ackadacka

Full fart..

Publicerad 2011-04-30 22:05:28 i Allmänt

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Vi startade dagen med ett besök på Ikea. Vi handlade en barnstol att ha hos mormor och en potta. Tänkte att jag skulle introducera pottan imorgon. Vi får se hur det går. Sedan åkte vi till Torslanda och hade det gött i solen i några timmar. Efter fika och sol så åkte vi till svärföräldrarna och åt en riktigt god middag. Lillan somnade gott när vi kom hem. Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Tänker på hur många som är ute på stan idag. Jag hade inte åkt till stan om jag ens fick betalt. Usch! Det räcker med skrålet från paddingtons. Jag har hittat en jätte fin klänning men den var såklart slutsåld. Typiskt! Jag ska kolla om freeport är öppet imorgon. Kanske hittar något där. Nä nu är ögonen tunga. Tack och hej!

Njuter..

Publicerad 2011-04-29 08:08:31 i Allmänt

Om ca 3 månader börjar jag jobba heltid igen. Tiden går så himla fort. Jag ser fram emot att börja, men jag njuter till 110% av att vara ledig. Speciellt när vi har så fint väder. Man kan vara ute varje dag. Fika, hänga i slottskogen, äta glass och ta långa promenader i solen. Min älskade sambo har låtit mig vara hemma från att vår dotter föddes, det är inte många som kan vara hemma så länge. Jag har jobbat varannan lördag sedan hon var 5 månader så jag kan klappa mig lite på axeln faktiskt. Idag skiter vi i det fina vädret och beger oss ill öppna förskolan för sång, lek och bus. I eftermiddag kanske vi kan hänga lite i lekparken. En flaska rosé ska inhandlas innan dagen är slut. Imorgon blir det antingen Liseberg eller barnens zoo i slottskogen och på söndag blir det Kosläpp i Kungsbacka. Som sagt, jag njuuuuter av att vara ledig! :):):)

Långklänning del 4..

Publicerad 2011-04-28 21:37:09 i Allmänt

Asså fan vad svårt det ska vara att hitta en FIN långklänning. Snart ger jag upp. Har hittat en del korta klänningar.. Åhh.. Dagens i-lands problem!


Nelly.com

Bubbleroom.se

Lindex.se

Lindex.se

SOL..

Publicerad 2011-04-28 20:45:14 i Allmänt

Idag har vi hängt vid delsjön. Det var jätte skönt att sitta där i solen. Ungarna roade sig själva så vi kunde sitta och sippa på kaffe och tjöta, underbart. Emelie hade med sig sina två hundar. Detta uppskattade F väldigt mycket.



Förväntningar..

Publicerad 2011-04-27 20:29:22 i Allmänt

Min bästa kompis Malin fick barn förra veckan så det har blivit en del barnsnack (bebissnack) dom senaste dagarna. Man glömmer så himla fort hur det var efter förlossningen. Nu på eftermiddagen har jag tänkt på hur jag tyckte det var och hur andra uppfattade mig. Det känns som att omgivningen har för höga krav på nyblivna föräldrar, speciellt nyblivna mammor. Man måste vara så himla glad och lycklig efter en förlossnig. Givetvis är man lycklig över att man blivit mamma och man har kämpat i nio månader med diverse åkommor. Det finns inget bättre än att ligga och kolla på sitt lilla nyföddabarn. Men det finns så mycket annat runtom som man ska göra.

Det omgivningen verkar glömma är det är en STOR omställning, helt plötsligt så är man en person extra. Brösten ömmar, det drar i livmodern, det bultar i muffen och det känns som att huvudet sitter under armen. Det är ok att inte vara jätte glad. Man har tryckt ut en melon genom ett sugrör. Det tar på kroppen att gå igenom en förlossning, man är sjukt trött efteråt. Trötthet som ibland kan ta månader att ta igen. Och då ska man stå där och vara go, glad och lycklig. Sömn är så otroligt viktigt. En människa som inte får sova är ingen rolig människa.

Jag vet att jag kände mig helt förtvivlad några dagar efter förlossningen. Skulle det vara så här? Gråt, ont och ingen sömn? Det var tankar som for runt i mitt huvud hela tiden. Skulle jag aldrig mer få sova, äta, duscha, kolla på tv eller bara vara? Som förstagångsföderska så är ju allting så himla nytt. Man har förberett sig med allt innan. Spjälsängen är bäddad, vagnen är bäddad, alla kläder är tvättade, man har läst på om förlossningen och man tror att man är så himla förberedd. Men icke. När man kommer hem från förlossningen så vänds allt upp och ner. Nya rutiner ska skapas, man måste prioritera bort saker som man aldrig trodde att man skulle behöva tänka bort. Och så ska man vara glad, lycklig och positiv hela tiden. Det går inte. Man måste få vara ledsen över pettitesser.

Här kommer lite bilder:


Kl 04.00 den 24/4 2010. Här är vi uppe på östra efter att vattnet gick hemma i sängen. Det blev en gynundersökning och sen fick vi åka hem igen, värkarna hade inte kommit! Här tyckte jag att jag var smal. Hallå! Hur kunde jag tycka det? Hahaha!! Jag ser ut som en flodhäst!


Här är lillfis 16 timmar gammal. Lägg märke till det krystade leéndet. Jag har mer eller mindre vart vaken i 1½ dygn. JIPPIE!

Jag är glad över att jag hade en såpass bra förlossning som jag hade. Jag är en mes när det gäller smärta så jag tyckte väl att det var jobbigare än vad det egentligen var. Men jag gjorde det och det dröjer nog ett tag innan jag gör om det. Men min underbara lilla tjej var värd alla smärta!

Picknick..

Publicerad 2011-04-26 21:13:51 i Allmänt

Imorgon blir det picknick i slottskogen. Plättar är stekta. Bara kaffe, frukt och saft kvar. Det packar vi ner imorgon. Jag har ett käckt litet vindskydd som man kan ha till dom små. Perfekt då det alltid blåser här på västkusten. Leksaker måste jag med också. Det finns fullt emd fimpar och annat gött för små barn att tugga i sig. Barnens zoo öppnar på fredag så om vädret håller i sig så får det bli en tripp dit i helgen. 

F tackar så mycket för alla fina presenter hon fick igår. Nu är hennes rum komplett, det ska bara upp lite fint på väggarna. Bla en måttstock, tavellist och en tavla.  

Nä nu ska jag slita mig från datorn, får musarm annars =)=)

Utflykt..

Publicerad 2011-04-26 20:36:36 i Allmänt

Idag har jag och F haft en riktig mysdag tillsammans. Promenad i slottskogen, gungat på plikta och picknick vid björngårdvillan. Att gå i slottskogens backar med barnvagn är fan rena motionspasset. Efter första backen hade jag blodsmak i munnen, jävligt jobbigt. Men imorgon kör vi igen. Funderar på att ta på mig gummidojjorna. Fick nästan sniskan av conversen. Här kommer lite bilder:


En påfågel

Vi spanar in älgarna

En älg

Små söta lamm

Den "nya" minen

Vitsippor fanns det gott om

Gungeligung på plikta

Tisdag..

Publicerad 2011-04-26 09:01:25 i Allmänt

Idag blir det nog en promenad i skatås eller vid delsjön. Onsdag och Torsdag kommer antagligen spenderas i Slottskogen. Kaffe och sallad i gräset. Våren är äntligen här.

Happy Birthday..

Publicerad 2011-04-25 20:33:46 i Allmänt

Idag fyllde lillan år. Hurra hurra för min lilla tjej. Bildbomb:


Massor av paket

Lina, Loke, Emelie och Oliver

Godis måste man ha på kalas


Mamma och mormor mölar i sig körv

Chokladtårta

Massor av gottigheter

TÅRTA!!!

Kladd kladd

Påsk..

Publicerad 2011-04-24 22:01:44 i Allmänt

Denna helgen har varit underbar. Träffat vänner, vart med familjen och ätit god mat. I veckan blir det slottskogen för hela slanten. Vädret har vart fantastiskt. Jag har fått färg idag, det kliar lite på axlarna. =) Tur att jag hittade solkräm här hemma som jag kan ha i veckan. Här ska det stekas!



Min fina tjej älskar att gunga

Glad och lycklig..

Publicerad 2011-04-22 08:56:05 i Allmänt

Vilken underbar dag! Solen skiner och jag med den. Jag har fått den bästa påskpresenten man kan få. Nu ska jag fixa mig och dra till stan!

Grym rabatt..

Publicerad 2011-04-21 09:36:43 i Allmänt

Jag är ett stort fan av babyshop.se. Dock har jag aldrig handlat där innan. Nu har GROUPON ett superduper-erbjudande. Handla ett presentkort för 200:- och du får handla för 500:-. Erkänn bra. Gå in HÄR för att komma till erbjudandet.

Räkfond..

Publicerad 2011-04-20 23:58:44 i Allmänt

Idag åt vi räkor (dom var så goda) till finalen i Sveriges mästerkock. Jag blev sjukt sugen på fisksoppa så jag sparade räkskalen och kokade fond. På söndag blir det fisksoppa, tror jag. Hela lägenheten luktar/stinker räkor. Imorgon blir det till att vädra och tända Yankee ljusen. Ps. Putsade rutorna imorse och det var första och sista gången kan jag säga. Fy fan vad tråkigt och bra blev det inte heller. Till hösten får någon annan göra det för en peng.

Sol..

Publicerad 2011-04-19 10:36:19 i Allmänt

Idag är det sol igen. Underbart! Jag har precis stekt plättar till lillan och väntar på att hon ska vakna så att hon kan äta mellanmål. Sen bär det av till stan för att fixa den sista presenten till födelsedagsbarnet. Vid ett blir det glass och mys i solen på lejonet&bjönen med Malin. Det är så skönt att Malin är ledig, älskar att umgås med henne. Konstigt att man kan ha så mycket att prata om dag ut och dag in. Nu har vi setts 3 dagar i rad. Det är lika roligt varje gång.

Effektivitet..

Publicerad 2011-04-18 10:40:31 i Allmänt

Jag är så himla effektiv. Jag och lillan har vart och storhandlat på Maxi och nu väntar jag på att hon ska vakna så vi kan ta en promenad i slottskogen och äta lunch på egg&milk& med Malin. Det är städat hemma och rent och fint. Jag gillar mig själv ibland, blir nästan lite kär i mig själv. :):) I eftermiddag ska vi tvätta och hämta sambons födelsedagspresent. Måste köpa ett fint kort också. Om man googlar mitt namn så borde ordet effektiv komma upp (ja, jag vet att jag är självgod). Jag hade behövt gå upp på vinden och leta efter mina gås-västar. Det blir lite varmt med jacka när man powerwalkar i solen. Nu ska jag förbereda mellis till lillfis. Over änd out!

Nestlé Smoothie..

Publicerad 2011-04-17 20:39:14 i Allmänt

Jag fick hem 20 st smoothies från nestlé. F gillar dom men kan inte dricka upp hela så då brukar jag ta det som blir kvar. På kalaset om en vecka så ska vi bjuda alla barnen (och dom vuxna) på smoothies. Bra alternativ till läsk och saft.

Vimplar..

Publicerad 2011-04-15 21:41:46 i Allmänt

Emelies underbara mamma har sytt mini-vimplar till Filippa. Hon ska även sy stora vimplar. Dom är så fina.



Lundmyr of sweden..

Publicerad 2011-04-15 21:35:30 i Allmänt

Lundmyr hade massor av fina kläder till riktigt bra priser. Hittade såklart lite fint.



En fin liten solhatt för ynka 40:-, samma pris som på H&M. Ett riktigt fyndelifynd!




Fina små strumpor för 15:-.

Kids Concept Star Vit..

Publicerad 2011-04-15 21:26:40 i Allmänt

Hittade ett bord och en stol som jag kånkade hem med tusen andra påsar, ballonger och barnvagn (det låg i kartong). Man klarar mer än vad man tror.

100:- för bordet och 60 för stolen. Snacka om FYND!!!!!

How to kiss a frog..

Publicerad 2011-04-15 21:23:28 i Allmänt

Idag fyndade jag på mässan. Detta fick följa med hem:

En fin klänning från How to kiss a frog. Ord pris 325:-, mässpris 50:-. Man tackar!




Lila mjukisar i väldigt fin modell från How to kiss a frog. Dom kostade också 50:-, ord pris låg på 199:- tror jag.

Baby&barn..

Publicerad 2011-04-15 08:11:35 i Allmänt

Nu laddar vi med lite lek och bus innan baby&barn mässan. Det ska bli så himla roligt. Jagtror Filippa kommer att gilla det också. Återkommer senare, ska ladda barnvagnen med kaffe och packa skötväskan. Ciao!!

Bra grejjer..

Publicerad 2011-04-14 15:05:31 i Allmänt

Just nu kör babyshop.se fraktfritt.

Blåelefant kör också fraktfritt. Ange kod anea1151.

H&M kör 25% rabatt på valfri vara i online shoppen. Passa på att köpa ett plagg ur conscious collection . Ange kod 8909.

Ellos kör 40% rabatt på valfri vara. Ange kod 231801.

CHOKLAD!!!

Publicerad 2011-04-14 14:50:10 i Allmänt

I morse åt jag chokladsoppa till frukost, tack mormor. Det var himla smarrigt.


Nu kan du bli testpilot för Fazer choklad. Gå in HÄR och anmäl dig. Det har jag gjort.


03.45..

Publicerad 2011-04-12 07:15:55 i Allmänt

Japp, då vaknade lillfis. Härligt! Hon fick ligga brevid mig i 1 timma och vi somnade om. Vi åt frukost och lekte. Nu ligger hon och sover och har gjort det i en timma. Jag har druckit kaffe och pillar här hemma. Varför kan inte jag också få somna om? Jag kan verköigen inte somna om när jag har ätit och art igång en stund. Ikväll lägger vi lillan senare så kanske jag får sova till kl sju imorgon (sovmorgon). Idag blir det Kungsbacka. Passar perfekt att få på kungsmässan när det regnar.

En unge i minuten..

Publicerad 2011-04-11 22:00:33 i Allmänt

Jag har inte kollat på "En unge i minuten" innan. Jag blir så himla sentimental och börjar typ lipa så fort jag ser en kvinna som ska föda. Men idag fanns det inget annat så jag kollade en liten stund. Jag blev riktigt osugen på en unge till och jag störde mig som fan på dom som skulle föda i dagens program. Den ena sitter och spelar alfapet med sin sambo och sin morsa, det är ofta knökat på sjukhusen. Ska man inte ge rum åt behövande (hörde inte bakgrunden till varför hon låg på förlossningen utan värkar)? Sen det andra paret. Orka rigga upp en kamera och filma förlossningen. Fan vad han pilla på kameran. Haha!! Jaja, alla gör som dom vill. Nä, jag har inte glömt hur det var så syskon får vänta. Vill inte gå igenom en förlossning på ett långt långt tag. Jag måste glömma smärtan:)

Egentid..

Publicerad 2011-04-11 20:15:49 i Allmänt

Lillan somnade 18.45. Helt slut var hon. Vi har haft en riktig mamma-dotterdag idag. Vi började med öppna förskolan i Mölndal. Jag kände ingen där så det blev lite kallprat med några mammor/pappor och sedan drog vi. Vi var och spanade på en present till en person som fyller år nästa vecka, sen drog vi hem.

F somnade direkt vi kom hem och sov i 1½ timma. Efter lite nyvaken-gos (det är något av det bästa som finns) så drog vi till lekplatsen vi olskrokstorget. Lillan skrek voff-voff efter alla hundar och jag njööööt av solen. Efter några minuters (läs 15min) köande till gungorna så gungade vi LÄNGE. Lillan brukar alltid protestera när man tar upp henne ur gungan men inte denna gången. Hon var mätt kan man säga. =) Jag träffade en trevlig pappa som tipsade om en öppen förskola som är utomhus. Det kan vara roligt att testa, fast det får bli när gangstern kan gå.

Det var väldigt trevligt att sitta vid lekparken och kolla på mammor,pappor och barn. Jag dömer ju folk så himla fort, så det är roligt att sitta och gissa vad folk jobbar med och vad dom har för intressen. All bedömning sker på kädseln. (Jag vet jag är en dålig människa men jag kan inte hjälpa det)

F blev lite rastlös så jag satte ner henne på marken. Efter ca 1 min  hade hon en sten, en pinne och ett löv i munnen. HELA kostcirkeln. Det var bara att bända upp och plocka ut.

När vi kom hem så satte vi oss på gården och lekte med spann och spade. Efter att jag sagt nej 100 ggr så gav jag upp. Stenarna som ligger på marken är för intressanta. Upp till lägenheten för bad och bus. Inte konstigt att hon däckade tidigt. Det är bra för imorgon ska vi upp tidigt och åka på äventyr.

Tanken jag hade när jag skulle börja skriva detta inlägget var att nu sitter jag här själv och har jätte mycket tid till att göra allt jag inte hinnner med på dagarna men jag orkar inte. Facebook och slösurf är mycket roligare. Det är vad alla kalllar egentid. Det är ett riktigt 2011-ord. EGENTID! Vem kom på det?

Äntligen måndag..

Publicerad 2011-04-11 08:25:17 i Allmänt

Igår hade lillan feber, men idag är hon pigg och glad. Hon sov 12 timmar i sträck inatt. Jag fick sova 7 timmar i sträck. Är utvilad och har precis slängt i mig 2 koppar kaffe. Det lutar åt att det blir öppna förskolan i Mölndal. Vi satt inne hela förra veckan så det känns som att både jag och lillan är i behov av att träffa människor och gå på sångstund. Åh, jag har fortfarande lyckorus efter igår. Allt blev då bra! Tack igen alla mina goa vänner.

Babyshower..

Publicerad 2011-04-10 21:47:02 i Allmänt

Åhh vilken lyckad dag. Jag har vart en aningen stressad men jag har bara velat att allt ska vara perfekt. Filippa har feber, hon har vart rätt mammig idag men alla har hjälpt till att mysa med henne. Hon och Loke kommer verkligen bra överens. Dom lekte till och med själva en stund. Emma-darling kom ner från stockholm och vi har haft en mysdag tillsammans innan och efter festen.

Tillbaka till babyshowern. Malin blev så himla överraskad och hade inte misstänkt något. Alla hade bakat, köpt dricka, kaffe, frukt, glass och choklad, ja vi hade allt gott man kan önska. Malin fick massor av fina presenter av alla. Det kändes lite för en stund som att man vi usa. Fint pynt (girlander, konfetti, ballonger och serpentiner), blöjtårta, massa bakverk (cupcakes, kärleksmums, cakepops, kladdkaksmuffins och kakor) och världens bästa gravidaste kompis.

Jag kommer lägga upp en del bilder här i bloggen men dom kommer hamna i olika kategorier, det är så himla många bra bilder. Säg till om du finner en opassande bild så tar jag bort den. Här kommer lite blandat:











Tack alla mina fina vänner för denna grymma dagen!

Kaffe..

Publicerad 2011-04-08 06:37:27 i Allmänt

Klockan är ca 06.30 och jag har redan svept 2 koppar kaffe. :) Bra start på dagen! Natten bjöd på orolig sömn med en ledsen och förkyld liten tjej. Jag ska ringa doktorn kl 07 och se om vi kan få en tid idag. Hoppas han kan ge lillan lite medicin. Det gör ont i mig varje gång hon hostar. Idag blir det till att vara hemma och ta det lugnt.

Sjukstuga..

Publicerad 2011-04-07 08:23:35 i Allmänt

Doktorn sa att hostan var ok, vi ska återkomma på fredag om det inte blir bättre. Röd saft är inhandlad. Det blir nog vårdcentralen imorgon igen. Det är en riktigt elak hosta som har satt sig i halsen. Det var samma läkare som jag hade när jag hade halsfluss. Jävla skön doktor, det tyckte inte Filippa. Hon tjöt som en stucken gris. Idag ska vi bara vara hemma och slappa. En promenad blir det nog efter lillans frukostsömn.

Onsdag..

Publicerad 2011-04-06 09:34:18 i Allmänt

Idag blir det lugnt. Lillan har sån himla hosta så vi ska till vårdcentralen efter lunch och träffa en doktor. Jag hoppas vi kan få något dämpande, stackarn vaknar varje natt av hostan. Vädret är tråkigt idag igen, då kan man ligga inne och lata sig med gott samvete. Har hittat ett recept på jordnötskakor med jordnötskräm i. Åhh jag blev så sugen på att baka dom men det får nog bli en annan dag. Snart ska lillan sova frukost då ska jag duscha, plocka iordning lite och förbereda middagen.

Golf..

Publicerad 2011-04-04 15:02:41 i Allmänt

Golfen gick sådär. Har träningsvärk i armarna. =) Jag ska gå en introkurs i golf nu till våren. Spännande! Annika Sörenstam, watch out. Solen skiner och det gör jag med. Mamma kom hit precis så snart blir det till att fukta strupen på Glenn sportbar innan matchen kl 19. Heja blåvitt!

Måndag..

Publicerad 2011-04-03 21:49:50 i Allmänt

Imorgon kommer det bli en bra dag. Golf på morgonen (typ första gången)  och fotboll (IFK-Örebro) på kvällen. Innan matchen ska vi gå till ett nyöppnat ställe som heter Glenn som ligger på friggagatan. Nu ska jag öva på svingen och sjunga på "Snart skiner poseidon".

Det var bättre förr..

Publicerad 2011-04-03 21:17:37 i Allmänt

Åhhhh.. blir så jävla trött på att man inte kan kolla på kanal 11 på vår tv. Detta måste lösas snarast, jag väljer bort varenda kanal för att kunna få min egna stund framför tv´n kl 22 varje dag. Jag kan inte kolla på Big Brother, det enda programmet jag följer. Är sjukt irriterad. Vi har någon fucking on demand box och då kan man inte kolla på analog tv. Det var fan bättre förr. VHS-band och analog tv. Fuck HD och allt annat nytt. Skit. Fan. Jävlar!

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela