ackadacka

Första advent..

Publicerad 2009-11-29 21:33:49 i Allmänt

Jaha, då var det första advent idag. Bästa dagen på länge. Jag har jobbat hela dagen. Är helt slut efter denna arbetshelgen. 
Snart ska jag krypa ner i min nybädadde säng och lägga mig undet mitt nyinköpta täcke. Smarrigt värre!

Fredag..

Publicerad 2009-11-27 10:36:27 i Allmänt

Idag är det äntligen fredag som alla säger. Men inte för mig. Ska börja dagen med att gå till tandläkaren och borra. Efter det ska jag jobba hela eftermiddagen och kvällen. Kul att stå på jobbet med hela käften bedövad, hoppas bedövningen släpper fort. I helgen blir det att jobba varje dag. Tråkigt som fan men någon måste gör det med. Jag är inte ledig förän lördag nästa vecka. Fy farao!

Nästa vecka blir spännande. Förhoppningsvis kommer Lindas Bebbe ut (Åhhh vad jag längtar efter denna lilla människa). Och jag och min älskling på ultraljud igen (det häftigaste jag har vart med om).

Här är lite bilder på den delikata brunchen från igår:

CEREALS

Tjocka pannkakor

Choklad sirap

Brunch..

Publicerad 2009-11-26 12:14:19 i Allmänt

Nu ska jag dra iväg för att äta en FET brunch på egg&milk med Malin och Malin. För er som inte vet så är egg&milk ett frukost café som har öppet 6-15 varje dag och dom serverar amerikansk inspirerad frukost och lunch. Dom har super goda bagels och pannkakorna är att dö för. Det är rätt dyrt men värt varenda krona.
Ska bli så himla gött. Pannkakor med choklad sirap, kaffe, bagel med jordnöts-smör och sylt och lite flingor med mjölk. En perfekt start på dagen helt enkelt.
Nu måste jag slänga på mig lite smink, ser ut som en zombie. =)

Cravings..

Publicerad 2009-11-26 10:05:01 i Allmänt

Något som alla har under den 9 månader långa graviditetn är cravings. Det är helt underbart måste jag säga. Tänk dig att du är riktigt bakis och sugen på cola och pizza, när du sedan får din pizza och cola så känns ju livet helt underbart igen (i typ en kvart innan man mår illa). Den underbara känslan får jag varje gång jag äter något som är en craving. Mina cravings har gått upp och ner och det har vart olika saker från vecka till vecka. Filmjölk med banan, mackor, lakrits, kokta grönsaker med smör m.m. Det är underbart! =)

Varför man får cravings kan dels suget bero på att man har näringsbrister, men hormonellt sett så har man ju också en annan balans under graviditeten och därför kan suget efter exempelvis fett och socker bli större. Det beror mycket på vem man är som person och om man kanske inte fick i sig tillräckligt med näring innan graviditeten. Då säger kroppen till under graviditeten. 
Att man får det här suget efter något kan också bero på att man mår illa i början av graviditeten och har svårt att behålla all mat man äter. Näringsbristen gör också då att man blir sugen på vissa saker som kroppen behöver. Men äter man regelbundet - varannan timme - och håller blodsockret på en jämn nivå så kan det bli så att man inte alls får sug efter något speciellt.
www.alltombarn.se

Nu börjas det..

Publicerad 2009-11-25 22:06:50 i Allmänt

Idag var jag och Karin på SoHo och tog en thé i deras underbaramiljöer. Det regnde som fan innan så det var riktigt mysigt att sätta sig ner med stor kopp thé. Sedan gick vi till NK och spanade in allt vi ville ha. Extra länge blev vi kvar inne på barnaffären. Shit vilka underbara kläder det fanns där. En silvrig dunjacka från Tommy Hilfiger blev favoriten, så himla cool. Hahaha!!
Karin shoppade ett täcke till sin svärfar och jag gjorde en väldigt ångestfylld investering. Jag köpte ett par mammabyxor. GHAAA!! Fick en ångestattack efter att jag betalat. Som tur är så betalar jobbet byxorna, ska ju bara jobba i dom. Men ändå! Sjukt bekväma var dom dock. Äntligen kan jag röra mig på jobbet. Kände mig vid som en gymnast och smidig som en ninja med alla nya rörelser som jag inte kunnat göra innan på grund av trånga byxor.

Lägg märke till hur Karin verkligen försvinner bakom byxorna. Nu kanske ni förstår ångesten. Byxorna har storlek M! Usch! Hemska bild, tur att jag kan bjuda på mig själv och att dom sitter helt ok.

Oplanerat..

Publicerad 2009-11-25 10:57:56 i Allmänt

Nu blir det stan och möta karin för en snabb fika och en sväng i lite affärer. Alltid lika kul att gå i stan med Karin. Vi tycker om nästan likadana saker. =) Jag skulle behöva ett par nya byxor men det får vänta. Det är en sån där tråkig sak att köpa. Mamma-jeans liksom. Det låter ju till och med tråkigt.
Imorgon är jag ledig och då jävlar ska jag julpynta här hemma. Nä nu måste jag skynda mig. Ska vara i stan om en timma och måste duscha, bädda sängen och fixa.

Ciao ciao..

Snart..

Publicerad 2009-11-24 22:24:39 i Allmänt

En väldigt nära och god vän ska ha barn idag. Men jag tror inte det blir så tyvärr, det dröjer nog någon dag eller två tills dess. Hoppas den lilla dockan vill komma ut snart. Jag är så himla nyfiken på hur hon ser ut.
Hon ska bara veta hur fint hennes mamma och pappa har fixat hemma. Den fina vagnen står klar för använding och alla söta små kläder ligger nytvättade och vikta i byrån. Kom ut nu!! =)

Sprattel sprattel..

Publicerad 2009-11-24 14:42:34 i Allmänt

Nu sitter jag vid datorn och har precis käkat världens goaste paj com min älskling gjorde igår. Mums.. Till detta drack jag en cherry coke. Nu sprattlar det för fullt i magen. Tror lillen har sockerkick. =) Sorry!
Idag på jobbet fick jag lite ilningar i ljumsken och ner i benet. Gjorde ont och var skönt på samma gång. Älskar alla saker som händer i kroppen. Det är så himla häftigt och man känner sig som en bubblande maskin. Det är tur att man har erfarna nära och kära att ringa till när oron sätter igång.

Nu ska jag spränga en gravid-myt. Alla säger hela tiden att man kan äta vad man vill när man är gravid, att man inte behöver bry sig. Men så är det inte! Jag kan inte äta mögelost på pepparkaka, salami, chevré ost + alla andra dessertostar, färsk tonfisk och blodigt kött. Detta är mat som jag verkligen älskar att äta. Så säg inte att man kan äta vad man vill för det kan man fan inte. Igår glömde jag av mig i 5 minuter och åt en macka  med rökt lax på. Ajjabajja! Jag kunde inte låta bli, jag var så himla sugen att jag glömde av.

Nu ska jag julpyssla här hemma.. kanske kommer upp bilder senare..

Tandläkaren..

Publicerad 2009-11-23 10:32:20 i Allmänt

Snart ska jag till tandläkaren. Jag hatar att gå till tandläkaren. Man känner sig som ett offer när man lgger med alla slangar och tamponger i munnen. Detta besök skulle ägt rum den 20 augusti men min tandläkare har vart sjukskriven så nu ska jag få gå till en annan. Hade dom inte bara kunnat ge mig en annan tandläkare från början? Spela roll vem som tar bort min tandsten liksom. Ska byta tandläkarmottagning då det tar 45 min att ta sig ut till hisingen.

Sen ska jag jobba 13-20.45. Härlig tid!

Jag kan inte få nog...

Publicerad 2009-11-21 14:18:33 i Allmänt

Jag älskar lussekatter, glögg och allt som har med julen att göra. Nu ligger lussekattsdegen på jäsning (andra baket i år). Jag ska nämligen kolla på hockey och dricka glögg med mig själv sen. Mysigt värre. Ska försöka fixa mina naglar också. Till middag blir det kyckling med pasta. Och en massa mys ikväll, som vanligt.

Till er som inte vet eller räknat ut själva: Ja, jag är gravid!

Min lilla bebis i magen mår utmärkt. Igår kände jag en puff. Häftigt som fan. Jag blev typ rädd och rycker till. =)=) Det är lillens fel att jag fått sån noja på julmat/godis/mys. Man tackar! =) Har ju faktiskt bara gått upp 1.5-2 kg.

Till er nyfikna jävlar, så här ser min gravidetet ut:

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 21 nov 2009.
Du är på dag 125 av 280. (44,6%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 5 fulla dagar (v17+5).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 25 apr 2010
Du har 155 dagar kvar till beräknad förlossning.

Freaky Friday..

Publicerad 2009-11-20 08:07:10 i Allmänt

Tjohooo! Idag är det fredag. Och jag är ledig hela helgen. Ska bli väldigt skönt faktiskt. Jag är superduper nöjd med min nya jacka. Mycket skönare än min gamla. Mitt liv känns lite mer komplett nu. Idag ska jag jobba 9-18, det jobigaste passet på hela veckan.
Oj oj, måste skynda mig. Måste till ica innan jobbet och köpa något att äta till lunch. (Igår åt jag BK till lunch och Donken till middag, inte bra)

Oh happy day..

Publicerad 2009-11-18 09:34:25 i Allmänt

Idag är det en bra dag. Jag ska tvätta kl 11-14. Tråkigt som fan men det är inte mycket att tvätta så det kommer gå fort. Sen blir det in till stan och hämta min jacka som Sanna och Jasper har släpat hem från staterna. =) SWEET! Kl 16 ska jag fika med madde i haga och sen rusa på möte med jobbet. Och efter mötet ska vi käka. Bra dag va?
Nu är det frulle. (vörtbrödsmacka med skinka och senap).

Ciao

Äntligen..

Publicerad 2009-11-16 15:39:54 i Allmänt

Vörtbröd, stark senap, glögg, mandlar, russin, pepparkakor, mögelost, julmust och Lussekatter. I LOVE IT!!! Jag är besatt av dessa saker. Jag vill somna på kvällen för att kunna vakna och äta vörtbröd till frukost. Ikväll blir det julfika här hemma =)=)

Äntligen måndag..

Publicerad 2009-11-16 08:41:32 i Allmänt

Är det inte underbart att vakna 05.30 när man är ledig. Låg i sängen och hade tråkigt till Gurra skulle gå upp. Käkade frukost, degade i soffan med en kopp te och sen gick jag och tränade. =) Perfekt, fast klockan är ju bara 08.40. Har inget inplanerat förän vid 14 tiden. Tills dess blir det att hänga vid datorn gissar jag.

Jag har jobbat hela helgen och tampats med diverse människor till kunder på jobbet. Alltid lika härligt! När jag kom hem från jobbet igår så hade Gurra gjort mys och köpt 12 (!!!!!) Cherry Coke. Tjoho!! Hur svårt är det att inte tycka om han liksom. =)

Längtar..

Publicerad 2009-11-15 11:58:42 i Allmänt

Fan vad jag längtar till på onsdag/torsdag. För då kommer Sanna och Jasper hem från NY och dom har köpt en woolrich jacka till mig. Wiiiiieee!! Fett nice alltså! Den kostade bara en tredjedel av priset här hemma.

Man kan spela spel på många sätt..

Publicerad 2009-11-14 21:15:34 i Allmänt

Gurra sa att han och några kompisar skulle spela spel ikväll hemma hos oss. Vad mysigt tänkte jag. Spela alfapet och ha det mysigt när regnet piskar utanför. När jag kom hem stod det fyra datorer i vardagsrummet. Då kom jag på att det är 2009 och spela är lika med att lana och spela krigs-spel tillsammans. Så nu sitter jag och lyssnar på pistolskjutningar och kommentarer från killarna som jag inte fattar något av. Kul sätt att umgås liksom...

Torsdag..

Publicerad 2009-11-12 16:38:14 i Allmänt

Träffade stephanie och fikade/lunchade med henne i stan förut. Mycjet trevligt. Var även inne på Raglady en sväng och hittade ett par skitcoola tights och ett snyggt armband. =)=) Supernöjd! Snart blir det 1½ timmes bilåkning till Kinnarps arena där Frölunda spelar idag. Det ska bli kul.

Öhhh.. dagens..

Publicerad 2009-11-11 22:03:32 i Allmänt

Det kommer in en kille på jobbet. Han öpnnar glassboxen och tar up två glassar. Han går fram till kassan:

Killen - Är dom här glassarna gamla?
Jag - Ehh.. nä det ska dom inte vara, GB är här varje vecka och fyller på.
Killen - Ja men dom är så hårda..
Jag -  Ja, det är glass, den är fryst.
Killen -  Men dom är så hårda.
Jag - Ja det är bara för att det är glass, och dom är frysta!
Killen - Jaha... ok. Tack!

Detta är en kille som ofta kommer in och handlar. Dvs han skojade inte. Ibland undrar man vart världen är på väg. Den ene är fan dummare än den andre.

Lussebröst..

Publicerad 2009-11-08 16:22:57 i Allmänt

Idag gjorde jag lussekatter. Köpte en färdig mix på ica. (sån som bara tillsätter vatten) Efter andra jäsningen kollade jag på lussekatterna, som var grymt snygga innan jäsningen. Dom såg ut som bröst! Två ihopsatta bollar med russin. Hahaha! Fick mig ett garv i köket. Satte in dom i ugnen och tänkte att dom skulle bli bättre, men icke. Goda blev dom iallafall. Fluffiga och inte alls torra. (Jag gjorde lussekatter för några årsen och dom blev som torra stenar)
Här är iallafall bilder på dom. Den första bilden är tagen från internet, för att visa hur en riktigt lussekatt ska se ut.


Så här ska en riktig lussekatt se ut


Lussebröst


Flera lussebröst

Trött..

Publicerad 2009-11-07 22:50:49 i Allmänt

Nu är det snart dags för sängen. Imorgon väntar lussebak och glögg. Mmmm! Men innan det ska jag in till stan för att kolla på nya byxor. Konstigt nog så har alla mina byxor krympt, underligt! Mina Bh´s har också underligt nog krympt. Jag tror jag får gå till läkaren och kolla upp det. Har en bokad tid på onsdag, då får vi se. ;);)

Min älskling är mitt allt.

Inte-göra-någonting-dagen..

Publicerad 2009-11-07 11:11:14 i Allmänt

Ledig och lördag. Vaknade 09.30 och gick direkt till gymet och gick lite på löpbandet. Det var fuööt med folk så jag sket i styrketräning. Tar det imorgon istället. Idag ska jag inte göra ett skit. Kolla på hockeyn kl 12 och fotbollen kl 16. Ska försöka ta mig ner till ica och handla också. Middagsmat och lördagsgodis. =)
Slappa är dagens motto helt enkelt!

Fredag..

Publicerad 2009-11-06 08:05:29 i Allmänt

Äntligen fredag och ledig hela helgen. Så jävla gött. Inget planerat och alla dörrar öppna. Somnade kl nio igår kväll och vaknade halv åtta idag. Jag är utvilad nu men kommer antagligen somna kl nio ikväll också. Imorgon ska jag träna för första gången på hur länge som helst. Har ju vart dålig och trött men nu känner jag mig laddad. Nä nu måste jag fixa matlådan och leta upp stödstrumporna.

Tråkig dag..

Publicerad 2009-11-05 07:51:40 i Allmänt

Idag jobbar jag dödens pass, 9-18. Hur ska jag orka stå upp i 8½ timma? Ahhhh.. mår dåligt bara av att tänka på det. Det ordnar sig nog. Får fejka en svimning eller nåt.
Lite roligt är det iallafall att det snöar ute. Ingen snö som kommer ligga kvar på marken men ändå. Igår när jag gick från jobbet höll dom på att julpynta. Mysigt värre!!

JAG VILL ATT DET SKA VARA HELG SÅ JAG KAN VARA LEDIG!!!

Btw: Mamma: jag har kommit på den perfekta julklappen till dig och Lasse. =)=)=)=)

Det nya..

Publicerad 2009-11-03 18:29:17 i Allmänt

Äta för två = ät vad och hur mycket du vill
Sova för två = sov hur mycket du vill och kan

Spännande..

Publicerad 2009-11-01 10:17:34 i Allmänt

Idag spelas den avgörande matchen mellan AIK-IFK. Det kommer vara helt galet på stan, vem som än vinner. Jag ska ju självklart jobba. Kanske lika bra det.

Igår kväll  var vi hemma hos Karin och åt tre-rätters. Maten var så himla god. Räksoppan var fantastisk. Tack Karin!

Nu blir det deg i soffan, sen till jobbet...

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela