ackadacka

Seriöst..

Publicerad 2010-01-31 08:49:10 i Allmänt

Vad fan är det för fel på alla dessa killar som våldtar kvinnor? Man läser ju om det varenda jävla dag. Varför vill man ha sex med någon mot personens vilja? Jag fattar inte. Kan inte någon bara ta och avrätta alla våldtäktsmän som går lösa.

Trött..

Publicerad 2010-01-30 22:26:02 i Allmänt

Just nu är jag helt slut. Det har vart en lång dag, fylld med fönstershopping. Det är ju en del babyprylar som man måste införskaffa sig. Säng, skötbord, vagn och hur mycket tillbehör till detta. Hittade en grym skötväska för 400:- idag. Det är billigt! Alla andra väskor som jag har kollat på kostar runt tusenlappen. Babyindustrin är gigantisk. Det är sjukt hur mycket grejjer det finns. Och man behöver fan mycket av det som finns. Imorgon ska jag inte göra ett skit. Bara gå hemma och slappa. Vika tvätten från i fredags kanske. Nä nu måste jag sova!

Vårigt..

Publicerad 2010-01-29 19:23:13 i Allmänt

Jag har fastnat för polarn och pyrets kläder. Köpte en tröja till mig själv häromdagen. ÄLSKAR den, blir nog en till nästa månad. Hittade även en brun pyjamas till skrutten.
Kolla in dessa fina kläder:



Roliga mönster och massa olika roliga färger.

28 v..

Publicerad 2010-01-29 17:50:24 i Allmänt

Nu har jag gått 28 veckor. Phu.. Det är nu det börjar bli svettigt. 12 (!!) veckor kvar bara. =) Nu sitter jag och lyssnar på Bob Marley, lill-korven i magen verkar gilla musiken. Det bökas runt rejält.
Jag är super-duper nöjd med min nya telefon. Så jävla gött med gratis surf. Ska fylla den med bilder och musik nu. Gurra har också blivit med iPhone. Hahaha!! Trodde aldrig att han skulle ha en iPhone. Men men, tiderna förändras.

Dags att springa till tvättstugan!

BTW: Idioten som tvättade innan mig hade stängt av maskinen mitt i ett program. Tack för den! Fick sitta och vänta i tio minuter inna jag kunde starta maskinen med min tvätt. Inte konstigt att det blir krig!

Snart..

Publicerad 2010-01-28 08:03:41 i Allmänt

Är det fredag!! Wiihooo!! IKEA, Mio och europamöbler here we come. Detta blir en bra helg!!

Vurpan..

Publicerad 2010-01-27 08:48:40 i Allmänt

Igår när jag skulle åka in till stan så gick jag den vanliga vägen ner till olskrokstorget. Det är ju en backe ner från oss till olskrokstorget och jag brukar alltid gå den vägen till hållplatsen. När jag åker från stan så hoppas jag av vid redbergsplatsen för att slippa uppförsbacken. Jag har ju faktiskt 1½ liter extra blod att pumpa runt på i kroppen. Man blir ju lätt lite anfådd då. När jag kommer ner för den värsta biten (isen) och börjar gå på gruset så halkar jag på gruset och är på väg att ramla bakåt. Rent reflexmässigt så trycker jag ju kroppen framåt, alldeles för mycket. jag är ju lite framtung nu för tiden så jag ramlar pladask på båda händerna och ena benet. Byxorna gick sönder, benet skrapades upp och jag fick ett litet sår på handen som blödde så in i helvete. Så det var bara för mig att gå hem igen. Såret på benet gör så jävla ont. Jävla skit! Jävla backe! Väl hemma tycker jag så synd om mig så att jag börjar böla. =) Efter omplåstring, sårtvätt och byte av byxor åkte jag till NK och köpte mig en lexington filt. Med något ont kommer oftast något gott. Hehehe!!

Idag blir det att möta upp Lina. Jag ska skaffa mig en ny mobil idag. Eller ja, ny och ny. En ny iPhone. Yeeeeyhh! Ska försöka låsa upp min gamla så att älsklingen kan få den.

Ciao!

En spark hit och en spark dit..

Publicerad 2010-01-26 10:12:20 i Allmänt

Nu har den lille i magen kommit på hur man håller mamma vaken om nätterna. Man sparkas och byter plats varannan minut. Detta verkar vara jätte roligt. Dock inte för mig som inte kan somna om. Samtidigt som man  blir irriterad så blir man så himla glad. Det är det bästa som finns att känna sparkar och liv i magen. Men när klockan är fem på morgonen så vill man ju helst sova. Inget att göra något åt. Imorse fick jag klappa magen, prata lite och äta lite yoggi. Då blev det lugnt.

Baby box..

Publicerad 2010-01-25 12:22:34 i Allmänt

Idag har jag varit och hämtat babyboxen på babyproffsen. Ska lägga mig i sängen och läsa alla broschyrer som låg i. Fick lite allt möjligt med i lådan. Inget jätte intressant men man får vara glad för det lilla. Det var ju gratis. =) Jag ska även ta tag i lägenheten här hemma. Dammsuga, diska och fixa iordning. (måste ju börja boa, haha)
Från det ena till det andra. Det finns ett märke som heter trumpette. Dom gör jättesöta strumor, strumpbyxor och skor till barn. Kolla in detta:



Vilken bra dag..

Publicerad 2010-01-24 11:04:52 i Allmänt

Idag är det en riktigt bra dag. Räkningarna är betalda och massa pengar är överförda till sparkontot. Snart ska jag ta mig in till stan och köpa mig en randig tröja på polarn och pyret. Det är jag värd! Jag älskar polarn och pyrets kläder. Det har nog att göra med att jag är gravid. =)
Magen växer så det knakar. Jag hoppas det blir lite varmare ute snart för min jacka börjar bli lite liten. 2:a jackan denna säsongen. Det är dyrt att ha en växande mage. Jag tror jag hade mina första sammandragningar igår. Wiiihooo!!!
88 dagar kvar till BF. Jag är så taggad för att föda barn. Det kommer bli så himla häftigt. Barnvagn ska inhandlas om några veckor och trippen till ullared ska snart planeras in. *LÄNGTAR*

Pest eller kolera?

Publicerad 2010-01-22 12:44:56 i Allmänt

Vad ska man välja?
Flytta när man är höggravid eller bo kvar i lägeneheten under ett stambyte med en nyfödd kotte?

PEST.. eller KOLERA med andra ord!

Mot vårdcentralen..

Publicerad 2010-01-21 09:31:33 i Allmänt

Idag är jag ledig. Så himla skönt. Jag gick dock upp tidigt för att få en rid hos vårdcentralen. Jag ska vara där kl 10 och dom ska tömma min böld. Aaaahhhhhh!! Jag dör typ bara av att tänka på det. Jag unnar mig pannkakor till frukost. Det känns som att det kommer bli min sista måltid. Om jag överlever detta hemska ingrepp så ska jag ta mig till blåvitt shopen och kolla lite. (tänk om jag inte kommer kunna gå!) Har ett presentkort där nämligen. Jag kanske ska unna mig max till lunch också.

Bölden..

Publicerad 2010-01-20 17:10:44 i Allmänt

Nu är den snart borta. Den äckliga jävla idoit bölden.

I Lördags upptäckte jag en finne på insdian låret (precis så att jag inte kan se den). Inget mer med det tänkte jag. Ont som fan gjorde det men skit samma. Alla får ju finnar på konstiga ställen plus att jag hela tiden tänker på hur ont det kommer göra att föda barn. Då är ju en finne inget att gnälla över. Dagarna gick och i tisdags kunde jag knappt gå till jobbet. Finnen som nu utvecklats till en böld värkte något fruktansvärt. Jag haltade hem från jobbet och övervägde att ta en taxi hem.
Åkte till gamlestans akutvårdcentral. En sjuksköterska lyste frenetiskt med en ficklampa på mitt lår. Penicillin för 255:- fick jag köpa för att försöka få bort bölden. Den var inte mogen för att spräckas. Och tur var väl det. Sköterskan berättade hur dom skulle göra. Först tömma hela finne/bölden och sen skölja med koksalt-lösning. Fy farao! det gör ont i mig bara av att tänka på det.

Inatt kl tre när jag skulle gå på toa i vanlig ordning. Mörkt och jävligt med halvstängda ögon. (känns som att man kissar på rutin nu om nätterna, man behöver inte vara vaken) Kollar ner i toan. BLOD!! What the fuck tänker jag, kollar mot bölden. Den är öppen. Öppen som en jävla vulkan. Klockan är tre på natten och jag blöder från ett ställe som jag inte ser. Lyfter på magen och försöker kika lite. Torkar och plåstrar om mig med hjälp av spegeln.

Till slut hamnar jag i säng igen. Gissar vem som vaknar till liv och tränar karate? Jo min lilla goskorv i magen. Jag försöker klappa snällt på magen men det hjälpte inte.

I natt vill jag kunna sova!!!!

It`s for real..

Publicerad 2010-01-16 09:25:42 i Allmänt

Igår när jag var på väg till jobbet blev jag erbjuden sittplats på den knökfulla spårvagnen. (!!!!) Jag blev rätt paff faktiskt. Det är jag och pansionärerna. Hahaha! Men jag gillar det. Jag särbehandlas. Tänk om försäkringskassan kunde tänka likadant som tjejen på vagnen. Hon gjorde min dag.
En liten jämförelse:
En tjej sitter på vagnen och ser att jag är gravid och tänker: "Hon vill nog sitta ner.". Snällt!
Försäkringskassan ser min ansökan om havandeskapspenning och ser att jag jobbar heltid, står hela dagen, inte kan gå på toa när jag vill och jag jobbar 40% själv. Dom tänker: "Hon kan jobba 75% fram till beräknad födsel" (10 dagar innan får man sluta jobba). Inte snällt!

100 dagar kvar..

Publicerad 2010-01-12 15:35:52 i Allmänt

Idag är det 100 dagar kvar till beräknad födsel. Tiden har gått så himla fort. Allt såg bra ut hos barnmorskan ocg vi ska dit om 4 veckor igen. Jag gillar att gå till barnmorskan. Det är lite mysigt på något sätt. Man snackar lite besvär, lyssnar på hjärtat och tar hb värdet. Man får liksom verkligen bekräftat för sig att man är gravid. Det är nästan så att man glömmer av det ibland. Man jobbar ju som vanligt och vardagen ser ju likadan ut som innan. (förutom att det tar längre tid att gå någonstans och att jag inte kan böja mig) Jag vägde mig igår. Jag har gått upp 10KG!!!! Detta är galet. 10kg på 180 dagar.

Nu måste jag vila lite i soffan innan det är dags att möta mamma innan hockeyn. (Jag är så sjukt sugen på mcdonalds paj, MÅSTE ha en sån innan matchen)

Barbamamma..

Publicerad 2010-01-11 08:53:35 i Allmänt

Jag känner mig som barbamamma idag. Har sovit konstigt inatt och jag känner mig uppblåst. =) Alla tjocka människor i denna världen: Hur orkar ni? Jag blir anfådd av att ta på mig skorna. Jag hoppar av en spårvagnshållplats senare bara för att slippa den jobbiga backen. =)

Nu ska jag till stan och käka frukost med Lina och Malin. Wiiiiieee!!



Söndag..

Publicerad 2010-01-10 11:18:53 i Allmänt

Vad vore en söndag utan att jobba? Pisstråkigt är det men det är dubbelt betalt hela dagen. =) Lite motiverad är jag, för imorgon är jag ledig och då ska vi till barnmorskan. Vi ska mäta bebisens SF mått för första gången. Det är nu lillens kurva börjar. Spännande! Jag väntar ihärdigt på FK beslut om min havandeskapspenning. Jag gissar att dom kommer ringa nästa vecka och tjöta lite. Idag blir det att stå själv i 3½ timma utan att kissa, så nu måste jag sätta igång och peppa mig själv att det inte är så lång tid.

Smell you later!

Lördag..

Publicerad 2010-01-09 09:43:25 i Allmänt

Idag väntar jobb. Så himla tråkigt. Jobba hela helgen men är ledig på måndag. =)
Hittade inget spec på NK rean. Det var helt galet. Folk sprang mellan butikerna och var helt galna. Seriöst! 2 par Björn Borg trosor fick följa med hem iallafall. Alla mina trosor börjar bli för små. Jag måste åka till ullared snart.

Häromdagen upptäckte jag min första bristning!! PANIK!!

REA

Publicerad 2010-01-06 11:36:15 i Allmänt

Idag startar NK´s rea. Jag och Gurra ska dit och knö. Ska inte ha något speciellt men man vet ju aldrig. =) Hoppas vädret hindrar många från att åka till stan. Brukar vara sinnes på redas rea.

Fett jobbigt..

Publicerad 2010-01-06 09:45:20 i Allmänt

Fan vad jobbigt det är att inte kunna sova riktigt. Jag kan inte ligga på mage (rätt uppenbart kanske men ändå) eller på rygg (bebisen trycker på urinblåsa m.m). Det ända sättet är alltså att ligga på sidan. Och inte vilken sida som helst utan bara vänstersidan. Min nacke mår inte bra.
Det var skönt att få klaga lite. Mår genast bättre. =)

3G eller 3Gs

Publicerad 2010-01-05 14:55:58 i Allmänt

Mitt abonemang på mobilen går ut den 22:e januari. Nu är frågan om jag ska byta upp mig från iPhone 3g till en iPhone 3gs? Är sjukt nöjd med telefonen och jag har betalat ruskigt mycket pengar på dyrt abonemang och förhöjd månadskostnad. Ska jag fortsätta betala massor av pengar och få en lite bättre telefon eller ska jag ha ett billigt abonemang och ha kvar min gamla (som jag är nöjd med)? Det är den stora frågan! Det är nog första gången i världshistorien som jag inte plockar ut en ny mobil 3 månader innan det gamla abonemanget har gått ut (dvs förlänger abonemanget innan det gått ut). Jag är alltså abonemangslös nu. And i like it!
Jag bestämmer alltså helt själv hur mycket jag ska betala varje månad. Innan har jag ju haft det fetaste abonemnaget för att jag inte har brytt mig.

Time will tell!

100103

Publicerad 2010-01-03 11:15:27 i Allmänt

Finns det något godare än frukost? Jag älskar att sitta vid datorn på morgonen och käka havregrynsgröt och ostmacka. Gärna brämhults juice och kaffe till det också. Mmmm!!

Idag ska jag fixa och dona här hemma. förhoppningsvis kommer några tjejer förbi och dricker kaffe också. I eftermiddag är det middag hemma hos svärföräldrarna. Lyx! Det finns inget bättre än att sätta sig vid dukat bord och käka riktig hemlagad mat.

Ha det fett, ska knö ner en ostmacka till. (jag äter ju för två)

Ciao!

2010

Publicerad 2010-01-02 13:05:16 i Allmänt

Detta kommer bli det bästa året någonsin. Jag tänker inte göra någon jävla lista som sammanfattar 2009 för det är nu livet börjar. I april. Då kommer våran älskade lilla plutt. Åhh vad jag längtar.

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela