ackadacka

Gott nytt år..

Publicerad 2009-12-31 07:36:06 i Allmänt

Nu ska jag snart dra till jobbet. Förhoppningsvis så kommer Helena in och löser av mig vid 12 tiden. Hoppas hoppas! Annars jobbar jag till 18.15. Kul nyår liksom. Kommer nog inte orka vara vaken till 12 slaget om jag inte får sova middag. =) Men men! Jag hoppas inte för mycket. Personer har ju en tendens att ändra sig. Tyvärr!

Ha ett riktigt gott nytt år!

Kram

Inga krafter..

Publicerad 2009-12-29 18:44:48 i Allmänt

Idag har jag inga krafter. Sprang från jobbet vid två tiden. Chefen ville att jag skulle jobba över men jag orkade fan inte det. Sov ungefär 4 timmar i natt och känner mig sjukt sliten. Det känns som att jag är bakis. Såsär äcklig i hyn och runt ögonen.När jag kom sov jag i 2½ timme. Skönt som fan. Nu ska jag snart ta en dusch och kanske äta något. Orkar verkligen ingenting.

Matchen igår var grym. Freddan är bäst!

Det kommer bli en grym kväll..

Publicerad 2009-12-28 13:49:01 i Allmänt

Ikväll är det match på Ullevi. Frölunda-Färjestad. Över 30.000 sålda biljetter. Wiiieee!! Kommer bli grymt. Innan macthen ska jag möta upp mamma, lasse, syrran och mammas kompisar vid Danilo. Vi ska äta och peppa inför matchen. Detta är årets höjdpunkt!

Nu ska jag vila lite innan matchen!
Hej hopp!

Jo just det, hittade lite mamma-kläder på rean. En snygg kofta och en vanlig tröja.

REA

Publicerad 2009-12-27 09:39:29 i Allmänt

Nu ska jag snart dra mig in till stan och kolla in lite rea. Behöver ett par jeans men vägrar betala 500:- för ett par byxor som jag bara kommer använda i 2-3 månader. Ska även jobba idag. SÅ tråkigt. Det känns som att jag inte gör något annat. Men nästa vecka är jag ledig i 4 dagar. Lyx!

Annandagen...

Publicerad 2009-12-26 09:20:16 i Allmänt

Jobba idag igen. Fy fan vad tråkigt! Men på ett sätt är det bra, jag slipper bränna pengar på rean. =) Igår var det jätte lugnt på jobbet men idag kommer det bli betydligt mer. REAN börjar ju idag.
Igår var vi hemma hos mamma och käkade kalkon. Det var så jävla gött. Fick massa julklappar också. Bland annat en spikmatta och en ny pyjamas. Jag och Gurra spikmattade innan vi la oss igår. Det är så jävla gött. Jag känner att jag börjar bli för tung bara. Hehehe! Känns som att spikmattan sitter kvar på ryggen efteråt.
Inatt sov jag i mina nya nya sängkläder. Längtar redan till ikväll när jag får krypa ner i sängen.
Lexington forever!

Dags att pudra näsan (skämt) och dra till jobbet!

Merry x-mas..

Publicerad 2009-12-24 11:45:21 i Allmänt

Dagen startade kl tio. Då gick jag och gurra till affären och köpte vörtbröd. Vi smäckte i oss en supergod frulle till ljudet av carola och peter jöback. Jag fick ett par snygga hello kitty strumpor av mig själv i julstrumpe-present. =) Senare idag ska vi käka julmat och chilla hemma hos linda och mathias. Kl 23 ikväll blir det högmässa i örgryte kyrka. Längtar tills dess. Det är så himla mysigt.
Nu ska jag lägga mig i sängen och lösa korsord!

God jul alla!

Julklappar...

Publicerad 2009-12-21 10:26:50 i Allmänt

Igår fick jag och Gurra julklappar av min farmor och farfar. Snyggaste kudden till vardagsrummet och ett fint gosedjur till bebisen (det är en tiger eller nåt och det sötaste är att den har en navel). =)
Om 2 dagar är det julafton. Det känns så himla konstigt. Detta året har gått så himla fort. Jag har en julklapp kvar att köpa och den ska inhandlas imorgon när lönen kommer. Det är fett mycket snö ute och det hade vart grymt om det ligger kvar till julafton. Kan inte komma ihåg när det var snö på julafton sist.

Btw..

Publicerad 2009-12-20 10:57:02 i Allmänt

Glömde berätta att jag köpte dom första kläderna till bebisen igår. Att jag inte flippa. Jag var inne på åhlens och kollade. Det fanns inga kläder som inte var rosa eller blåa. Helt sjukt. Hittade ingenting som var neutralt. Så jag gick till H&M, det var samma sak där. Antingen var kläderna helvita, rosa eller blå. Jag hittade en neutral body med nalle phu på och ett par bruna strumpor. (det var typ det enda neutrala som fanns i  hela butiken)
Jag blev så förvånad över att det inte fanns mer neutrala kläder. Alla kollar ju inte könet.

Iallafalla. Nu är det gjort, jag har köpt dom första kläderna. Nu kommer det bara att gå utför (speciellt efter den 25/1)..

4:e advent..

Publicerad 2009-12-20 10:30:31 i Allmänt

Phu.. äntligen vaken. Har drömt konstiga saker inatt och sovit allmänt dåligt. Som vanligt. Idag ska jag köpa mina sista klappar. Ska hem till Farmor och Farfar och käka 4:e adventsmiddag i eftermiddag. Min Syrra och farsa är där också så då tänkte jag passa på att dela ut lite julklappar till dom. =) Inte varje dag man träffar dom.
Jag vägde mig för första gången under graviditeten igår. 7 Kg har jag gått upp. Det är ju inte så farligt ändå, nu har jag bara 10 kg kvar till mitt mål: 100KG=) Efter denna julen är det nog inte omöjligt. Hehe!

Nä nu ska jag göra frukost till min underbara älskling som fortfarande ligger och sover.


Tiden går fort..

Publicerad 2009-12-17 20:01:18 i Allmänt

Nu går tiden fort alltså. Jag mäter ju tiden med min graviditet och imorgon har jag gått 22 fulla veckor. Inte illa. Magen växer så det knakar. Det känns nästan som att jag kan känna hur den töjer sig. Lillen ligger gött där inne och lever rövare på morgonen och på kvällen. Det är tungt att jobba och jag längtar tills på lördag då jag kan sova ut och bara slappa. Jag sover så himla dåligt på nätterna. Går upp och kissar och sen kan jag inte somna om. Oftast vaknar lillen och tar en boxningsmatch med sig själv en stund också och då går det verkligen inte att sova.

Tjöööta..

Publicerad 2009-12-17 08:56:00 i Allmänt

Ibland önskar jag att jag bara jobbade med killar. Inget tjöt, inget tjaffs, bara raka puckar. Ska snart åka in till jobbet och då ska vi ha möte ang gruff mellan tjejerna på jobbet. Jag fattar ingenting! Jag orkar inte sitta i något jävla möte och försöka lösa problem som inte finns. Man måste ju för fan kunna lämna en åsikt om någon utan att helvetet brakar loss. Seriöst! Bara för att jag tycker det är mindre roligt att jobba med vissa personer och jag säger det så är ju inte det att snacka skit. Människor tar åt sig för ingenting! Well well, jag kommer komma undan ändå för jag har INGET att säga.
Ha det fett!

En dag kvar till ledig heeelg!!

Ont..

Publicerad 2009-12-16 09:22:21 i Allmänt

Nu börjar det bli riktigt jobbigt att jobba. Jag kan inte böja mig, lyfta saker eller göra något fort. Ryggen, benen och fötterna värker när man komemr hem från jobbet. Rast på jobbet finns inte. Vi har för mycket att göra. Jag kommer aldrig klara av att jobba om det fortsätter så här. Stå 9 timmar i sträck är inte OK!!
Men men, det är väl bara att bita ihop!

Årets julbord avklarat..

Publicerad 2009-12-15 11:30:28 i Allmänt

Det var supertrevligt på julbordet igår. Synd att man inte kan äta så mycket av det man vill. Typ korv, lax, paté, sylta, ris a la malta m.m. Jag har aldrig ätit mycket korv och köttbullar på julbord (det är lite barn-varning på det) men i år fick det bli så. Dessertborden var sjuka. Ett helt rum med godis (det kändes som att man stod i en godisaffär och plockade), ost, kaffe och ris a la malta. Så himla gött. Showen var rätt rolig med Kurt olsson i spetsen. Vi gick dock rätt tidigt, vid tio tiden.
Jag fick beröm av en tjej för mina fina klänning. =) Kände mig inte speciellt fin i min gamla klänning från Gina. Hahaha!


Ser jag redan ut som en mamma?

Publicerad 2009-12-14 13:54:26 i Allmänt

Imorse bestämde jag mig för att ta tag i julklappsinköpandet. Efter ha köpt dom flesta presenterna så begav jag mig in på H&M för att kolla bebiskläder till emilia och kanske till korven i magen. När jag står där och kollar på alla rosa, fluffiga och underbara kläder och skor så kommer det fram en höggravid utländsk kvinna. Notera att jag har jacka på mig och en massa på påsar i händerna. Hon frågar vilken storlek en nyfödd har och om mössorna hon hade i handen skulle passa. Hon pekade på magen och sa att bebisen var stor. Hennes mage var stor men inte så att man fick en chock. Så jag svarade att dom antagligen skulle passa då nyfödda barn ofta är mindre än vad man kan tänka sig. Sedan följde hon efter mig och tog upp saker och frågade om jag trodde det skulle passa. Hahaha! Lustig kvinna. Hon måste trott att jag barn, annars frågar man väl inte så himla mycket! Eller?

En annan lite konstig sak som hände när jag var i stan var att kollade på kläder som vanligt. H&M, Gina, Monki osv. Jag testade givetvis kläder och till min stora fasa så passade fan ingenting. Då kom jag på att jag faktiskt är gravid. Det kom som ett slag i huvudet. PANG! En röst inom mig sa: Hahaha! Du måste köpa mammakläder!

Då åkte jag hem..

Utgång!!

Publicerad 2009-12-14 09:23:17 i Allmänt

I lördags var jag ute på krogen för första gången på 5 månader. Självklart var jag nykter. Jag kommer nog alsrid gå på krogen  och vara nykter igen. Fy farao! Ljudnivån var förfärligt hög, folk luktade så himla illa och det skulle kramas och det spilldes öl. FY! När jag stod och väntade på vagnen i brunnsparken så luktade det tom illa. Typ fylla överallt. Nä tacka vet jag att lägga sig vid 23 tiden efter att ha ätit en skål med chips.
Förfesten var trevlig (hemma hos malin och calle) och det var trevligt att träffa lite gamla tosslanda-människor på sticky. Men som sagt, detta får räcka för det här och nästa år.
Undra vad jag ska hitta på på juldagen, när alla andra går ut så får väl jag sitta hemma och kolla på tv eller nåt. Det blir nog mysigt!

Torsdag..

Publicerad 2009-12-10 10:29:01 i Allmänt

Var inne och kollade på H&M´s hemsida för att kolla in lite schysta mammakläder. Kollade på amnings-behå och upptäckte att modellerna är size-zero smala och INTE gravida. Bra exempel! Om man köper en sån bh så kanske man blir så smal. Nä, jag ska bojkotta hm´s amningsbehåar.
Inatt hade jag ingen kramp. Wiiihooo! Jag kan gå som en normal människa idag (har känt mig som ringaren i nottredam dom fem första vakna minutrarna) Gött! Från och med idag blir det en liter mjlk om dagen och MASSA vatten.

Snart bär det av ner till tvättstugan. Som vanligt när man är ledig. En snabbis in till stan och köpa fisk också. Blir lax till middag idag. Fast den får gurra fixa. Är så himla dålig på att laga mat.

Ont..

Publicerad 2009-12-09 11:25:36 i Allmänt

Jag har träningsvärk idag igen efter nattens bravader. Det är nämligen så att jag får kramp i vaderna på nätterna. Tydligen väldigt vanligt när man är gravid. Sjukt jobbigt! Jag har läst att det är vätske alternativt kalcium brist. Igår drack jag en liter vatten till middagen och jag åt ostmackor och drack mjölk till frukost. Hur mycket måste man få i sig egentligen? Jag vill veta.
Jag har skrivit klart mitt brev till FK och ska posta det i början av nästa vecka. Bara att hoppas på det bästa. =)

Snart dags att jobba..

Mycket att göra..

Publicerad 2009-12-08 14:37:17 i Allmänt

Idag har jag jätte mycket att göra känns det som. Jag har jobbat 6-13, nu ska jag skriva ett brev ang HP till försäkringskassan och ikväll blir det hockey. Måste duscha och bädda sängen också och helst av allt hinna sova en stund. Brevet till FK är det som tynger ner hela dagen. Så himla tråkigt. Jag ska ska skriva om hur mina arbetsdagar ser ut. Hur mycket jag lyfter och böjer mig osv. Men men, man ska inte klaga. Jag har ju ett jobb åtminstonde.
Nu har jag precis ätit lunch och en lussekatt, dags att ta tag i dagens to do.

Effektiva jag..

Publicerad 2009-12-06 15:39:54 i Allmänt

Idag ringde klockan 07.50. Det var bara att gå upp och börja tvätta. Innan tvätten var klar vid tolv hade jag hunnit handla på maxi och lämnat gurra vid wallenstam. Efter 1 timmes deg i soffan tog jag bilen till Allum och köpte mig ett par byxor. Jag hittade lite julklappar till Mamma och Lasse och en födelsdagspresent till Lasse, som fyller år på tisdag. Snart är min köttfärsås klar och då blir det att bänka sig framför tvn. Ikväll blir det bio eller ett besök hos linda och matthias.

Det rör sig i min mage jätteofta och jag ÄLSKAR det, jag blir lika glad varje gång jag känner att lillen rör sig. Man blir liskom påmind och det är så mysigt. =)
Imorgon ska vi till MVC för att snacka lite. Har en del att ta upp med min barnmorska, stackarn! Hehe!

En djungel..

Publicerad 2009-12-06 10:14:32 i Allmänt

Jag har kollat på barnvagn rätt länge, typ sen mathias och linda blev gravida. =) Det är en DJUNGEL!  Idag var vi och kollade lite på happyland och babyproffsen (ja jag vet att vi är ute i god tid men tur är det). Vi hittade 2 vagnar som anpassade våra behov, dvs får plats i hissen och inte väger för mycket.
Bugaboo Cameleon och Mountain Buggy swirl. Nu är det ju ett tag kvar men leveranstiden ligger på ca 10 veckor så i januari måste vi ha bestämt oss.

VS


Detta är inte lätt alltså.


Ja, tack..

Publicerad 2009-12-04 07:56:50 i Allmänt

Dessa får tomten gärna ge mig i julklapp. =) Jag har ju shoppingstopp, sparar pengar till mini. Lika bra det kanske. Men till helgen blir det kasnske något sött till lillen, jag kan inte hålla mig.

 

091203

Publicerad 2009-12-03 08:01:03 i Allmänt

Nu ska jag snart springa iväg till jobbet. Det verkar vara svinkallt ute. Hoppas det blir uppehåll idag för jag ska ta mina uggs på mig och jag har inte inpregnerat dom i år än.
Ikväll blir det middag och hockey här hemma. =)

Usch.. vill verkligen inte gå ut..

INFO...

Publicerad 2009-12-02 10:37:36 i Allmänt

Idag har jag bokat in oss på försäkringskassans föräldrainformation. Det kan vara bra att ha järnkoll på föräldrapenning och annat tråkigt. Nästa vecka blir det väl att boka in sig på föräldrautbildning och frofylaxkurs. Får snacka med barnmorskan och se vad hon tycker och tänker.
Det är liksom inte bara till att skaffa barn hur som helst. Man ska gå kurser och få så mycket information. Men det blir nog bra. Jag har ju världens bästa kille också så allt kommer att lösa sig.

Idag står tvättning och städning på schemat här hemma. Kl 15 ska jag jobba, jag ska ta en promenad till jobbet idag bara för att det är så fint väder.

Snart 50%..

Publicerad 2009-12-01 19:20:36 i Allmänt

Efter ännu ett besök på östra idag så fick vi fram ett nytt bf datum. Den 22 april blir det. Wihoooo!! Den lille låg inte stilla i mer än 2 sekunder så barnmorksan fick lite problem med att kolla allt men efter en bra stund var hon nöjd och allt såg bra ut på den lille korven. Hjärtat slog jämt och fint och huvudet och dess innehåll var fint.
Det man såg denna gången bättre än förra var hjärtat, fingrarna och tårna. Huvudet är ca 5 cm i diameter. Hur coolt är inte det? En mini prinsessa/hockeyspelare är i min mage och han/hon stormtrivs. =) Rörelserna blir mer och mer intensivare för varje dag. Spännande som fan!

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 1 dec 2009.

Du är på dag 138 av 280. (49,3%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 4 fulla dagar (v19+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 22 apr 2010
Du har 142 dagar kvar till beräknad förlossning.

Idag var vi även och hälsade på Linda, Matthias och Emilia. Fy farao vilken fin och välskapt liten flicka. Började nästan gråta när jag såg den lilla fina prinsessan ligga och sova i sin lilla plastlåda. Jag längtar redan tills jag får krama henne.
Nä nu kurrar magen dags för risgrynsgröt, vörtbrödsmacka med senap och julmust. (Ja jag vet att jag missbrukar julmat men jag kan inte låta bli)

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela