ackadacka

Nyckelskåp? Soffa? Skylt?

Publicerad 2010-02-27 16:10:49 i Allmänt

När förlossningen närmar sig börjar den blivande mamman boa in sig genom att städa, pynta, göra i ordning barnkammaren och liknande. Samtidigt som det kan kännas viktigt att börja plocka fram det nya är det många som rensar bort gammalt skräp, något som också kan ses som en symbolhandling för det nya livet.
Källa: http://www.9manader.nu

Detta är så jävla sant. Det roligaste är att både jag och Gurra har blivit boare, tror jag. Idag skulle vi till stan för att kolla på dop-present till lilla Emilia. När det väl var fixat så gick vi i haga och kollade i alla små mysiga affärer. Helt plötsligt sa Gurra att vi behövde ett nyckelskåp. Ja men det låter bra sa jag. Vi gick in i affärerna och kollade efter ett nyckelskåp men hittade inget vi ville ha.
När vi var inne på Haga Hem (som btw är världens finaste affär näst efter balders hage) så såg vi en liten plåtskylt med bokstäverna welcome. Den hade passat bra i våran hall. Åh tänk vad fint det hade blivit. Vi beslutade oss för att tänka på saken och när vi stod ute på gatan sa Gurra: "asså fan det här med att boa stämmer!".

Jag gick och tänkte på det här med att boa och på vårt beteende dom senaste veckorna.
Förr förra helgen var vi på Ikea och shoppade loss (vi handlade dock mycket saker till bebisen men även en säng-gavel och lite annat smått och gott). I veckan var vi och kollade på en ny soffa, vi har en soffa som fyller sin funktion och den är inte så ful så att vi behöver en ny.
Så jag ställer mig lite frågor:
Behöver vi verkligen ett nyckelskåp, en ny soffa och en welcome-skylt? Vill vi ha det för att vi verkligen vill ha det eller vill vi ha det för att vi har börjat boa? Kommer bebisen att märka någon skillnad? Kommer vi må bättre om vi köper dessa grejjer eller kommer vi vilja ha mer saker? Typ nya köksmöbler, mattor, kuddar till den nya soffan osv..

Man vill helt enkelt skapa ett perfekt hem till sin lilla bebis som ändå inte uppfattar och förstår vad som är runt omkring den. En nyfödd bebis vill ha en torr blöja, tutten och kärlek. Ändå går alla blivande föräldrar och bekymrar sig över färgen på tapeterna, nya möbler och städning. Allt ska vara perfekt helt enkelt.

Solsidan..

Publicerad 2010-02-27 15:48:24 i Allmänt

Solsidan måste vara ett av dom bästa programmen just nu.
Det sänds på tv4 kl 21.30 varje fredag.
Gå in på tv4play och kolla om du missade gårdagens avsnitt.

Do it!

Koma..

Publicerad 2010-02-26 12:14:16 i Allmänt

Jag är sä jävla trött. Sova sova sova.. det är det ända jag vill göra. Gick upp tidigt imorse och nu har jag sovit en timma till. Längtar redan tills när jag kommer hem ikväll och får lägga mig i sängen. =)=)

Gårdagen tillbringades i stan med Emilia, Linda och Sofie. Så nu har jag inga pengar kvar av min FETA lön jag fick ut. Men jag har fina kläder att ha på dopet iallafall. Intalade mig själv att jag kunde hitta något fint på Gina som skulle passa, jag misstog mig. Det blev H&M´s mamma avdelning tillslut.

Bedrövad..

Publicerad 2010-02-25 09:13:54 i Allmänt

Fan att Tre Kronor förlorade. Jag har precis fått min bedrövade kille i säng. Han har suttit uppe hela natten och kollat på hockey, med sveriges match som höjdpunkt. Det blev ju inte riktigt en höjdpunkt. Det är sånt som händer.

Idag står shopping på schemat. Är inne på min nya favoritsida (www.polyvore.com) och letar inspiration.

Untitled

Kotten..

Publicerad 2010-02-24 23:40:36 i Allmänt

Kotten i magen är en väldigt bestämd liten individ. Jag får inte ligga, sitta eller ha min händer mot magen hur jag vill. Då bökas det och knuffas tills jag har ändrat position. Nätterna har blivit lugnare och dagarna har blivit livligare. Det är bra. Det blir så mycket enklare att vara glad då:):) Jag har börjat plugga förlossning. Jag läser några sidor varje dag. Det står nämligen att om man är påläst då kommer då enklare. Inte mindre ont utan enklare. Det känns bra. Jag längtar så! Idag köpte jag en snygg tröja (läs blus, låter himla tantigt) till mig själv. En rosa:) Det är då bra att testa kläder när man är gravid för man kan nästan inte ha något. Självförtroendet hamnar i botten och man blir arg och ger upp. Imorgon ska jag, Emilia och Linda göra stan. Vi måste hitta något till dopet. Jag såg en del läckerbitar på gina idag. Billigt och bra!

Tradera..

Publicerad 2010-02-23 16:57:10 i Allmänt

Jag har fastnat för Tradera igen. Det finns så mycket fint där till vagnen som vi har beställt. Vi får se hur budgivningen går. Om 20 timmar går auktionen ut. Spännande!

Karin har vart här idag och druckit kaffe. Mycket trevligt. Karin kommer bli framgångsrik. Det bara sprutar idéer ur henne och hon har svar på allt. Hon har ett go som inte många har. Karin har köpt en grymt snygg bil. En riktig tjej bil.

Imorgon innan jobbet blir det en sväng in på polarn och köpa en ny tröja som jag ska ha på dopet nästa helg. Den är rosa och så himla fin. =)=)

Jobba..

Publicerad 2010-02-21 09:54:03 i Allmänt

Dags att jobba idag igen då. Gårdagens arbetspass blev dock lite kortare. Stod i en timma på redbergsplatsen och väntade på vagnjäveln. När den första bussen mot stan kom, efter 50 min så stannade den och släppte av folk men ingen fick gå på. Den var knökad av människor. Då kände jag gråten i halsen. Gravid, genomfrusen och ensam. Efter det gick jag hem och drack thé och värmde mig. Jag lyckades ta mig in till stan tillslut, via buss. Dock 2 timmar för sent men bättre sent än aldrig. Jag skulle börjat 8.40 men var på jobbet vid tio. :):)

Mina ljumskar gjorde så jävla ont efter allt pulsande i snön. Sammandragningarna avlöste varandra och jag trodde fan jag skulle avlida. Att vara gravid på vintern är inte att rekomendera.

Mys..

Publicerad 2010-02-18 11:35:43 i Allmänt

Idag är jag ledig. Underbart! Jag har sovit ut, legat med täcket i soffan och myst och ätit en fet frulle. Snart blir det att umgås med Jenny, Leah, Emilia och Linda. Tjohoooo!! Jag vill att min lilla knodd också ska få vara med. Det är den ju med tanke på att den ligger i min mage. Men jag vill kunna gulla och ta på den. Längtar så mycket!

I eftermiddag ska jag baka solrosbröd, i brist på annat. Det är så himla gött när det luktar nybakat hemma.

Lägger upp några rosa smaskiga plagg från Odd Molly:

Untitled

Hockey..

Publicerad 2010-02-17 22:15:12 i Allmänt

Nu kan OS äntligen börja på riktigt. Tre kronor spelar i natt och jag ska försöka kolla på matchen. Ska försöka lägga mig nu så jag orkar vara vaken under alla 3 perioder. Köpte lite glass förut som jag kan smaska på. Blir ju självklart massa goda mackor och thé också. Myspys!

Heja Sverige friskt humör!!

Onsdag..

Publicerad 2010-02-17 11:48:16 i Allmänt

Hipp hurra! Jobba idag. Jag är så jävla trött. Sov 11 timmar inatt typ, men det spelar ingen roll. Jag är trött ändå. Imorgon är jag ledig. Wihooo!! Segt att man jobbar hela helgen bara. Nästa vecka börjar min havandeskapspenning att gälla. Då är jag ledig en dag i veckan extra. Den dagen ska få bli min vilodag. Bara slappa hemma och mysa med min goa mage.=)

Alla hjärtans dag..

Publicerad 2010-02-14 16:32:27 i Allmänt

Idag är det kärlekens dag. Min käraste bjöd mig på en rejäl frukost imorse. Riktigt uppskattat faktiskt. Resten av dagen har ägnats åt att bygga ikea. Jag har mest kollat på och vart ett bra stöd. =) Så nu är jag helt slut. Jag hålelr på att tvätta och det är verkligen det tråkigaste som finns. Ännu tråkigare blir det att vika ihop skiten.

Superduper-frukost

Ikeakartonger i mängder

Sockerfri..

Publicerad 2010-02-11 07:50:11 i Allmänt

Nu är det tredje dagen utan socker. Det innefattar inte bara godis utan även sylt, juice och flingor. Potatis och mjölk är blodsocker höjande så inget sådant heller. Det börjar gå bra nu. Hade lite abstinens första dagen men nu tänker jag inte på det längre. Kollade mitt sockervärde igår och det låg på 5.7, så det känns bra. Imorgon efter jobbet ska jag gå till fyra gott och köpa godis. (som jag ska äta på lördag) Mmmmm!! Jag hatar att man måste ringa så mycket när man är gravid. Tex till barnmorskan. Idag står två samtal på listan. Barnmorskan och sjukgymnasten. Dom har telefontid mellan 8.30-9.30. Sämsta tiderna. Man jobbar ju då. Ska åka in till jobbet tidigare och ringa alla samtal. Ha det fett!

Seriöst..

Publicerad 2010-02-10 17:09:54 i Allmänt

Nu sitter jag på jobbet och har rast. Alla som handlar här är så himla konstiga. Jag var tvungen att gå ut utanför butiken och kolla om någon hade satt upp en skylt där det stog: kom in och ställ valfri fråga!. Folk har frågat om dom konstigaste sakerna idag. Bland annat vad det är för skillnad på a-skatt och f-skatt. Hallå!! Jag jobbar på pressbyrån, borde jag ha koll på det eller vadå? Dessa konstiga människor. Varför får man för sig att fråga mig det?? Haha! Jag och sara har skrattat mycket idag. Jag och Malin var på toys'r us förut. Omg, vilken affär. Så himla roligt att gå runt och lolla leksaker. Vi köpte leksaker till Loke som fyller 3 år imorgon. Det blev ett pussel och en transformer. Han kommer bli super glad. Jag hittade även billiga scrapbooking saker.

Tomt..

Publicerad 2010-02-10 09:58:42 i Allmänt

Jag har verkligen inget att skriva. Trött, ont i huvudet, inte på humör..

Hade jag haft pengar så hade jag åkt in till stan och köpt mig något DYRT! Det är jag fan värd..

Sötaste..

Publicerad 2010-02-09 23:06:33 i Allmänt

Sofie gav mig den sötaste lilla mössan idag. Hennes hundmatte Birgitta hade stickat/virkat den. Hon håller tydligen på med en till. Så himla snällt. Måste bjuda hem henne på fika som tack:) Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Jobbade som sagt kvällen och kom hem sent. Satte mig vid datorn och åt gröt och drack thé. Mysigt värre:) Insåg precis att mina ben/fötter är jävligt svullna. Ser jätte roligt ut. Så det blir att handtvätta stödstrumporna umorgon. Detta går inte. Mitt humör har vart lite upp och ner. Så nu vill jag inget hellre än att sova. Zzzzz!! Natti natti!!

Frukt är godis..

Publicerad 2010-02-09 09:40:03 i Allmänt

Igår var jag hos barnmorskan. Allt såg bra ut förutom att jag hade lite högt blodsocker. Så nu är det slut på godis och annan skit. Det får bli på lördagar bara. Tråkigt! Men det är lika bra det, orka få diabetes liksom. Nä fy fan! Jag fick låna en blodsockermätare av Malin så jag kan kolla mitt socker lite då och då.
FRUKT ÄR GODIS!

Idag ska jag jobba kväll, så jävla tråkigt. Innan jobbet blir det date med Sofie. Yeyh! Vi har inte träffats på hur länge som helst. Ska ringa sjukgymnasten också. Måste få hjälp med min rygg. Den är katastrof. Inte konstigt kanske. Väger ju trots allt 95kg nu. Hehehe!! Fast det är ju inte bara jag, det är ju lille också så det kanske inte är så mycket, jag är ju faktiskt lång. =)

Nä nu måste jag diska upp alla gamla matlådor som legat i frysen.

CiaO!

Nu börjar dom komma..

Publicerad 2010-02-08 10:40:17 i Allmänt

FAN!! Nu börjar bristningarna komma. Sakta men säkert, nästan smygandes på bröst, lår och höfter. Det är oundvikligt men ändå. Jag har inte smörjt mig med någon kräm eller olja. För det hjälper ändå inte. Bristningar beror på att hormonerna mjukar upp upp huden. Och med tanke på att man går upp så pass mycket i vikt under en graviditet så spänns skinnet ut och bristningar uppstår. Bara att stå ut helt enkelt.

Bristningar är ännu en anledning till att man borde få en Marc Jacobs väska efter förlossningen. På tal om väskan, undra om man kan ha den som skötväska. Slå två flugor i en smäll helt enkelt. =)

Måndag igen..

Publicerad 2010-02-08 08:03:09 i Allmänt

Då var det äntligen måndag igen. Idag blir det ett besök hos barnmorskan och sen blir det att slappa hela dagen. Städade och fixade igår så idag kan jag vara helt ledig och bara slappa. Ikväll blir det hockey.
Slänger in en bild på en snygg bugaboo.

En Marc Jacobs vagn, ja tack!

Bitter..

Publicerad 2010-02-07 19:27:53 i Allmänt

Precis hemkommen från jobbet. Köpte med mig mat från redbergsgrillen. Så himlans gött. Jag är bitter som fan. Bitter för att jag har fått stå själv på jobbet från 13-18.30. Inte äta, inte kissa och inte dricka (kan ju inte gå på toa). Jag har så himla ont i ryggen, övervägde att ta en taxi men kom på att jag inte har råd. Folk som såg mig gå måste trott att jag blivit våldtagen i rumpan eller nåt. Stel som en pinne för att jag har ryggont och konstig gångstil för att jag är rädd att ramla. Jag vill ha vår NU!! Jag vill sluta jobba NU!!

Phu..

Publicerad 2010-02-07 10:11:20 i Allmänt

Klockan är tio och jag har redan diskat två gånger och lagat matlåda till mig idag och till gurra imorgon. Nu väntas dammsugning och lite städ här hemma. Innan jag börja jobba klockan ett ska jag lämna in mina prime boots hos skomakaren. Jag får inte på mig dom för dom är så himla tighta vid vristen så skomakaren måste töja ut dom lite. Jag har använt dom typ 15 ggr sen jag köpte dom i augusti. *skäms* Med tanke på priset så måste jag använda dom.
Igår gjorde jag min andra vurpa för säsongen. Jag gillar vädret jätte mycket men hatar att man inte kan få gå på asfalt. Jag drömde till och med inatt att jag gick runt och saltade trottoarerna. Varje gång man går utanför dörren så är det med hjärtat i halsgropen. Jag har sagt det och säger det igen: Stackars alla pensionärer!

Nä dags att fortsätta här hemma. (fan vad trött jag kommer vara ikväll)

I deserve..

Publicerad 2010-02-06 17:39:05 i Allmänt

Jag tycker att alla kvinnor som har vart gravida och fött barn förtjänar en fin present. Man borde få presenten innan man lämnar BB.

Jag tycker att jag förtjänar denna fina väskan från Marc Jacobs när jag har fött (helst i lila):

 

Mys..

Publicerad 2010-02-05 21:23:35 i Allmänt

Idag har vi haft det riktigt mysigt hemma. Jag tände ljus så fort jag Kim hem vid 16 tiden. Måste ta det lugnt och slappna av mycket. Jag ska ju jobba hela helgen så det behövs. Jag har haft konstiga hormon-vallningar idag. Jobbigt som fan! Nu går ögonen i kors, måste sova! Trevlig helg

Att ha ont eller ha ont?

Publicerad 2010-02-04 16:49:39 i Allmänt

Jag har börjat läsa en del om förlossningen och dess faser. Känns som att det är dags att förbereda sig lite. Inte för att jag är nervös ellet nåt utan mest för att det känns bäst. Som en slags trygghet. Man vet ju aldrig vad som kommer att hända föräns man väl ligger där. Men då kommer det nog att kännas bra att ha läst lite. Jag bryr mig inte om att gå igenom dom naturliga metoderna för jag kommer vilja ha riktig bedövning, jag kan dock tänka mig akupunktur. Det känns ändå ok.

Massage, bad och värme känns naturligt att få plus läkemedel. =) Något som jag har hört väldigt negativt om är sterila kvaddlar. Då sprutar barnmorskan in sterilt vatten i små mängder vid blygdbenet eller vid ryggen. Detta gör tydligen så in i helvet ont. Då har jag hellre ont av värkarna faktiskt.

Här är dom olika bedövningarna eller ja för att vara korrekt; läkemedel mot förlossningssmärta:
-Smärtstillande tabletter ex Alvedon
-Lustgas
-Epidural
-Spinal (kejsarsnitt)
-Pcb
-Morfin
-Pudendusblockad

Det är bara att läsa på och känna efter vad som kommer kännas rätt. Man kanske tvekar för något visst läkemedel nu men på förlossningen kanske man skiter i vilket. Men det är ju viktigt att veta då hur det fungerar osv. I värsta fall får väl pappan läsa på och välja åt en om man inte kan fatta egna beslut.

Halvfabrikat-människa..

Publicerad 2010-02-04 16:31:48 i Allmänt

Nu har jag för första gången gjort en helt egen brunsås. Jag är rätt förkyld så jag är inte helt hundra på hur den smakar men jag tror den blev bra. Är så himla stolt.
Jag gillar inte att laga mat speciellt mycket. Jag är en sån där halvfabrikat människa. =) Man kan ju inte göra allt själv. Eller hur? Min sambo är en äkta husmor och gör allt från grunden själv. Våra barn kommer ju få det bra, när pappa lagar mat iallafall.
Jag ska unna mig rabarberpaj till efterrätt, med massa vaniljsås. Mmmmm...

Låt mig få sova..

Publicerad 2010-02-04 06:59:29 i Allmänt

Idag gick jag upp kl 05.15. Det var liksom ingen idé att sova vidare. Vaknade vid ett första gången av att jag hade värsta krampen i benet, gick och kissade samtidigt. Somnade om lite lätt. Vaknade efter en stund av att jag var torr i munnen och näsan var täppt. Snöt mig, hämtade lypsyl och la mig igen. Vaknade vid 04.45 av att Gurra snarkade så att fönstrena skakade. Knuffade på han och han slutade. I typ 5 minuter, sen började han snarka igen. Gick upp och kissade igen, kollade facebook via telefonen. Blängde argt på Gurra som sov så sött. Tillslut gick jag ut till soffan och la mig. Somnade men vaknade efter 30 min av att Gurra skulle gå upp. Typiskt! Då var det lika bra att gå upp.

Så nu på morgonen har jag börjat med min scrapbook, barnets "om mig"-bok. Har klippt och försökte klistra men hittade inget bra klister så nu sitter jag och kollar på klockan för om  en timma öppnar ica. Då ska jag hänga på låset och köpa ett limstift. Dom kommer inte tro att jag är riktigt klok. Köpa lim kl åtta på morgonen, det är jag och uteliggarna typ. Hahaha!!! Sniff sniff!

Dessa åsikter..

Publicerad 2010-02-03 10:41:14 i Allmänt

Nu måste jag spy lite galla på saker som jag stör mig på.

Jag är så jävla trött på att höra folks åsikter om hur jag och min mage ser ut. Så här kan det låta på jobbet:
"-Åhhh vilken stor mage, ska du ha tvillingar? Jag var ungefär lika stor som dig när jag väntade tvillingar"
"-Men gud vad liten du är! Jag var mycket större"
"-Jaså du ska snart ha, det ser man."

"- Vad stor du är!"

Jag förstår inte hur folk orkar bry sig. Jag bryr mig inte om min mage är stor eller liten, så länge barnet håller sin kurva så är ju allt bra.
Alla dessa jävla åsikter. Vem bestämmer om en mage är stor eller liten? Jag ska ha om 11 veckor. Det är nu barnet börjar växa. Alla som har egna barn borde fan veta hur irriterande det är. Jag ska aldrig kommentera en annans mage. Det är faktiskt lite oförskämt!

Sen blir jag fruktansvärt trött på att alla som man träffar ska ta på magen. No offense till mina kompisar som jag känner men alla ni andra. Det ligger liksom en människa där inne. Man rör inte någon annans mage.

Snö snö..

Publicerad 2010-02-03 10:28:33 i Allmänt

Jag älskar att sitta inne och kolla ut på snöfallet. Jag tränger bort att jag ska till jobbet om några timmar. Jag kommer antagligen tycka att det är jätte jobbigt men just nu så känns det så skönt att sitta inne och njuta. Jag har röjt igenom lägenheten. Måste ju börja "BOA". Dammsugit, dammat och fixat med blommorna (läs växter). En varm dusch väntar samt lite mer frukost. Blir mätt av ingenting och måste därmed äta frukost 2 ggr. Hur gött som helst. På fredag är det 11 veckor kvar tills lillskrutten kommer. Åhhh.. Jag längtar så.

Myspys..

Publicerad 2010-02-02 09:23:12 i Allmänt

Idag efter jobbet ska jag, Lina och Loke gå på bio. Så himla mysigt. Vi ska se spöket Laban, filmen är bara 40 min lång. =) Det räcker med en 40 minuters film för barn, längre än så kan dom inte sitta stilla. Myror i brallan=) Nu sitter jag på jobbet och äter pannkakorna som jag stod och stekte igår kväll. Kalla pannkaksrullar med sylt är jävligt gött! Nä, dags att göra lite nytta:)

Det bästa..

Publicerad 2010-02-01 11:24:47 i Allmänt

Man blir så glad av att känna sitt barn sparka i magen. Nu har jag legat i en halvtimma och kollat på när min mage rör sig. Vet inte vad lillen håller på med, men det vekar avancerat. Det puffas på alla sidor av magen. Lite hicka tror jag den hade förut också. Åhh vad glad jag är för min lilla skrutt! =)

Ont i halsen..

Publicerad 2010-02-01 08:43:53 i Allmänt

Fy farao vad ont jag har i halsen. Jag har klarat mig hela vintern utan att bli sjuk eller förkyld. Blir att ta på sig extra mycket kläder och dricka massor av thé och varm choklad. Vädret ute är ju bedrövligt. Gött med snö men jag fasar för att åka in till jobbet. Min största skräck är nämligen att ramla och slå i magen eller bryta något. Om ni skulle se mig gå ute så hade ni garvat. Smyger fram med små små steg. Hahaha!! Det är jag och pensionärerna! Nu blir det frukost och mys i soffan i några timmar! =)

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela