ackadacka

Nyckelskåp? Soffa? Skylt?

Publicerad 2010-02-27 16:10:49 i Allmänt

När förlossningen närmar sig börjar den blivande mamman boa in sig genom att städa, pynta, göra i ordning barnkammaren och liknande. Samtidigt som det kan kännas viktigt att börja plocka fram det nya är det många som rensar bort gammalt skräp, något som också kan ses som en symbolhandling för det nya livet.
Källa: http://www.9manader.nu

Detta är så jävla sant. Det roligaste är att både jag och Gurra har blivit boare, tror jag. Idag skulle vi till stan för att kolla på dop-present till lilla Emilia. När det väl var fixat så gick vi i haga och kollade i alla små mysiga affärer. Helt plötsligt sa Gurra att vi behövde ett nyckelskåp. Ja men det låter bra sa jag. Vi gick in i affärerna och kollade efter ett nyckelskåp men hittade inget vi ville ha.
När vi var inne på Haga Hem (som btw är världens finaste affär näst efter balders hage) så såg vi en liten plåtskylt med bokstäverna welcome. Den hade passat bra i våran hall. Åh tänk vad fint det hade blivit. Vi beslutade oss för att tänka på saken och när vi stod ute på gatan sa Gurra: "asså fan det här med att boa stämmer!".

Jag gick och tänkte på det här med att boa och på vårt beteende dom senaste veckorna.
Förr förra helgen var vi på Ikea och shoppade loss (vi handlade dock mycket saker till bebisen men även en säng-gavel och lite annat smått och gott). I veckan var vi och kollade på en ny soffa, vi har en soffa som fyller sin funktion och den är inte så ful så att vi behöver en ny.
Så jag ställer mig lite frågor:
Behöver vi verkligen ett nyckelskåp, en ny soffa och en welcome-skylt? Vill vi ha det för att vi verkligen vill ha det eller vill vi ha det för att vi har börjat boa? Kommer bebisen att märka någon skillnad? Kommer vi må bättre om vi köper dessa grejjer eller kommer vi vilja ha mer saker? Typ nya köksmöbler, mattor, kuddar till den nya soffan osv..

Man vill helt enkelt skapa ett perfekt hem till sin lilla bebis som ändå inte uppfattar och förstår vad som är runt omkring den. En nyfödd bebis vill ha en torr blöja, tutten och kärlek. Ändå går alla blivande föräldrar och bekymrar sig över färgen på tapeterna, nya möbler och städning. Allt ska vara perfekt helt enkelt.

Kommentarer

Postat av: lina

Publicerad 2010-02-27 21:14:40

det är så sant sååå,,,,man vill att allt skall vara på topp. saknar dig min älskade vän. men vi syns om en vecka massa pussar till dig

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela