår illa när man är gravid och man sover dåligt när man har små barn. Folk mår bra av att höra andras problem.)

Min egna stund..

Publicerad 2010-05-10 11:34:09 i Allmänt

Jag vaknar alltid vid elva tiden och kan inte somna om. Då brukar jag sätta mig vid datorn, fixa kaffe och sen ta en dusch. Jag älskar min lilla stund på morgonen. Det är tyst och jag kan göra vad jag vill. Jag brukar stå en stund och kolla på mina finaste älsklingar när dom sover. Det ser så himla underbart ut. Oftast så ligger dom likadant. Åh vad jag älskar dom. <3<3<3<3<3<3

17kg

Publicerad 2010-05-07 01:28:38 i Allmänt

Jag vägde mig hos barnmorskan idag:) 17kg har jag tappat sen förlossningen. Inte illa. Blev grymt glad. Nu har jag bara 5 kg kvar så väger jag lika mycket som innan jag blev gravid. Ska dock försöka gå ner ännu mer:):) Men det får bli efter amningen. Dvs om minst ett halvår. Ska börja peppa ett tag innan.

BVC..

Publicerad 2010-05-06 10:26:22 i Allmänt

Idag ska vi på första bvc besöket. Skönt att det är sol ute för då kan vi ta en promenad fram och tillbaka. Det ska bli spännande att se hur mycket hon har gått upp i vikt. Det lär ju vara mer än genomsnittet. Hon är en hungrig liten dam. Och det är jag glad över.

Jag ska även väga mig själv. Sist jag vägde mig så hamnade vågen på 105Kg. Jag måste ju ha tappat ca 10kg iallafall. Känner mig rätt smal faktiskt. =) Det skulle vart kul att veta vad jag vägde på förlossningen. Fick ju sjukt mycket vatten i kroppen när vi kom upp till sjukan. Jag kunde knappt lyfta upp benen i sängen. Dom var som två stockar.

Nu kan jag ha min klocka och mina skor igen. Det känns underbart. Något av det bästa är att jag kan ligga på mage igen. Det gör lite ont i brösten men det går och det är så jävla gött. Jag är en riktig mag-liggare. (heter det så?)

Vila..

Publicerad 2010-05-05 20:07:53 i Allmänt

Nu ska jag vila upp mig inför natten. Lillan kommer vakna om en stund och hon kommer somna sent i natt så det är lika bra att förbereda sig. Först ska jag koka den nya nappen.

Tack och hej!

Envis..

Publicerad 2010-05-04 11:12:11 i Allmänt

Min lilla dotter ville verkligen inte somna igår kväll. Jag var så in i helvete trött, somnade nästan ståendes. Efter 3 timmar vaggandes, ammande och vyssande så somnade hon och sover än. Har vart uppe och bytt blöja och ammat 2 ggr.
Skulle haft besök idag men fick ställa in. Orkar verkligen inte göra någonting. Man blir trött av att bara få sova 2-3 timmar i sträck. Jag hoppas mina kort som jag har beställt kommer idag. Då kan jag sitta och klippa och klistra med det.
Så här ser våran vagn ut nu:



Grön och fin. =)

Nu ska jag nog försöka väcka mina sovande älsklingar..

Besök..

Publicerad 2010-05-03 17:35:37 i Allmänt

Denna veckan är besöksveckan för vänner. =) Tjoho.. Roligt men man blir väldigt trött. Lillgrisen styr ju dygnsrytmen. Det är bara att hänga på hennes tider.

Blöjor..

Publicerad 2010-05-02 14:58:43 i Allmänt

Shit vad blöjor det går åt. Redan dags att köpa nya. Jag är imponerad av min dotter, hon är grym på att bajsa. Nu vet ni det. =) I veckan blir det besök av nära och kära. Farmor och farfar var här idag och hade med sig ljuvliga tulpaner och jätte fina kläder från polarn. En röd-vit prickig body med en jeans klänning till. Hur sött som helst. Mot ica och handla blöjor..

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela