ackadacka

Sjukstuga..

Publicerad 2010-11-30 20:13:28 i Allmänt

Nu har F äntligen somnat. Tog tempen innan hon somnade och den visade 37,7. Lilla lillfis. Blir till att vara hemma imorgon också. Ingen öppna förskola här inte. Mamma ska vara hemma imorgon också så vi kan mysa ihop. Tur att jag gjorde mycket mat idag. Så slipper vi det imorgon. Jag kan tänka mig att det blir en jobbig natt. När F vaknar och är ledsen på natten så brukar det hjälpa med att lägga henne jämte mig. Vi får väl se hur natten blir...

Tävling..

Publicerad 2010-11-28 11:57:23 i Allmänt

Jag är med och tävlar om en påse från pop på: http://petitfashion.se/2010/11/28/tavling-pop/comment-page-1/#comment-9683 En grym blogg med massa mode för stora och små.

Upptagen..

Publicerad 2010-11-25 23:00:49 i Allmänt

Idag har jag och F vart på äventyr. Blev en sväng förbi IKEA på vägen hem till min farmor och farfar. Köpte en höstkaktus med en super fin kruka (vit plåt med en blå stjärna) och en lykta. Ska nog åka dit och köpa några till mig också. Jag har kört bil idag så jag är helt slut nu. F har precis fått en laddning mat och sover förhoppningsvis till åtta imorgon bitti. God natt!!

F sitter och leker medan jag kollar blogga...

Publicerad 2010-11-24 14:27:40 i Allmänt

img_4060 (MMS)

F sitter och leker medan jag kollar bloggar. Vi är precis hemkomna från stan. Jag längtar hem nu, till stan. Här plogar dom inte när det har snöat. Kul att trycka upp barnvagnen för en isbacke. Tacka vet jag grus och asfalt. Det blev lunch på favvo fiket Le Pain på Vallgatan. Dom har sjukt god chèvresallad med soltorkade tomater och valnötter. :) Gick förbi NK's julskyltning också. Vilken besvikelse. F tyckte det var jätte tråkigt och kollade istället på tiggaren som satt precis vid skyltningen. (att inte NK har vakter som tar bort tiggarna, jag hade aldrig velat ha tiggare utanför min butik) Det har öppnat ett apotek inne på NK också. Fan vad käckt:) Blev en behpanten till F's lilla rumpa. Var nära på att köpa broddar också men det får bli en annan dag. Känns lite pensionärsvarning på det.

Snö..

Publicerad 2010-11-24 09:15:47 i Allmänt

Idag blir det in till stan och ta en fika med Sofie. Det snöar ute nu och jag har inte alls lust att dra in till stan i detta vädret men orkar inte bara vara hemme heller. F ska få se nk's julskyltning idag också. Vi skulle kollat på avtäckningen i söndags men jag var för trött. Min parfym börjar ta slut (Chanel mademosielle) så jag gick in på NK för att kolla vad den kostade. 710:-, jag höll på att trilla baklänges. Jag har för mig att jag köpte den för typ 450:- på Landvetter flygplats. Ja ja, tur att det är jul snart. Kan önska mig en ny i julklapp kanske. (snälla snälla tomten) En plånka står på önskelistan också. Typ en Marc Jacobs:) Nä nu somnade lillfis så jag får göra ett ryck. (dagens ryck blir att vika tvätt, dricka kaffe, ta på mig kläder och packa skötväskan)

Childhood..

Publicerad 2010-11-22 20:28:07 i Allmänt

Detta armbandet önskar jag mig i julklapp:


Varje pärla på armbandet har en egen färg och beskriver en artikel i barnkonventionen. Pärlorna och Childhood vill påminna dig om allas rätt till en barndom. Armbandet finns i en storlek och består av små plastpärlor uppträdda på en elastisk tråd. I den medföljande broschyren beskrivs några av nyckelparagraferna i FN:s barnkonvention på ett enkelt och lättfattligt sätt.

300:- för 5 st. En perfekt julklapp tillnära och kära.

4 hjul..

Publicerad 2010-11-20 20:01:16 i Allmänt

Idag satte jag på vinterhjulen. Fan vad jobbigt det är att köra en barnvagn med 4 fasta hjul. Jag förstår inte hur man kan köpa en vagn med 4 fasta hjul. Varje gång man ska svänga så måste man lyfta vagnen. Sjukt jobbigt ju. Jag tror fan jag kommer ha träningsvärk i händerna imorgon. Nä, längtar redan till våren när jag jag kan sätta på dom vanliga hjulen.

Ny Bugga..

Publicerad 2010-11-19 22:36:24 i Allmänt

I december kommer en ny Special Editionvagn från Bugaboo. Bugaboo Cameleon Ocean har vackert turkosblå sufflett och liggdelslock. Svart bastyg och svart chassi. Den säljs som ett paket med åkpåse och vinterhjul. Endast 80 stycken finns i Sverige.


Pris: 13380:-

Info: Bugababy.se

Giraffen Sophie..

Publicerad 2010-11-19 22:27:39 i Allmänt

Sophie är den mest köpta leksaken för kändismammor i USA, England och Kanada.



Den lilla giraffen föddes den 25 maj 1961 på Helige Sophies dag och fick därför namnet Sophie.

På den tiden föreställde de enda leksakerna som fanns alltid lant- eller husdjur.

Det var därför Monsieur RAMPEAU från Frankrike kom på idén att utforma en giraff i stället. Detta exotiska djur var den första på marknaden. Storleken och formen var idealiska för barnens små händer att hålla i.

Sophie blev en omedelbar succé. Unga mammor såg genast att hon var perfekt för sina barn. När de första tecknen på tänder började hjälpte Sophie the Giraffe barnet att sluta gråta! Endast genom ryktesvägen spreds populariteten av den lilla giraffen.

Sedan dess har generation efter generation av barn i Europa älskat att höra Sophie pipa när helst de tryckte på hennes mage eller huvud!

Vulli, ett företag baserat i Rumilly i Haute-Savoie regionen i Frankrike har bevarat hemligheten runt hur den magiska leksaken är producerad. Sophie the Giraffe ser idag ut precis som hon gjorde då.

Sophie är fortfarande baserat på en ”traditionsenligt” sätt, en process som innefattar över 14 manuella arbetssteg. Hon är gjord av 100% naturligt gummi uttaget från saven från Hevea trädet.

Sophie the Giraffe är en 100% naturlig leksak. Det är ett säkert och älskat val för ditt barn. Barn älskar Sophie!


Lets dance..

Publicerad 2010-11-19 20:43:58 i Allmänt

Är så jävla mätt. Älsklingen gjorde super super god mat som vanligt. Idag har vi inte gjort mycket, bara vart hemma och degat. Rätt skönt att bara flöta och inte göra något. Imorgon blir det fika i stan. Ska in en svängpå H&M och kolla också. Nu blir det idol och massa flööööt!! Cola och ostbågar:)

Lax, potatis och ärtor..

Publicerad 2010-11-18 16:22:24 i Allmänt

Idag gjorde vi mat till F. Lax, potatis och ärtor. Smarrigt! Nu väntar jag på att hon ska vakna så att jag kan ge henne en portion. Att göra barnmat är fan skit enkelt. Nästa vecka ska jag våga mig på att göra kött eller kyckling.

Tidig morgon..

Publicerad 2010-11-18 07:57:12 i Allmänt

Kl är åtta och jag har redan hunnit gratta mamma, bytt blöja, druckit kaffe, gett gangstern mat och lekt massor. Härligt! Idag fyller mamma år. Grattis till henne. Hon fick en jätte fin kofta från Gina av mig och familjen. Får väl se om vi hinner fixa en liten tårta till i eftermiddag också. Mums:) Idag blir det nog inte mycket gjort. Ta en promenad och njuta av att sambon är hemma igen. Vi har en ny Babyvakt som är as rolig. Man kan prata med varandra via babyvakten. Så ni kan ju gissa vad vi gjorde igår. Haha!! Man kan spela låtar också, fat det kommer man nog inte göra så ofta. F är på strålande humör idag. Det är så härligt att höra henne "prata". Nu blir det frulle!

Nu kör vi..

Publicerad 2010-11-16 09:10:54 i Allmänt

Nu drar vi igång dagen. Sitter på bussen mot stan. Ska träffa mammagruppen nu kl tio. Kl ett ska jag träffa emma och kl 16 är det babysim. Fullspäckad dag helt enkelt. Både jag och F kommer nog somna gott ikväll. Nu blir det bus och lek med kompisarna:):) Overklig and out!

Trött..

Publicerad 2010-11-15 20:35:28 i Allmänt

Nu har F gnällt sen kl 16. Jag är helt jävla slut. Om 3 dagar kommer Gurra hem. Äntligen! Då har han vart borta i 10 dagar, aldrig mer säger jag bara. Tur att jag är hemma hos mamma och kan få lite avlastning. F's ögon går i kors för att hon är så himla trött. Men hon ska vara vaken. Jag har massor att göra. Typ duscha, packa simväskan, packa skötväskan, bädda rent och hänga tvätt. Just nu hinner jag inte ett skit. Har lust att lägga mig på golvet och skrika!! Kl 10 ska jag vara på Bibblan i Härlanda. Vi får åka här ifrån kl 9, senast. Gå upp kl 8, senast. Tjoho!! Hoppas natten bjuder på mer sömn än igår. Gissar att det är tänder på G eller så är det ännu en utvecklingsfas.

Barnmat..

Publicerad 2010-11-14 16:04:50 i Allmänt

Idag har jag gjort egen barnmat. Kolja, potatis och ärtor. Mmmm.. Har gjort en barnmat innan men då var det bara smakisar. Och det kan man kininet misslyckas med. Dvs palsternacka, morot och poatis. Receptet på dagens mat: koka lagom mängd med potatis, fisk och ärtor. Tillsätt smör och mixa! ( man kantillsätta lite ägg och vit sås om man vill) Salta inte!! Lätt som en plätt. Hoppas bara F tycker om det. Återkommer med F's betyg!

Mini..

Publicerad 2010-11-13 12:03:00 i Allmänt

Ett par sköna harems till lillan hade funkat bra nu. Snart kryper det i benen och då passar ju dessa byxor perfekt.

Dessa finns på babyshop för 209:- på REA. Finns i rosa, svart och ljusgrå.

Det finaste..

Publicerad 2010-11-13 08:28:06 i Allmänt

Nu ligger jag och kollar på min fina lilla dotter som snart har sovit i 12 timmar (har dock ätit 2ggr), man tackar. Det är sjukt att denna lilla varelse har legat i min mage och att jag och min kille har skapat henne. Hon är så fin. Man blir liksom nästan lite kär. Jag har lust att ät upp henne:):)

Potta..

Publicerad 2010-11-12 20:58:00 i Allmänt

Snart är det dags att börja träna lillfis att gå på pottan. Hon måste bli lite mer stabil först. Det får bli en pottstol från babybjörn tror jag. Undra vilken färg?

Pulka..

Publicerad 2010-11-12 20:36:08 i Allmänt

Det är snart dags att köpa lillans första pulka. Har hittat några olika. Priserna ligger runt 200:-.

Denna pulka från Stiga verkar vara grym. (Finns i rött också) Det får nog bli en sån. Om jag inte hittar någon till rätt pris på blocket innan.

Fredagsmys..

Publicerad 2010-11-12 18:33:23 i Allmänt

Nu kör vi lösgodis hela kvällen. Mmmm! Vad jag har längtat. Dålig uppdatering idag men jag har haft fullt upp.

Ta det lugnt?

Publicerad 2010-11-12 10:03:28 i Allmänt

Varför ta det lugnt när man kan stressa? F tog lite sovmorgon idag, tack tack. Så nu försöker jag få henne att sova frukost. Måste dra hemifrån om 50 min dock. Vet inte hur jag ska hinna men det löser sig bog. Måste packa skötväskan, F ska ha andra kläder än pyjamas, jag ska ta på mig plus fixas och en lapp till jobbet skall skrivas. Så jag får sluta blogga och börja jobba här hemma. Nu måste jag byta en baksmälla också. Ahhh!! Stress stress!!

Har man inte jobb så..

Publicerad 2010-11-11 22:20:21 i Allmänt

Skaffarman sig jobb. Precis innan vi skulle lägga oss och mysa i sängen (jag och F) så tappade jag ut hela vällingflaskan på golvet. Hyffsat störande. När man har gosat upp med filtar och kuddar och är redo för mys så får man helt plötsligt svabba golvet och torka vällingstänk på allt i rummet. Aja, det blev mys ändå. F ligger i sin säng nu och snuttar (suger på tummen och knådar snuttefilten). Hon har fått tre torra fläckar runt munnen, det blir väl så när man alltid är fuktig runt munnen när det är kallt ute. Jag har smörjt in henne med Idominsalva så jg hoppas det blir bättre till imorgon. Imorgon ska vi till BVC och väga lillan. Hoppas hon har gått upp i vikt! Vi ska även hem och checka av posten. Jag tror korten från fotograferingen kommer imorgon. Hoppas hoppas!!

Äntligen lite lugn och ro..

Publicerad 2010-11-11 15:23:49 i Allmänt

F sover så då tänkte jag att jag skulle passa på att blogga om något smaskigt men det står helt stilla. Kommer inte på något att skriva om. Är så himla trött. Tänderna trycker i munnen på lillan så det är mycket gnäll och lite sömn. Helst vill hon bli buren hela dagen. Aj aj i ryggen säger jag.
Förhoppningsvis så blir det bättre till helgen. Då kanske man kan få sova en hel natt. Det var ju ett tag sen. Tror det har hänt 3 ggr sen F kom. Det är inte klokt vad kroppen och psyket klarar av. Man är starkare än vad man tror. Nu ska jag kolla runt bland barnsidor på nätet. Babyshop.se är en rolig sida att spana på. ( Bugaboo Bee ++ verkar vara en grym sulky, vil ha vill ha!!)

Öppna förskolan..

Publicerad 2010-11-10 21:50:51 i Allmänt

Inget blir som man tänkt sig när man har barn. F var jätte trött och snuttade på sin snuttefilt när vi var på väg till öppna förskolan. Men hon somnade inte. Så efter en burk mat och massa lek så var hon minst sagt trött.

Innan jag gav henne mat så råkade jag kliva på ett barn. Oooops! Jag tittade ner och försökte skoja till det men det hjälpte inte. Ungen började såklart att gråta. Jag kollade febrilt runtomkring mig efter mamman. Hade en hungrig gangster och en överfylld skötväska i armarna. Tillslut reagerade mamma och sa att det var ok. Jag bad om ursäkt typ 10ggr. Jaja sånt som händer. Det var fan ungar högt och lågt.

Imorgon ska vi till Torslandas öpnna förskola. Om någon vill hänga med så är det bara att gå till Vingen mellan 9.30-12. Sångstunden är kl 10 tror jag. Det ska bli spännande! Hoppas jag träffar någon jag känner.

Vinterhjul..

Publicerad 2010-11-10 09:53:28 i Allmänt

Idag blir det öppna förskolan i mölndal. Lek, fika och sångstund. Det ska verkligen bli roligt. Jag måste svänga in i barnaffären som ligger på vägen dit. Vinterhjul är ett måste. Det ska inte bli kul att gå ner till bussen sen. Det är en jätte brant backe på vägen till bussen som jag hoppas är sandad. Om den inte är det så blir det en jävla omväg till hållplatsen. Det kommer kännas konstigt att köra vagnen med vinterhjulen för dom sitter liksom fast. Nu har jag ju snurrhjul på vagnen. Det kommer kännas som att jag kör runt med en otymplig emmaljunga. Men man vänjer väl sig. Nu sover gangstern så jag får passa på att ät frukost och fixa mig. Hörs senare! (mobilbloggar under dagen)

Tänder på G..

Publicerad 2010-11-09 09:42:04 i Allmänt

Då var det dags för sömnlösa nätter och smärtande rygg. F börjar få en till tand, tror jag iallafall. Hon sover dåligt, gnäller as mycket och är tjurig mot mig, inget duger. Kan inte alla tänder komma på en gång? Precis när man fått lite rutin på kvällarna så kommer tänderna och stör så att man hamnar i obalans. Typiskt. Tur att jag har babybjörnen. När hon är som tröttast och gnälligast så får hon hänga i den och dingla. När hon är vajen får hon majskrokar, kylda leksaker och tanborstar att tugga på. Det bara rinner dreggel ur munnen. Hahaha!! Sötnöten!

Så här kan det se ut innan lillfisen somnar i babybjörnen:



En trött mamma och en trött liten tandfis..

19.30

Publicerad 2010-11-08 18:28:32 i Allmänt

Idag kommer halv åtta hos mig. ÄNTLIGEN!! Efter 2 veckors paus. Vem fan bryr sig om postkodlotteriet egentligen? Jag är laddad som fan. Blir lite hockey idag också. Blir ju så när man bor med hockeygalningar.


Här är en dålig bild på min snygga lugg!

Btw: Måns Zelmerlöv verkar vara en hyvens kille. (Kollar på förkväll)

Bugaboo..

Publicerad 2010-11-06 22:33:48 i Allmänt

Om jag någonsin får tvillingar eller 2 kids fort efter varandra så ska jag ha en sådan här vagn:



Bugaboo Donkey

Fakta:

lite fakta om bugaboo donkey

• Bugaboo Donkey har designats för att tillgodose två nyckelbehov hos barnvagnsköparen: större lagringsutrymme

och möjligheten att omvandla vagnen till en sida-vid-sida duovagn för föräldrar med två barn i olika åldrar eller

tvillingar.

• Det större förvaringsutrymmet – en utbyggbar sidovarukorg och en varukorg under sitsen – möjliggör för föräldrar att

ta med sig allt de behöver när de är på språng. Bugaboo Donkey kan byggas ut och ner igen med bara tre klick.

• I mono-position är Bugaboo Donkey 60 cm bred, vilket är samma bredd som hos Bugaboo Cameleon.

• I duo-position är den 74 cm bred, vilket gör den till den smalaste sida-vid-sida duovagnen (i lyxsegmentet).

• Bugaboo Donkey kommer att lanseras under våren 2011 I USA, UK, Nederländerna och Spanien. Vi förväntar oss

vidare lansering i fler länder i Europa senare under 2011.

• Bugaboo Donkey är den senaste produkten i Bugaboo’s produktserie som sedan tidigare innehåller Bugaboo Frog,

Bugaboo Bee och Bugaboo Cameleon.
Vagnen går att göra från singel till dubbel. Coolt, eller hur? Bugaboo är bästa vagnen.

KÄLLA: www.bugaboo.com

Lanvin <3 H&M

Publicerad 2010-11-03 18:15:17 i Allmänt

Den 23/11 släpper H&M vinterns design-kollektion. Denna gången är det lanvin. Kolla HÄR för att spana in Lanvin. Här är lite sneak peaks på Lanvin <3 H&M:



Massage..

Publicerad 2010-11-03 18:09:05 i Allmänt

Snart ska jag på 60 min massage hos min bästa vän Malin. Ska bli så himla skönt. Gurra kommer och hämtar mig efter. Kommer nog vara helt död. =) Men det är det nog värt. Ni glömmer väl inte bonse söker fru ikväll? Åhh vad jag längtar. Ska köpa hänt extra sen och läsa allt smaskigt skvaller om bönderna. ( Ja jag vet att jag är töntig men det är det enda jag följer på tv.)

Ullared..

Publicerad 2010-11-02 21:29:28 i Allmänt

Igår var jag och Linda på Ullared. Vi hittade mssor av saker till oss själva och barnen:) Jag hittade bl.a. 3 jätte fina tunikor och 2 par tights. Det var lagom med folk och inga köer. Dock gick vi bara igenom barn, vuxen och leksaksavdelningarna. Nästa gång blir det en heldag!

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela