ackadacka

Kuckelmuckmedecin!

Publicerad 2009-02-28 19:19:19 i Allmänt

Mår fortfarande skit. Febern ligger kvar på 39. Lite skönt är det dock att ligga hemma. En anledning till att inte göra någonting.Var nere och handlade förut, blev massa gott.  Min älskling lagade jättegod mat. Och nu är han i ishallen. Jag köpte jättemycket godis förut. Mmmm! Man måste ju ha kuckelmuckmedecin när man är sjuk, eller hur? (Ni som har sett Karlsson på taket fattar vad jag menar) Nu i periodpausen ska jag äta GB´s Rocky Road. Tråkigt att ICA hos oss inte har Ben&Jerrys. Fast det kanske är tur också. =)

Kuckelimuckingredienser

Typiskt!

Publicerad 2009-02-28 14:26:19 i Allmänt

Kvällen igår var mycket trevlig. Efter en god middag och en dålig spelning så drog vi till Lipp och drack balettvatten.=) Hemgång tidigt blev det. När jag vaknade imorse hade jag ont i hela kroppen. Men var tvungen att åka till stan och jobba. Jag och Charlotte blåste typ 500 tusen ballonger och klädde in våra restauranger i stora ballongvalv. Jag var sjukt peppad inför dagens hockeymatch hemma. Sista matchen innan slutspelet. Åkte hem från jobbet och la mig i sängen. 39 graders feber, man tackar. Så jävla tråkigt. Så det blir glass, godis, chips och dip till middag framför hockeyn ikväll. Tur att man kan se matchen hemma.

Inget bloggande imorgon..

Publicerad 2009-02-26 22:15:37 i Allmänt

Imorgon skall jag och jobbtjejpolarna på Ulf Lundell. Drink och middag innan på något nytt, hippt ställe. Wiiiee. Innan det blir det att jobba några timmar. Vet inte vad jag ska ha på mig. PANIK!! Måste sluta skriva och gå igenom min garderob och lyssna på Ulf.

Ciao

Kallt..

Publicerad 2009-02-25 18:23:41 i Allmänt

Ska snart ta en dusch och lägga mig i sängen och läsa. Köpte nya böcker på bokrean förut. Orkar inte blogga idag. Idiotdag på jobbet. Favorit jobbet. *NOT* Btw: Dagens bästa: Min älskling är hemma och min snygga pälsmössa har kommit.=)

Tiden går fort när man har roligt..

Publicerad 2009-02-23 22:54:23 i Allmänt

Nu ska jag vara sådär töntig som man kan vara ibland när man är nykär och lycklig. Sanningen är nämligen att jag fortfarande är tok-kär och lycklig. Och imorgon har jag och Gurra vart tillsammans i 6 månader. Tiden går så himla fort. Vi har hunnit med så himla mycket. Det känns som att vi har vart tillsammans i minst 1 år. Knäppt att man älskar personen mer och mer för varje dag.=) En sjukt bra bonus med världens bästa kille är hans brors tjej, hans bror och hans föräldrar. Är grymt glad att dessa personer är lika underbara som min sambo.
Just det kom att tänka på en sak. När man säger ordet sambo i tex en mening som: "Jag och min sambo tycker.." så låter det så himla vuxet. Istället för: "Jag och min pojkvän tycker..". Eller har jag fel?
Jag gillar älskar min SAMBO och våran lägenhet och det finns inget jag vill ändra på (eller jo det fins det men inget som påverkar mig eller gurra, bara lite andra saker). För ett årsen stog jag i en lägenhet och grät när jag blev vräkt och såg en del av mina saker försvinna. Sjukt vad som kan hända på ett år.

Summan av blogginlägget är att jag är jävligt lycklig och ingen kan ändra på det!

Här är förklaringen:

Publicerad 2009-02-23 21:29:38 i Allmänt

Min blogg heter ju ackadacka.blogg.se. Jag fick namnet av Christian för några årsen. Tror det var i ett partytält på Roskildefestivalen.=) Ackadacka betyder följande (jag har dock skrivit med ck istället för cc):

AC/DC (redirect Acca Dacca) performances, and a love for their music "AC/DC" is pronounced one letter at a time, though the band is popularly known as "Acca Dacca" in Australia ...

Källa:
wikipwdia.se

Kreaktiva jag..

Publicerad 2009-02-22 21:20:25 i Mode

När jag var i stan förut så köpte jag lite saker för att göra egna armband. Så här blev resultatet:


Tänk vad lite skosnöre och ett slaktat halsband kan göra.=)

Tradera.se

Publicerad 2009-02-22 17:40:23 i Mode

Vann budgivningen på en jättefin pälsmössa förut:




Erkänn snygg? 150:- kostade den!


Grym sida:

Publicerad 2009-02-22 11:19:54 i Allmänt

Jag har hittat en grym sida på nätet som säljer smycken jättebilligt. Ska vi lägga in en order på måndag Challe?

Här är länken: Cocoo

Slappsöndag!

Publicerad 2009-02-22 09:48:33 i Allmänt

Det är Söndag och jag är inte bakis. Gött som fan. Jag ska slappa hela dagen och inte gå utanför dörren om det inte behövs. =) Jag ska börja dagen med att baka bröd. Japp, duktig som jag är. Och sen äta en mega frukost med kaffe och ägg! Skriver senare!

Just nu önskar jag mig..

Publicerad 2009-02-21 21:22:04 i Allmänt

EN DISKMASKIN! Det är jättekul att ha folk hemma på besök, MEN jag hatar verkligen att diska. Det är så fucking tråkigt. Just nu vill jag bara blunda och sen titta upp och se den här fina diskmaskinen från SMEG framför mig:


Är den inte underbart fin?

Collage..

Publicerad 2009-02-21 20:16:34 i Allmänt

Här kommer lite bilder från dom 2 senaste dagarna:

Arbetskollegorna!

Här är några till

Gurra kämpar med skinnstolarna

Fina Lina och söta Loke

Mina två favoriter. Är dom inte söta?

Coolingen

My girls

Malin, pernilla och emma

Nya upptäckter:

Publicerad 2009-02-21 15:18:49 i Allmänt

Idag när jag har var i stan så upptäckte jag massa ny roliga affärer som jag och challe kan fynda i.=) Och snäll som jag ör så delar jag med mig av dessa till alla:
¤ En grym butik i haga med massa snygga armband. (Lite som raglady fast billigare)Kommer inte ihåg namnet.
¤ Prickig katt har en en loppis på vinden varje lör och sön. Där säljer dom second hand blandat med gamla saker från butiken. Hur mysigt som helst!
¤ Retro Beoynd ligger inne på Top Shop på undervåningen. Helt underbara kläde och accesoarer.
¤ Myrorna öppnar en ny våning. Wiiiee! Tjuvkollade upp och det såg rikgtigt lovande ut. Dom öppnar 23/2.Spring spring!

Random..

Publicerad 2009-02-21 14:55:58 i Allmänt

Har inte hunnit blogga sen i torsdags. Har haft fullt upp. Igår hade jag middag hemma med tjejerna. Det var mycket trevligt. Synd att Lina och Loke var tvugna att åka så tidigt. Loke mådde lite illa och spydde ner hallen, badrummet, sog själv och Lina. Så kan det gå. Gurra var snabb att svabba upp allt. Vi var och hämtade det nya matsalsbordet. Det blev så jävla snyggt. Vi invigde det igår. Inte ett smart drag. Jag råkade välta ut en öl så trät reste sig och flisades. FAN! Men men, sånt som händer. Ska åka till mio imorgon och köpa olja och olja in det en extra gång. Idag har jag vart i stan och kollat lite. Hittade 2 löpare till vardagsrumet, kuddar till soffan och en vas. Har diskat och dammsugit som en tok här hemma efter igår.
Gurra åkte ju som sagt till Gävle imorse så det är sambofritt tills på tisdag. Lite tråkigt men samtidigt skönt. Har ju massa kanaler att kolla på.=) På ESPN går det nhl hockey  typ hele tiden. Skitkul att kolla på. Publiken är helt galen. Om en stund kommer mamma, lasse och nathalie. Vi ska kolla på frölunda och äta varma mackor. Mysigt värre! Ikväll blir det att sitta hemma själv och bara ta det lugnt. Ska bli så skönt! 
 
Bloggar mer senare och lägger upp lite bilder!

Middag och grejer!

Publicerad 2009-02-19 17:57:50 i Allmänt

Kom till jobbet i morse och öppnade mailen. 20 nya mail. Phu! Claes hade skickat ett mail där det stog att det var middag hemma hos dom. Inget annat skrev han! Inte när och inte vilken tid! Hahahaha! Typiskt claes. så om en timma ska jag åka till mina chiefer och käka middag. Alltid lika trevligt. Brukar dock bli lite mycket alkohol. Hahaha! Som vanligt med andra ord. Maten är alltid supergod också. Sist käkade vi en jättegod sallad med kyckling, soltorkade tomater och sparris. Mmm! Jag har med mig kameran så jag komemr dokumentera allt.=)

Pink kitchen power..

Publicerad 2009-02-19 13:58:27 i Allmänt

Kitchen Aid har fantastiska köksprylar. Tanken med dessa köksprylar är inte att dom ska stå i ett skåp och samla damm. Dom ska stå framme och glänsa.=)
Kolla bara in detta:

Pink Collection

Nu finns det även kitchen aid köksredskap. Tex, spagettislev, stekspade, sax m.m. Fast detta finns bara i färgerna creme, svart och röd. Ursnyggt!

Greengate!

Publicerad 2009-02-19 07:59:17 i Allmänt

Danska greengate har ALLT man vill ha. Bland annat små söta prickiga serviser, blommiga dukar och massa fina plåtburkar. Greengate finns bla på Baldershage och Grandmas. Kolla bara in dessa bilder: OBS: Bilderna framkallar ett jag-vill-ha begär.=)


Fullt ös!

Publicerad 2009-02-18 18:38:01 i Allmänt

Idag har undomshjälpen vart öppen. Som vanligt på Onsdagar. Kollade ut genom rutan vid tre tiden och det stog typ 10 pers i kö till ungdomshjälpen. Det är typ värsta grejen här i Lunden. Folk vallfärdar på onsdagar och lördagar.  Fullt med folk var det när vi kom ner. Jag hittade en grå liten kuvertväska och en gjutjärnsgryta. Allt för 90:-. Vilka klipp! Idag har det vart massa mäniskor hemma. Gurra hade med sig 2 jobbarkompisar. Sen kom Lina och Loke. Lasse, Robin, Nahalie och Robins tjej Lina var här också. Alla dessa samtidigt. Phu! Gurra slängde ihop middag som han hade lovat sina jobbarkompisar. Lax med potatis och god sås. Medans vi käkade i vardagsrummet satt dom andra i köket och tjötade. Satte på 10 koppar kaffe, lina hade med sig bullar och jag hade bakat tigerkaka idag. Det var tur att vi hade så mycket fika. Synd att vi inte hade mat till alla. Idag fick vi digitalboxen också. Eller HD digitalboxen som den heter.=)
Så nu har vi alla kanaler och massa HD kanaler. Wiiiee! Nu ska jag städa igen. Loke har nämligen ätit bulle i hela lägenheten. Hahaha! Han är för go!

Loke leker med smatterplast

Loke skrämmer Gurra..=) Mina söta älsklingar!

Loke och Gurra leker jage.. Älskar dom båda två..=)

Ny vintage second hand!

Publicerad 2009-02-18 18:05:16 i Allmänt

Den 20 februari öppnar Beyond Retro i arkaden. En grym VINTAGE second hand affär. Ett måste att besöka. Lägg detta på minnet.=)  Här är länken till deras hemsida där ni kan läsa mer och kolla på bilder. Jag är mycket förväntansfull!  

Dags att byta upp sig?

Publicerad 2009-02-18 13:43:06 i Allmänt

Hittade dessa coola stövlar från Hunter som ar gjort ett samarbete med Jimmy Choo. Dags att byta upp sig till hösten kanske? Skorna släpps i Juni och kommer att kosta ca 2800:-


Blogga?

Publicerad 2009-02-18 10:15:36 i Allmänt

Jag läser som sagt mass olika bloggar. Vissa läser jag mer än andra. Alla bloggar o olika saker och det är ju helt ok. Det är väl det som är tanken med att blogga. Man bloggar om det man tycker är intressant. Här är definationen av blogg:

Blogg, en förkortning eller förenkling av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden web och log, är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp.

Bloggar har de senaste åren blivit mycket populärt och vuxit lavinartat. Indexeringstjänsten Technorati har sedan 2003 följt utvecklingen och uppskattar att det, i mars 2007, skapades omkring 120 000 bloggar dagligen.

Källa: Wikipedia.se

Jag följde kissies blogg ett tag. Ju mer jag läste ju mer fattade jag att hon är helt slut i huvudet. Om man läser mellan raderna så är det sjukt att hon är ungas förebild. Hon äter tex inte, utan drickar smoothies och kaffe latte. Detta skryter hon med i sin blogg. Hon har förstorat sina läppar, springer på krogen ochtycker blondinbella är en idiot. Tjejen är 17 år. Vad ger detta för bild till våra kära ungdomar? Journalister och andra bloggare som ifrågasätter blondinbella borde granska några av dom andra STORA bloggerskarna. Blondinbella är en överklassbrud, det vet jag men hon gör en del bra saker. Det här med att hon är engagerad i tex ätstörningar är skit bra. Hon åker runt och föreläser om hur man lyckas som ung och hur man bloggar. Hon är en bra förebild även om hon är utseende fixerad. Men vilken modebloggare är inte det?

Onsdag!

Publicerad 2009-02-18 09:20:27 i Allmänt

Ledig idag! Gött gött! Nu sitter jag och käkar frulle framför tv´n. Äggmacka med kaffe! Mmmmm! Ska snart svabba av golven och gå och handla. Jag och Gurra har börjat baka bröd här hemma. Mycket godare än butiksbröd och framförallt billigare. Så baka bröd ska jag gör idag. Klockan 15 kommer lasse och robin. Då ska vi gå på second hand. Jag lämnade lite saker där häromdan. Ska bli kul att se vad dom tar för pris. Gurra ska ha middag här hemma idag med sina klasskompisar. Och i eftermiddag kommer Lina och hälsar på med Loke. =) Jag hade behövt åka till Olja och vinäger i haga för att köpa lite mer jordgubbsvinäger. Men det får nog vänta till helgen. Ja just det, handlingsplanen skulle jag ju göra också. Fan! Det får bli i eftermiddag när gurra ändå sitter och pluggar.

Dags att ta tag i dagen! (har massa smaskiga utkast som jag kommer lägga upp under dagen)

Nytt inlägg!

Publicerad 2009-02-17 18:29:41 i Allmänt

Inga bilder på lägeneheten kommer att läggas upp här på bloggen. Detta på grund av klagomål.=)

Idag har jag jobbat och haft en allmänt bra dag. En del händelser som får förbli hemligt har inträffat. Nu blir ni allt nyfikna va? =) Ska försöka storstäda här hemma ikväll. Har redan dammsugit så nu återstår moppandet och dammandet. KUL!! Måste bara äta innan. Är vrålhungrig. Gurra står framför spisen och rullar köttbullar. Mmmm! Imorgon är jag ledig. Jag ska baka och fixa här hemma hela dagen. En handlingsplan till min konsult skall även skrivar, hur kul är det på en skala? Middag med brudarna blir det här hemma på fredag. Wiiiee! Massa rödvin och tjejsnack! =)

Nu blir det middag!

Vilket ryck!

Publicerad 2009-02-17 07:58:30 i Allmänt

Kom hem från jobbet igår vid halv sju. Trött som fan! Käkade en god middag som gurra hade gjort. Sen tog vi tag i alla kartonger som stod i sovrummet. Man måste ju bärja någonstans. Jag hann med att rensa ut alla mina men gurra har några kvar. Upp på vinden med det mesta. Det är väldigt roligt hur olika man tycker om vad som är snyggt eller inte. Jag har massa ljusstakar och skålar som jag vill ha framme. Medans gurraplcokar upp stenar från berlinmuser, sand från brasilien och en älg. Hahahaha! Roligt att vi är lite olika med något iallafall. Sand och stenar liksom? Jaja.. det får stå framme i hans datarum. Dom två små sovrummen som vi ska ha till kontor och gästrum har av någon konstig alnledning delats upp. Gurra har sitt skrivbord i datarummet, där inne ligger stenarna och sanden. Och i gärstrummet står min gamla säng, och där har jag mina saker som inte passar in någon annan stans. Lite komiskt är det faktiskt! Nä nu måste jag göra mig iordning och gå till vagnen. Ska ju jobba idag. Men är ledig imorgon!

Ha en bra dag!

Helgen som gått..

Publicerad 2009-02-15 22:46:36 i Allmänt

 Denna helgen har gått så himla fort. Igår hade jag jour på jobbet. Gjorde aen snabbinventering på förmiddagen på samtliga restauranger. Det man kollar vid jour är antal sjuka, kollar så utrustning fungerar samt dricker massa kaffe. =) Jag var trött som fan och seg i kroppen. Drog till MIO med gurra och köpte en tv bänk och beställad ett matsalsbord. Jag fick jättefina blommor av gurra och en pin som bevis på att han gett pengar till välgörenhet. Mycket bra present. Sen åkte vi hem till Linda och Matthias där vi käkade en supergod middag. Bra karlar vi har, jag och linda.=)
Idag har vi vart på IKEA och spenderat massa pengar. Roligt som fan. Ett vitrinskåp, en byråliknande möbel, en byrå till hallen och lite småsaker. Bara bra köp. Gurras föräldrar har vart här idag, linda och matthias och mamma, lasse och mormor. Fullt hus hela dagen. Gurra och matthias har byggt IKEA och det gick förvånandsvärt bra. Tack matthias för hjälpen! Nu ikväll har vi myst med dip och grönsker och kollat på våran grymma tv som har stått i kartong i snart 2 månader. Snart dax att sova. Kan behöva många timmars sömn till imorgon. Är superjobbigt att jobba när man är förkyld.

God Natt!

Bilder kommer senare i veckan!

Lördag-allahjärtansdag-förkyld

Publicerad 2009-02-14 08:34:19 i Allmänt

Vaknade 08.00. Kände mig pigg som fan, tills jag gick upp ur sängen. Då kännde jag av förkylningen. Huvudet känns som en melon och snoret rinnner konstant. Fy fan! Mår skit. Men in till jobbet måste jag. En stund iallafall. Sen blir det hem och vila. Tror faktiskt jag skippar Lokes kalas. Jag får se hur jag känner mig senare men just nu vill jag bara ligga hemma. Hockey ikväll. Hade tänkt att åka hem till Matthias och Linda men vi får se hur det blir med det. Nu måste jag fixa iordning lite hemma och sen dra till jobbet.

White trash witch cash!

Publicerad 2009-02-13 21:40:19 i Allmänt


Gick ner till ICA precis för att handla Filmjölk. Det är typ det enda som är värt att äta när man inte känner någon smak. Orkade inte byta om innan jag gick ner så jag tog på mig jackan och stoppade ner mina bruna velour byxor i uggsen. Hahaha! Såg inte riktigt klokt ut. Men what the fuck? White trash with style!
Till skillnad från dessa:

Flipflop till brudklänning! Hahahaha!

Förkylning 2009..

Publicerad 2009-02-13 18:44:41 i Allmänt

Nu är den oefterlängtade förkylningen här. Är tät i näsan och mår skit. Och om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte bli sjuk utan bara gå runt och vara förkyld. Jag har ite vart sjuk på över 1 år tror jag. Hinner fan inte vara sjuk nu heller. Typiskt.Ska lägga mig i soffan under täcket och kolla på tv och äta godis. Kanske tur att det inte blev något hos charlotte. Måste ju jobba imorgon också. Jour över alla restauranger. BLÄ!
Dagen idag har  varit grym. Stephanie på jobbet fick typ köra skift medans jag gick runt och snorade. Fixade en lite töntig alla järtansdag present till Gurra också.=)
Köpte jättefina tulpaner också. Nä nu duscha sen på spåret och dricka thé. Kanske drar ner till ICA och köper glass.

Gårdagen:

Publicerad 2009-02-13 18:13:20 i Allmänt

Här kommer lite bilder från gårdagens middag med jobbet:

Therese och Mikaela!


Erica och Hampus


Stephanie


Sanna och Nathalie


Erica och Hampus


Patricija och Sanna


Therese och Mikaela igen

Supergod mat och bärs blev det. Hemgång tidigt då jag skulle öppna idag. Tråkigt!

Middag, hockey och bärs!

Publicerad 2009-02-12 17:37:18 i Allmänt

Om 1½ timma ska jag möta upp några från restaurangen. Vi ska till Joe Farellis och kolla på hockey, äta middag och dricka bärs. Ska bli så gött. Lite tråkigt att missa matchen live men gratis middag och öl är faktiskt jävligt gött. Idag har jag jobbat och tjötat med Challe. Pappa och Linda kom in till jobbet och fick varsin lunch.=) Fullt ös!
Nä nu måste jag sluta blogga om jag ska hinna.

Kameran är självklart med!

Ciao!

Dom nya tapeterna:

Publicerad 2009-02-12 17:33:57 i Allmänt

Idag blev målarna klara med tapetseringen. Tjoho! Fint som fan blev det. Nyfikna? Här kommer bilder på den NYA lägenheten:

Första delen av hallen

Andra delen av hallen

Sovrum 3 (vi har samma tapet i dom små rummen)

Vardagsrummet

Så här ser den vita tapeten ut

Bilderna är inte jättebra men bra blev det. Speciellt om man jämför mot innan.

Myspys!

Publicerad 2009-02-11 21:22:17 i Allmänt

Nu ikväll har jag och Gurra haft det hur mysigt som helst. Jag stängde av min telefon (satt den på ljudlös) och jag tänker inte kolla på den föränn imorgon när jag ska till jobbet. För jag är L-E-D-I-G. Allt för att undvika jobbsamtal. Jag och Gurra gick till ungdomshjälpen och sen till en tjing-tjong restaurang och köpte mat. Kyckling i sötsur sås med chasewnötter. Mmmm! Efter det drack vi thé. Och nu på kvällen har Gurra bakat ciabatta bröd. Ska nog ta mig ett litet smakprov medans dom är varma. Snart är det dags att nana kudde. Innan det blir det att läsa ut min bok STAR av pamela andersson. Ska köpa en ny bok imorgon. Tips på böcker någon?

Natti!

Dagen..

Publicerad 2009-02-11 18:54:17 i Allmänt

Idag gick det mycket bra på jobbet. Alla gjorde verkligen sitt bästa. Blir stolt som bara en mc donalds chef kan bli.=) Fick oerhört mycket motavtion till att jobba, känns bra. Och bättre blev det när jag mötte upp min älskade och åkte hem och lägenheten nästan varklar. Blir så himla fint med dom nya tapeterna. Bilder kommer i helgen. Det blir så himla bra. Längtar tills köket och det stora sovrummet också blir klart, men det dröjer. På söndag blir det MIO och andra roliga möbelhus. Imorgon på jobbet så ska jag köpa alla hjärtansdag godis till mina kära skiftledare. Det är dom värda. Ska kolla om jag kan hitta någon liten rolig present till min käresta också.

Som vanligt..

Publicerad 2009-02-11 06:44:20 i Allmänt

Allt är som vanligt. Blir väck 06.15 av att någon är sjuk eller inte kan jobba. Idag är en av dom viktigaste på året. Ja konsulten kommer. Man vill att allt ska vara på topp. Inga misstag får ske och så är det folk sjuka. Jag blir så trött. Vad ska man göra? Det spelar ingen roll om man delar sig på 10 delar. Det räcker aldrig till ändå. Det är väl bara jag som är otursförföljd, det verkar ju inte vara så någon annan stans. Just nu har jag bara lust att lägga mig i sängen och stänga av telefonen och dra mitt jocka duntäcke över huvudet. Ahhhh! Pallar inte detta. Har redan ont i huvudet och en puls på 500. Nä dags att springa till jobbet. Måste stryka mina kläder och säkerhetstsälla att ALLT annat utan personalen är OK!

#%&¤?!

Publicerad 2009-02-10 22:39:32 i Allmänt

Nyss hemkommen från hockeyn. Gött med match och seger. Kände mig lite ofokuserad då jag mest satt och tänkte på mötet med min konsult imorgon. URRKK!!! 8.30-16 är mötet. Hmmmm.. hur ska detta gå? Måste lägga band på mig själv för att inte flippa. Fick sms av sanna att hon hade gjort festaste stängningen ever idag. Känndes skönt. Sanna är en go flicka.=) Imorgon har Ungdomshjälpens second hand öppet. JIPPIE! Ska gå dit med en 50 lapp och shoppa loss.

God natt vänner!

Jobba jobba..

Publicerad 2009-02-10 07:55:26 i Allmänt

Dags att åka till jobbet snart. TRÅKIGT! Ett besök från miljö och hälsa hänger som ett grått moln ovanför mig samtidigt som mötet med våran konsult imorgon 8.3-16. Detta är jobbigt psykiskt. Man sover dåligt på nätterna. Oroar sig i onödan. Dags att byta jobb kanske?

Snart..

Publicerad 2009-02-09 22:21:25 i Allmänt

Snart ska jag sova. Ska bli så skönt. Är riktigt trött i kroppen. Ska lägga mig i sängen och fortsätta läsa min bok ("star" av pamela andersson). MEN innan jag gör det så måste jag länka till en ny blogg, den bästa arbetskollegan som finns Charlotte har nämligen skaffat sig en blogg. Wiiiee! Älskar ju bloggar! En till på listan. Phu. Hur ska jag hinna med detta? Snart kommer jag få gå ner på att jobba 75%. Hahaha!
Här är länken:
Charlottes nya blogg

Natti!

Öhhhh...

Publicerad 2009-02-09 19:23:33 i Allmänt

Kul att börja jobba igen.*not* Försökte mitt bästa med att håll minen uppe på jobbet. Danne och Challe kom förbi en snabbis och sällskapade. Man ska vara glad att man har ett jobb, nu i lågkonjan. Hela lägenheten ser ur som fan. Papper på golvet och spackel på alla väggar. Tur att man kan sitta i köket och mysa. På torsdag sa målarna att det ska vara klart. *hoppas* Knäppt att man ändå längtar hem till lägenheten, även om den ser ut som en krigszon. Veckan är fullspäckad.
Tis: Hockey
Ons: Second hand affären har öppet så jag måste dit en snabbis efter jobbet.
Tors: Middag med jobbet på Farellis. (och hockey, men jag ska inte gå)
Fre: Dubbelbokat mig på två saker. FAN!! Ska klura ut hur jag ska göra.
Lör: Alla hjärtans dag. Blir nog inget extra gulligull för det, vi får se.=) Jag har jour på jobbet och ska på 2års kalas.
Sön: Jour på jobbet= Massa kaffe.=)

Min andra kärlek:

Publicerad 2009-02-08 16:06:37 i Allmänt

Det finns en person till i mitt liv som jag älskar. Jag kände att det var dags att erkänna.=) Ni vet vem det är. Han är 2 år och har världens goaste lilla rumpa. Gissa vem det är?


LOKE såklart!

VARNING: Följande bilder framkallar gott humör och lycka!







Censur på madde som hade en finne på hakan=)

Roligt sällskap!

Publicerad 2009-02-08 15:35:50 i Allmänt

Bilder från gårdagens utgång:


Gurra och jag

Jim och Robin

Ludde och min älskling

Snyggast!

Ludde och Jim

Snygga jag=)

Vi började på Diamond dogs med budget öl och hamburgertallrik. Sedan drog vi vidare till Vasastan. En kille i baren försökte ragga upp mig, tur att Gurra kom och räddade mig.=) Efter några 25 kronors öl drog vi till det bästa stället i stan: DANCING DINGO! Dock spelade dom inte så bra musik som dom brukar göra. Mycket dans musik. Jag vill höra gammal gubbrock.=) Jag och Gurra drog väl hem vid halv 2 tiden. Mycket trevlig kväll!

Party party!

Publicerad 2009-02-07 19:30:06 i Allmänt

Nu dricker jag rödvin och dansar i min ensamhet till denna låten:
 
Justice - we are your friends

Ska åka in till stan om 40 min och möta Linda och Matthias för att dricka några iskalla bärs.=)

Fullspäckad dag!

Publicerad 2009-02-07 17:38:41 i Allmänt

Vaknade 08.00 imorse och kunde inte somna om. Gick upp och tog en promenad på en timma med Gurra på kyrkogården. Grymmaste kyrkogården som finns i gbg. Efter det blev det frulle och in till stan. Köpte ett nytt diskställ, en klocka till köket och lite annat smått. Sen kom mamma och Lasse till olskroken och vi gick till 2 second hand butiker. Såg ett jättefint skåp till köket men jag tror inte det får plats.=(

Köpte en duk för 5:-, en brödkorg för 10:- och en kruka för 20:-. Så jävla billigt. Tror jag gjorde årets fynd. Hittade en pälsmössa på finska pingstkyrkans second hand. 30:- betalade jag. Erkänn kap?

Vårt fina kök med den nya lampan (spotlightsen)

Badrummet med den nya hyllan

Den grymma sängen, har dom bästaste killarna jämte mig varje natt=) (nya tapeter skall fixas)

Budgetduken, erkänn fin? Iallafall för 5 pix=)

Knivstället fick jag och Gurra av mamma och Lasse. Erkänn grymt? Känns lika kul varje gång man sätter tillbaka en kniv. Klockan köpte jag på balders hage.

30 kronors mössan! Erkänn cool?

Yeah! Mössan luktar så mycket rök så nu ligger den på balkongen och luftas!

Mamma och Lasse stannade på lunch. Tacopaj med massa goda tillbehör blev det. Gurra stod för maten, som vanligt och jag stog för fikat. Ja just det! Vi köpte sån smaktillsats till sodastreamen idag. W-stream heter den och smakar exakt som red bull. Gött som fan att ha hemma. Nu är Gurra i ishallen och jag har ett berg av disk framför mig. Har även en flaska rödvin framför mig. Hmmm... ole dole doff -> Rödvin! Jag får väl kombinera nytta med nöje helt enkelt.=)
Ikväll blir det kanske öl på stan. Har inte riktigt bestämt mig. Vill ju spara pengar till möbler ochså. Ja vi får väl se när klockan närmar sig kvällen.

Hej så länge!

Super Duper

Publicerad 2009-02-06 18:38:43 i Allmänt

Nyss hemkommen från IKEA. Jag hittade faktiskt en käck hylla till badrummet på fyndhörnan. Det bästa var att vi hade bestämmt oss för att köpa den och så fick vi den för 120:- mindre. SPARTIPS! Vi fick knappt in det i bilen. Vi såg ut som tattare med saker upp över öronen i bilen. Hahaha! Stackars Robin som körde. Älsklingen sätter upp lampor medans jag bloggar.=) Vi fick köpt massor av fina saker till lägenheten. Bla en ny matta, lampor, krokar och ramar, plus lite till.=) Snart ska vi hem till Linda och matthias och äta räkor, dricka gott och kolla på spåret. Kort kommer imorgon.
Dags att springa till bussen.

Kram

F-f-f-redag!

Publicerad 2009-02-06 09:13:05 i Allmänt

Nu sitter jag vid datan och dricker en STOR mugg med varm choklad. Älskar värkligen varm choklad. En "kompis" har tagit med sig en stor låda med engångsförpackningar hem. Mmmmm! Idag står IKEA högst upp på schemat. Wiiiee! Vi fick ju presentkort där på 1300:- i julklapp. Behöver lite småsaker till lägenheten och då är IKEA perfekt. Min älskling slutar jobbet/skolan tidigt så vi kan åka dit idag. Orka åka dit imorgon. Trängas med massa barnfamiljer. Men innan dess ska jag åka till stan och hämta en räkning och betala den.
Idag är det hunter boots väder också. Perfekt!

what to do?

Publicerad 2009-02-05 18:06:09 i Allmänt

Nu sitter jag här vid datan igen.=) Gurra lagade jättegod mat till oss. Han är så duktig. Gurra är i ishallen och jag är uttråkad. Vette fan vad jag ska hitta på. Diska står högst upp på listan men sen? Funderar på att koppla in tv´n. (nej inte 46 tums tv´n utan den vanliga, gurra hade blivit galen om jag hade öppnat kartongen och tagit ut tv´n) Det är faktiskt typ 10 dagars sen jag kollade på tv. Inte likt mig. Är tvholic. Vi var i tapetbutiken förut och bestämmde tapeter. Längtar tills alla tapeter sitter uppe och man kan börja fixa iordning resten av alla rum. Svängde förbi bratells och köpte en klädhängare och en tavelram. 90:- gick det på. Billigt och bra!
Nä dags att diska och installera tv´n.

Hejrå!

Min boendesituation!

Publicerad 2009-02-05 15:05:20 i Allmänt

Nu ska jag släpa mig ut i den friska luften och posta mina brev så att jag får min post hem hit i Lunden istället för till mamma i Tosslanda. Var ett årsen jag hade fick min post till den lägenheten jag bor i. Min boendesistuation har vart lite smått kaotisk sen jag flyttade hemifrån (trro jag flyttade hemifrån första februari 2006, kommer inte ihåg). Mina olika hem:
1. Min etta i johanneberg på 28 kvm som jag hyrde i andrahand. Förfest varje helg och alla var välkommna. Det fanns aldrig någon mat i kylen, balkongdörren pajjade mitt i vintern, behöver jag fortsätta? Det var min första lägenhet liksom. Haha!
2. Blev utslängd då han jag hyrde av inte fick hyra ut i andrahand längre. Flyttade till ett kollektiv. Vi var 4 tjejer i ett stort hus. Maddes kille Jonas bodde hos oss i 3-4 månader. Vi hade fest varje helg och det var folk hos oss dygnet runt. Vi hade grillfest utan grill och poolparty utan pool. Varje söndag kollade vi på prison break. Det var ritkigt mysigt. Vi hade en Chinchilla som husdjur. Bodde här i ca 7 månader.

Ingången till vårt hus. Massor av folk som vanligt.=)

Pernilla med husdjuret som vi hade i 2 månader.

3. Sen dog tanten som vi hyrde huset av och hennes barn ville sälja det. Tråkigt! Då flyttade jag hem till christians trea i Guldheden. Här hade vi grymma fester och alla var välkommna. När man skulle gå till jobbet på morgonen kunde det ligga folk på soffor och golv. Efterfesternas nirvana kan man kalla våran lägenhet. Lägenheten blev riktigt skankig då jag och christian bara festade och jobbade. Disk och sopor samlades på hög.

Våran kyl! Grön tuborg i massor!

En vanlig syn, alla dagar i veckan. =P

Vårt fina kök..=)
4. Efter lite tråkigheter med försenad hyra (inte mitt fel) så blev vi vräkta. Jag tjöt och hade ingenstans att bo. Efter många tårar fick jag flytta in hos eddie i hans trea i kålltorp. (vilka vänner man har) Där bodde jag i kanske 7 månader. Inga hemmafester utan bara krogen och många häng i kungsparken i stan.

Häng i parken sommaren 08

5. Efter lite omständigheter flyttade jag hem till mamma och bodde där i typ 1 dag. Träffade mannen i mitt liv och flyttade mer eller mindre in hans lägenhet i Kallebäck. Gurra bodde med sin kompis Alex. Vi kom fram till att vi borde flyrtta ihop och la ut hans lägenhet på blocket. Fick svar efter 1 dag och nu bor vi tillsammans i Lunden.

Kräftskiva i Kallebäck

Nu blir det ingen mer flytt för mig på länge. Har träffat den bästa killen och har den bästa lägenheten. Kan det bli bättre?



Mums!

Publicerad 2009-02-05 11:32:45 i Allmänt

Kolla vilka mumsiga muffins jag har gjort (klapp på axeln):

Erkänn mumsiga? Valnötter och chokladbitar i, kan det bli bättre?

Dagens to do:

Publicerad 2009-02-05 10:22:29 i Allmänt

¤ Posta breven med adressändring, glömmer dom varje gång jag går ut.
¤ Lägga upp grejer på vinden + sätta lås på vårt förråd.
¤ Baka =)
¤ Fixa iordning här hemma.

Låter inte mycket men jag fastnar lätt framför datan. Nu ska jag slita mig. =)

Ha en bra dag allihopa!

Inget illa menat MEN..

Publicerad 2009-02-04 22:34:10 i Allmänt

Hittade en grupp på facebook (Göteborgs och hjällbos grodor). Så jävla kul att läsa. Vill poängtera att det är en invandrare som har skapat gruppen. Orkar inte med massa nazi påhopp. Läs och skratta:

(Två killar i en stulen bil)
(Passageraren) Stanna bilen min tur att köra.
(Förare) Ieeehh fuck u.
(Passageraren) Stanna bilen annars jag drar i NÖDBROMSEN!

(Anonym i DRIVE IN MC DONALDS)
(Anonym) Hej jag skulle vilja beställa 2 Big Mac & Co.
(DRIVE IN KASSÖRSKAN) Vilken Dricka etc,etc... Var det Allt?
(Anonym) Ja MEN..... Jag tänkte TA MED MATEN!

(Fotbollskommentator) Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk.

(LägerLedare) Är det någon som vill smaka på BÄVERN som vi precis har slaktat och grillat?
(Baderkan): Ja, men är det GRISKÖTT?

(Okänd) Vart ligger BUKEN?
(Azad) Varför ska du dit?
(För er som inte fattar vad BUKEN är så är det nedre "magregionen")

Har en del roliga historier själv på lager från jobbet, men det får vänta!

HAHAHAHAHA!! Jag hoppas ingen tar illa upp. Nä dags att sova!

Inget fel på begagnat.. eller?

Publicerad 2009-02-04 21:49:10 i Allmänt

Jag älskar att hitta second hand affärer. Tycker om att gå runt och kolla på massa roliga föremål och konstiga saker från förr. Det bästa som finns är ju när man hittar ett riktigt fynd. Tex en DKNY väska för 70:-. Det är lycka. För några år sedan fick jag för mig att det var fattigt och äckligt att handla i second hand affärer. Nu är det tvärtom. Synd att man inte har tid till att gå till alla affärer 3 ggr i veckan. För det är ju då man kan hitta fynd. Jag tycker fortfarande att vissa saker köper man bara inte second hand. Typ bikinis och underkläder. Allt annat är ok. Mitt mål nu är att hitta en pälsmössa eller en cool väska. Finurliga saker till mitt underbara hem är också välkommet. Dock svårare att hitta något riktigt fynd. Men som sagt; Det gäller att leta frenetiskt. =)

Onsdag eftermiddag..

Publicerad 2009-02-04 18:21:03 i Allmänt

Har haft en jävligt bra dag idag. Hunnit med mycket och ännu är dagen inte slut. Wiiieee! Mötte upp Linda förut och käkade lunch. Hon följde med hem och vi satt och fikade i typ 3 timmar. =) Var en sväng på järnia innan och köpte lysrör. *vuxenpoäng*  Fick med mig plåtlock till plattorna på spisen och en dasspappershållare. Sen kom Gurra hem från jobbet/skolan. Och fem min efter kom matthias och mamma. Fullt hus. Jag och mamma gick in i second hand affären mitt emot. Shit vilken stor affär. Massor av saker hittade vi. Allt från gungstolar till kassettband. Hahaha! Vi köpte dock inget men ska dit på Lördag igen med gubbarna. Hahaha! Lasse gillar tydligen second hand och jag måste få Gurras godkänande till ett kökskåp. Har hittat en till second hand affär. Finska pingstkyrkans secondhand. *asg*
Middag med Gurra och mamma blev det. Känns lite ensamt nu när alla har gått. Mamma åkte hem och Gurra åkte till ishallen. Själv ska jag snart också åka. STORHANDLA är det som gäller. Focushuset here i come. Först hämta upp Gurra i ishallen. Jag gick aldrig till bagaren och kocken som jag nämde förut. Får ta det en annan dag.
Nä skriva shoppinglista och sen sätta sig på vagnen.

Tjoho!

Pics

Publicerad 2009-02-04 10:22:25 i Allmänt

Här är lite bilder från lägeneheten. Dom är tagna i söndags (samma dag vi flytta in) med min usla iPhone kamera:


Vardagsrummet (skall tepetseras om)

Hallen (skall också tapetseras om)

Köket (funderar på att måla det vitt)

Garderoben i sovrummet

Sovrummet (skall tapetseras om)


Ett av dom två små sovrummen, dom är typ lika stora fast det andra rummet har ingen balkong. (dessa skall också tapetseras om) Ett rum ska bli kontor och det andra ska bli gästrum.

Jag kan andas..

Publicerad 2009-02-04 09:05:21 i Allmänt

Nu kan jag andas ut igen. Mina skor är nästan återställda efter gårdagens vinincident. Har haft sjuka drömmar inatt om att jag har mördat en kille, kan det bero på min oro för skorna? *L* Vette fan. Sitter nu och dricker kaffe och läser bloggar. Bev glatt överraskad när jag gick in på min blogg och hade fått 4 kommentarer på detta inlägg från random människor. Roligt som fan. Idag blir det att utforska gatorna utanför mer. Jag och madde drog några affärer igår. Den här: bagaren och kocken  affären ligger högt på listan. Dom har jättefina köks grejer. Present till min lilla prins Loke som fyller 2 år står ochså högt upp på listan. Tvätta ska jag också göra. Kommer dock inte ihåg vilken tid, får springa ner i pyjamasen och kolla sen. Nu dags för frulle.


Ciao!

Tisdagstrauma!

Publicerad 2009-02-03 21:39:57 i Allmänt

Jag och Gurra bestämde oss för att gå ner 3 trappor och ta en öl på Paddingtons. Stog i baren och lyssnade intressant på Quiz frågorna samtidigt som vi drack varsin Guinesse. När sista klunken är drucken så händer det. Det som inte får hända. Gurra råkar välta ut ett en annans glas med rödvin. Rätt på mina NYA uggs, mina jeans och min jacka. Dessutom fick han rödvin på sig själv. Jag får nycklarna och springer upp till lägenheten medans gurra står kvar och skall förklara för bartendern vad som hände. Tar av mig skorna i hissen. Slänger upp dörren och springer in i köket. Vad ska jag göra? Dagen, om inte årets största ilandsproblem. Rödvin på mina beiga, mockaklädda skor? Tar försiktigt lite vatten på. Det blir värre. Va fan, paniken växer! Slänger av mig byxorna och lägger dom i badrummet med vatten på. Jackan lägger jag i diskhon. Tänker inte på att det står en odiskad kastrull i diskhon. Smart!! Spolar frenetiskt vatten! På med salt. Tar upp skorna som står på golvet. Duttar med vatten. Häller på ett saltpaket. Gurra kommer in.  ALLT är förstört skriker jag. Tårarna sprutar på mig. Mina skor är förstörda. Gurra får dåligt samvete och säger att det går att fixa. Nej säger jag, kasta skorna åt helvete säger jag argt. Jag tänker adrig ta på mig dom igen om dom är fläckiga. Säger till Gurra att det inte är hans fel. Stackars gurra. Slänger in skorna i ett av dom små sovrummen. Jag vill aldrig mer se dom säger jag. Gurra frågar om vi ska testa att göra rent dom en gång till. Ok säger jag. Vipps så var hälften av fläckarna borta. Nu hoppas jag på att resten av fläckarna också försvinner.

Summan av kardemumman: Jag är otålig och blir för lätt arg. No shit tänker säkert alla som läser detta. Gurra är min älsklings klumpeduns. =)

Måste kolla till mina kära älsklings skor!

Ciao!

Det här med middag..

Publicerad 2009-02-03 16:15:49 i Allmänt

Samma sak varje dag. Vad ska vi äte till middag. Det står helt stilla i mitt huvud. Igår blev det kyckling i i tomat/basilika sås med soltorkade tomater, färsk spenat, färska champinjoner och vitlök. Idag blir det... Vette fan! Kan inte komma på något. Eller jo det kan jag men Gurra äter inte Linssoppa. (som är sååå gott) Är sjukt sugen på det men ingen idé att bara göra mat till sig själv. Får väl leta inspiration på nätet eller nåt. Tråkigt! Imorgon ska jag iallafall baka muffins. Hoppas det går bättre denna gången. Bullarna som jag bakde sist blev ju sådär. Men det känns inte som att man kan misslyckas med muffins. Fast det kan man kom jag på nu. Mamma skulle baka muffins en gång. Hahaha! (mamma baka liksom) Muffinsarna blev sten hårda, dom gick inte att äta alls. Man skulle kunna döda någon med dom. =)

Nä dags att dra till ICA! *ovanligt*

Bränna ugnen!

Publicerad 2009-02-03 10:40:50 i Allmänt

Nu har den nya spisen kommit. Mycket trevliga killar som lämnade den. Fort gick det. Innan man använder den nya spisen/ugnen så skall man bränna av ugnen och plattorna. Detta görs genom följande:
1. Hetta upp alla plattor i fem min. (inga problem med detta)
2. Sätt ugnen på 200 grader och under/över värme och låt den stå så i 1 timma med stängd lucka. Sen ska man sätta på grillfukntionen och låta den stå i 30 min. Sen ska man vädra ur ugnen i 2 timmar. Och sist men inte minst: städa ur den med såpa.
En hel vetenskap det här ju. Tur att man är ledig. Lägenheten luktar skit nu. Skulle behöva typ 10 Yankee Candle ljus nu. Charlotte: Vi måste till cashen snart.=) Alla fönster är öppna för vädring så det är tup 10 grader i lägeneheten. What to do? Nä dags att vika kläder!

Det nya hemmet:

Publicerad 2009-02-03 08:31:08 i Allmänt

Fan vad jag och Gurra trivs här HEMMA i Lunden. Helt sjukt att man bara flyttar in och känner sig hemma direkt. Till och med när det var smutsigt och alla kartonger var ouppackade så kändes det som hemma. Och nu känns det änu bättre. Har bombaderat lägenheten med doftljus för att få bort den gamla lukten. Jag hoppas att jag lyckas. Nu sitter jag och dricker kaffe, lyssnar på radio och väntar på att gubbarna med den nya spisen skall komma. I eftermiddag ska jag och Gurra kolla på tapeter. Wiiiieee! Blir ljusa och fina tapeter. Hittade jättefina tapeter till sovrummet igår. Äggvit tapet med små blåa stjärnor. Passar perfekt som fondvägg. =) Ja vi får väl se. Utbudet är begränsat men det fanns massa fina tapeter. Idag ska jag även packa upp mina kläder. 4 säckar att sortera. Phu! En lång promenad står på listan idag också. Nä dags att ta tag i hemmets sysslor. Kommer blogga senare och lägga upp lite kort.

Goda nyheter:

Publicerad 2009-02-02 21:21:53 i Allmänt

¤ Vi har flyttat in och packat upp det mesta. Köket är helt klart. Funderar dock på att måla om köket nu i veckan men vet inte om jag vågar. Just nu är det ljusgult. Hmmm. Får tänka på saken.
¤ Vi får det tapetserat i BÅDA dom två små sovrummen, Vardagsrummet och HELA hallen. (hallen är jättelång och delad i två delar) Detta fixas nästa vecka.
¤ Gurra fixade även så att vi får tapeter betalt till det stora sovrummet, men vi får fixa det själva. Gött som fan!
¤ Det kommer en ny spis imorgon.
¤ Vaktmästaren fixade massa småsaker idag här hemma (bytte lås, fixade brandvarnare osv). =)

Allt detta har vi lyckats fixa på 12 timmar. Inte illa, eller hur? Plus att jag har städat som en tok, handlat, lagat middag och fikat med lina. (och jobbat lite idag) Jag utser mig själv till dagens medarbetare.

ARRRGGHHH!!!

Publicerad 2009-02-02 21:05:14 i Allmänt

Har precis satt in alla kartonger i sovrummet och ska dammsuga. Vad händer då? Jo, proppen går. Tar ett annat urtag. Proppen går igen. What the fuck? Känns som att man bor på landet. Jag vet inte hur man byter proppar så jag får sitta och vänta på att Gurra kommer hem. Tråkigt! Jag som hade tänkt att städa och fixa innan han kom hem ju. =( Men men är ju ledig hela veckan så jag har god tid på mig!

Dags att köra igång..

Publicerad 2009-02-01 08:20:48 i Allmänt

God morgon!
Nu är klockan 08.10 och jag ska ta tag i det sista nu. Ta ner gardinerna i sovrummet, fixa sängen, dammsuga och moppa. Sen är det bara att invänta flyttgubbarna. (Robin, Linda, Matthias och Ludde). Kl 12 ska samtliga befinna sig här på smörgatan, för att sedan åka till st:pauligatan och börja bära. Jag och Linda har turen att stanna kvar i den nya lägenheten och börja diska och packa upp medans dom andra hämtar resten. Sen blir det middag på nobel grillen: Rhodos! Mmmm! !morgon blir det in och jobba några timmar, sen blir det hem och fixa. Wiiiee!


Bloggar om en stund eller ikväll!

BTW: frölunda vann igår!=)

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela