ackadacka

Kort..

Publicerad 2011-01-28 22:27:53 i Allmänt

Nu har jag lagt över alla korten från kameran i datorn. Då ska man bara välja ut dom bästa och skicka på framkallning. Måste ju sätta in lite nya kort i lillans bok. Det får bli imorgon. Nu är jag trött efter en dag med öppna förskolan, storhandling på ICA och mys i soffan. God natt!

Utmaning..

Publicerad 2011-01-27 20:00:42 i Allmänt

Jag har blivit utmanad av min kära mammakompis Anna!

Hur länge har du bloggat?
Jag började blogga 2007 innan jag skulle åka till roskilde festivalen. Jag skrev typ 2 inlägg och sen började jag blogga lite mer året därpå.

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Oj, med risk för att låta som värsta nörden: typ 20st. =)

Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar/ämnesbloggar?
Olika.. Jag läser allt från kompisars bloggar till typ blondinbella, kissie och co.

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ingen aning..

Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Ja, vet inte riktigt vart gränsen går men det finns en gräns.

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
Inte alls. Jag bloggar för att jag vill skriva av mig.

Har du träffat människor irl. efter att ha träffat dom via bloggen?
Nope..

Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, vissa lämnar ju ut sig helt. Det är inget för mig. Dock tycker jag att folk på Facebook borde chilla lite med vissa statusuppdateringar, bilder och uthängningar.

Hur ser bloggandets nackdel ut för dig?
Jag har typ 3 stalkers och jag vill inte skatta för alla skitsaker som olika företag skickar till mig. Skämt och sido=) Ingen aning..

Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Nej, det tror jag inte. Har funderat på att sluta flera gånger.

Jag utmanar Malin, Sandra, Sofie (Ja jag vet att jag är aaaaasjobbig)

Jag är fantastisk..

Publicerad 2011-01-26 19:41:11 i Allmänt

Idag har jag gjort något som en man aldrig skulle klara av. Jag har tvättat 8 maskiner tvätt, torktumlat, hängt upp tvätten och hämtat upp det mesta från tvättstugan -MED EN 9-MÅNADERS UNGE HÄNGANDES PÅ MAGEN! (Var tvungen att skriva det med stora bokstäver, dont ask why) Jag är ta mig fan årets mamma. Igår var jag ensam med F  halva dagen med 38 graders feber och diarré. Inget att rekomendera!

Tips..

Publicerad 2011-01-26 13:49:24 i Allmänt

Jag måste bara tipsa om en sida där man får gratis tamponger hemskickat varje månad: www.tamponsforfree.se Jag har precis registrerat mig och ska få min första leverans i Mars. Super! Jag älskar saker som är GRATIS!

Pigg som en mört..

Publicerad 2011-01-26 09:19:28 i Allmänt

Idag är sjukdomen som bortblåst. Är lite stel i ryggen efter allt sängliggande igår. Somnade 20.15 igår och vaknade kl 06.30 och var pigg som en mört. Käkade en bamsefrukost och snart ska vi iväg till BVC. Det får bli en promenad dit, busskortet har gått ut och jag ska vänta så länge som möjligt med att ladda det. Jag ska försöka städa lite hör hemma också. Det är så mycket grus på golvet. Känns som att man går utomhus. Var nere på hyresvärdens kontor och träffade världens snurrigaste gubbe, herregud! Men allt ordnade sig efter många om och men :)

Rolig händelse..

Publicerad 2011-01-25 18:18:16 i Allmänt

Glömt berätta en sjukt rolig grej som hände idag. Jag och lillan låg i sängen och jag råkade somna. Jag vaknar till och ser att F sitter helt still. Jag kollar på henne och ser att hon sover. Sittandes med tummen och snutten i munnen. Fan vad jag garvade. Hahaha!! Söta lilla fisen:):)

Fy farao..

Publicerad 2011-01-25 18:12:03 i Allmänt

Idag är jag inte kaxig. Fy faaan! Magen värker, huvudet dunkar och kropppen svettas sönder av feber. Har fått en släng magsjuka. Hoppas man går ner något kilo, det är väl det minsta man kan begära efter en dag som denna. Jag gick ner och köpte kräm förut, åh det var så gott. Kan inte minnas sist jag åt kräm med kall mjölk. Mums! Annars har det blivit mycket nyponsoppa, coca cola, resorb och vatten. Kroppen är helt tömd på vätska. Fasar för att lillfisen ska få en släng av mitt virus, än så länge är det lugnt. Hoppas hon klarar sig. Nu blir det att ligga i sängen och dega tills handbollen börjar. Over and out!!

Soft..

Publicerad 2011-01-24 09:03:23 i Allmänt

Nu ligger jag i F's rum och kollar på när hon leker. Väntar på att fastis ska komma och kolla lite grejjer här hemma. Igår fick jag ett ryck och tog ut sängen ur lillans rum, så nu kan vi leka och busa i rummet. Idag ska vi på rytmik i kyrkan. Det ska bli jätte roligt, hoppas inte det blir för mycket Jesus och Gud. Det ser ut att bli fint väder så en promenad blir det nog också. Nu ska lillan kläs på och få lite mellis!

Dålig update..

Publicerad 2011-01-22 21:51:34 i Allmänt

Nu har jag vart dålig på att uppdatera bloggen. Jag har haft fullt upp med.. ja, inget speciellt. Dagarna flyter på med öppna förskolan och massa bus och lek.
 Lägenheten skulle behöva sig en makeover. Får se om jag får tid till lite städ imorgon. Annars lutar det åt IKEA. Köpa en matta och en förvaringskorg till lillans rum som ska göras iordning.

Bil..

Publicerad 2011-01-19 08:45:00 i Allmänt

Idag blir det till att kolla på bil, igen! Dom två bilarna vi har kollat på i veckan har blivit sålda. Typiskt! Idag gör vi ett nytt försök och hoppas på det bästa. Det lutar åt enV50 eller V70. Just nu ligger jag i sängen och laddar med tålamod:) Min kära sambo lider av en släng beslutsångest. Hoppas hoppas det blir en bil idag. Då kanske vi kan åka på utflykt i helgen. Nä nu måste jag ta tag i mig själv medans lillan sover.

Koja..

Publicerad 2011-01-15 20:34:29 i Allmänt

Denna fina "duk" binder man upp över bordet så kan dom små leka i kojan under bordet. Det ser ut som ett litet hus. =) Väldigt fiffigt!

Lördag..

Publicerad 2011-01-15 08:43:03 i Allmänt

Vilken mysig kväll vi hade igår. Bara jag och älsklingen. Bio och mat på texas, helt själva! Vi hade barnvakt över natten så nu ligger jag i sängen och njuter av att kunna ligga helt själv och titta i taket. Snart ska vi ner till Le Pain och äta frukost. Mums! Sen blir det att hämta lillfis hos Farmor och Farfar. Saknar mitt lilla frö.

Vanlig vardag..

Publicerad 2011-01-11 08:26:58 i Allmänt

Vad skönt med vanlig vardag igen. Öppna förskolan har öppnat och babysimet börjar igen. Skönt att man kan få in lite rutiner. Om 2 veckor börjar babyrytmiken också. Det ska bli spännande. F kan ju klappa händerna nu så hon kan ju hänga med i en låt iallafall. Dagen idh är fullspäckad. Lite ärenden på morgonen, sen öppna och simma. Skuööe gjort massa grejjer igår, blev spontant barnledig på dagen men det slutade med att jag och mlin satt och fikade:):) Får göra allt idag istället. Nu sover gangstern (tredje tanden är på gång btw) så jag ska duscha och packa skötväskan och ryggan till simningen.

Nu jävlar..

Publicerad 2011-01-10 13:11:56 i Allmänt

Vägde mig imorse och fick en chock! Nu är det slut på fika och sötsaker på vardagar. Mer frukt och bättre mat. Räknade ut mitt BMI och fick svaret: överviktig. I lördags när jag jobbade så var det en dam som frågade om jag var gravid. Ok att min skjorta ärgrymtstor och pluffsig men det fick mig att vakna till. Hela jag är stor och pluffsig. Nu kör vi!

Body och byxa..

Publicerad 2011-01-06 18:38:34 i Allmänt

Jag är så trött på body och mjukisbyxor till F. Det är jätte bra när dom ålar och hasar sig på golvet men nu har hon haft det i 8 månader. Tights och tunika är mycket finare. Synd bara att det inte finns så mycket att välja på.

Underbara vänner..

Publicerad 2011-01-06 18:33:01 i Allmänt

Idag har vi haft fint besök av alla goa tjejer. Gravida, barn och ogravida. Blir ju en del barnsnack nu för tiden. Mitt favoritämne är barnvagnar. På tal om barnvagnar så kommer Bugaboo komma med nya suflettfärger i pastellfärger. En syrenlila hade vart så fint. Nu har jag ju redan 2 olika klädslar till vagnen så det får nog räcka. Men man kan ju alltid kolla. =)=) En Bugaboo Bee+ hade jag inte heller atckat nej till, i khakifärg.

Trött..

Publicerad 2011-01-04 12:38:09 i Allmänt

Även om jag har sovit åtta timmar i natt så är jag ändå trött. Beror antagligen på att jag har jobbat en del. Blir Som att man har två jobb. Upp med lillan på morgonen, äta borsta tänderna och leka, och vid tre åker jag och jobbar. Idag blir det sängen så fort jag kommer hem. Hade tänkt att fixa F's rum idag men vi får ta det en annan dag för det ska tapetseras om en vägg idag eller imorgon. Rummet ligger vägg i vägg me badrummet så väggen har fått lite skador efter stambytet. Bland annat ett hål rätt genom väggen från badrummet in till F's rum. Så fort rummet är klart så ska F få sova där inne. Givetvis så ska babyvakten vara där inne så vi kan höra henne. Det ska bli så skönt att få sova själva.

Rutiner..

Publicerad 2011-01-03 07:02:40 i Allmänt

Nackdelen med kvällsrutiner och tidiga läggningar är tidiga mornar. Jag är van vid att få sova till 09.00. Idag fick jag pallra upp klockan 05.50. Underbart! Sitter och dricker kaffe framför tv'n. F leker och är fantastiskt glad:) Det får bli att sova frukost med lillan sen. Mys!!

Härlig dag..

Publicerad 2011-01-02 20:49:32 i Allmänt

Vilken härlig söndag det har varit. Vi åt en grymt god brunch på Incontro idag. Rekomenderar den starkt. Massa god mat. Efter brunchen gick vi på hockey. Barnen hängde med och var hur snälla som helst. Inget bra kommer på tv så det blir väl sängen tidigt som vanligt. Imorgon är det måndag, ska jobba sent.

Familjeliv.se

Publicerad 2011-01-01 21:57:41 i Allmänt

Jag har verkligen inget att göra. Klockan är lite för tidig för att sova och det finns inget bra på tv. SÅ jag sitter inne på familjeliv och läser i deras forum. Asså vissa morsor är så jävla nojiga. Exempel på en fråga:
Kan man ha täcke till nyfödda? -Ehh ja, why not? -Jag har hört att dom kan kvävas.
Asså seriöst. Vad är det för fel på folk? Vissa vågar inte mata sina barn med barnmat, för dom är rädda att barnet ska sätta i halsen och kväva. Asssså shiiiit!

Nä nu ska jag återgå till mitt läsande på familjeliv. Var bara tvungen att skriva lite för jag blev lite upprörd över dessa frågor..

2011..

Publicerad 2011-01-01 15:00:47 i Allmänt

Tack alla för igåt. Vilken kväll! Massa god mat, gott att dricka, snälla barn och goda vänner. Kan ju inte bli annat än bra. Detta året kommer bli grymt och väldigt mysigt. Massa gosiga små barn kommer komma till världen. Det gillar vi. Mer kompisar till F. =)

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela