ackadacka

Tights..

Publicerad 2010-12-31 14:08:12 i Allmänt

Dessa tightsen skall inhandlas till lillan. Jag köpte ett par byxor för ett tag sen men F är en liten spinkis så det dröjer nog innan hon kan ha dom. Tights är ett säkert kort. 40:- kostar tightsen nedanför. Mycket bra pris!



101230

Publicerad 2010-12-30 22:58:39 i Allmänt

Näst sista dagen på året. JVM på tv och slösurfning på mobilen. Imorgon ska vi ha middag hemma, det blir trerätters med lite vin, öl och skumpa. Hoppas bara barnen sköter sig. Nu har jag jobbat klart för denna veckan och det har varit riktigt tråkigt att jobba. F skriker mamamamamamama hela dagarna så Gurra har det inte lätt. :):) Tur att han är en duperpappa! Nä, nu ska jag äta lite fikon:) Ciao!

Jobb..

Publicerad 2010-12-27 14:00:04 i Allmänt

Äntligen rast på jobbet. Blev BK till lunch/middag. Det är så skönt att vara tillbaka på jobbet. Allt är som förr och det känns intesom att jag har vart borta. Jag skulle kunna sätta mig också beställa varor och allt som jag gjorde innan. Jag är en grym arbetare:):) Saknar min lilla groda, världens goaste unge är hon. Nä måste jag hoppa in och jobba..

God jul..

Publicerad 2010-12-24 11:12:02 i Allmänt

God jul på er allihopa. Här har det bakats lussekatter på morgonen och nu ska vi förbereda inför det kommande julbordet. Julmusiken strömmar genom högtalarna och julgodiset ska plockas fram. Åhh vad mysigt det är. Både jag och lillan är julfina i klänningar. Kan inte tomten komma NU???

Morgonmys..

Publicerad 2010-12-23 08:58:45 i Allmänt

Nu ligger jag och myser med min lilla prinsessa i sängen. Jag tror hon börjar få sin tredje tand för hon är väldigt ledsen om nätterna och kvällarna. Det dregglas mycket och hon ska tugga frenetiskt på allt. Idag blir det mys här hemma. Badrummen är nästan klara så dom så alla saker ska in där. F's rum ska också fixas iordning. Vi ska tvätta, göra gröt och baka lussekatter. Jag hoppas lillfisen är gladare idag, det blir ju lite enklare då. Nä nu är det slut på mys, dags att hälla i sig kaffe så man överlever morgonen. På med julmusiken!!

Bullmamma..

Publicerad 2010-12-21 20:08:40 i Allmänt

Idag har jag gjort risgrynsgröt och griljerat skinkan (köpte en färdigkokt). På torsdag blir det grötlagning igen, till ris a la maltan. Skinkan blev sådär perfekt. Nästa år gör jag en skinka från scratch. Imorgon blir det jobb. Känner inte alls för att jobba men det brukar kännas bättre när man väl är på jobbet. Våra badrum är snart klara. HURRA! Det ser riktitgt bra ut. Jag längtar efter att kunna ta en dusch hemma.
Nu kan det vara jul. Allt är klart! Julgodiset, nejlikeapelsinerna, skinkan, gröten, granen, tomtarna är framme  och paketen ligger under granen. Man borde vara mammaledig varje jul =)

Jullov..

Publicerad 2010-12-20 09:44:56 i Allmänt

Nu börjar jullovet. Tjohoo!! Det blir en sväng in till stan, hämta jobbkläder och köpa rödtjut på bolaget. Ikväll är det den årliga träffen mellan Mig, Malin och Emma. Åhh det ska bli så mysigt. Rödvin, lite tapas och massa tjöt. Innan det mysiga väntar en stor prövning: Storhandling på Maxi, utan bil. =)

Vilken helg..

Publicerad 2010-12-19 17:56:59 i Allmänt

Denna helgen har minst sagt vart effektiv. Vi har hunnit köpa gran, jag har klippt mig, vi har vart på Liseberg och vart på hockey-julavslutning (plus massa andra saker). Nu vill jag bara att det stora badrummet skall bli klart så vi slipper byta blöja jämte granen. Det är tur att vi har en så stor lägenhet som vi har. Annars hade det inte gått att bo hemma. Jag ska fjäska med jobbargubbarna i veckan. Bjuda på glögg och pepperkakor. Hehe!!

Bubbel..

Publicerad 2010-12-18 09:49:28 i Allmänt

Nyår närmar sig. Dags att köpa bubbel. Här blir det inget mosserande, utan champange såklart. Är lite sugen på att testa en ny sort. Har tidigade druckit Moet, Lanson (den rosa (rosé?) är sååå god) och gula änkan. Är lite sugen på Bollinger, Pol Roger eller Taittinger. Någon som har testat?

Fint..

Publicerad 2010-12-17 12:01:32 i Allmänt

LEGGINGS KOFTA
Fina leggings och fin kofta från Polarn. Leggingsen finns även i brunt och koftan i rött. Nu får alla medlammar 20% rabatt på valfritt plagg. Man kanske borde slå till?

Fredag..

Publicerad 2010-12-17 09:33:40 i Allmänt

Idag kör vi lugna puckar här hemma. Jag är snorig och har ont i halsen. Jag ska köra på pyjamas till kl 13. Då kommer Gurra hem och då ska jag ta en efterlängtad dusch. Jag ska börja planera inför jul också. Vem ska fixa vad och så måste jag göra gröt en gång till. Jag måste ju få till den perfekta gröten till julafton. Ska försöka övertala Gurra om att vi måste köpa en gran idag också. Julmusiken sprutar ut ur högtalarna. (Stackars jobbargubbar, men jag måste ju överrösta dom med något.)
Denna julen kommer bli så himla bra. Delvis för att jag håller i värdskapet men också för att det är F´s första jul. Så himla spännande. Jag vet ju vem som kommer få flest julklappar. =)=)


Mammas Prinsessa <3

Risgrynsgröt..

Publicerad 2010-12-14 21:29:20 i Allmänt

Jag har typ förstört min gryta. Mitt i risgrynsgörandet så vaknade F och var jätte ledsen, trött och förkyld. Glömde helt av gröten så den brände fast så in i helvete. Jaja, får hoppas att det går bort. Gröten blev lite för salt tror jag. Ändå tog jag mindre salt än det skulle vara. Konstigt. Den är inte riktitgt klar än. Vill att den ska blir riktigt tjock så den får puttra i 10-15 min till. Mmmm..

Idag har jag, Emelie och Linda bakat lusse...

Publicerad 2010-12-13 20:11:30 i Allmänt

img_3166 (MMS)

Idag har jag, Emelie och Linda bakat lussekatter, biscotti, is-choklad, chokladcola och knäck. Herregud vad tröt jag är. Ca 7 timmar tog det bara. Vi är fan bäst!! Gött som fan blev det. Jag trodde vi skulle misslyckas med knäcken men icke. Är super nöjd!

Julbord..

Publicerad 2010-12-11 07:00:44 i Allmänt

Jag är inte laddad för att jobba precis. Är rätt trött men några koppar kaffe ska nog råda bot mot tröttheten. Efter jobbet blir det en drink på heaven 23 med Linda. Jag ska dricka en champange-drink. Mmmm.. Vid 19 tiden blir det julbord. Det ska bli så himla roligt. Vi är tom barnfria till imorgon, om allt går som det ska. Härligt! Det är nästan så att man har lust att skita i att dricka och bara åka hemoch lägga sig och sova hela natten och morgonen. Nä, dags att kliva upp ur den varma sängen. Risgrynsgröt till frukost får det bli.

Mjuk pepparkaka..

Publicerad 2010-12-10 20:40:59 i Allmänt

Detta recept ska jag hinna med i veckan.

ingredienser
100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
½ dl lingonsylt

Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1
msk färskpressad citron el limesaft
100
g Philadelphiaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda i mjölken. Häll i pepparkakskryddan i smör/mjölkblandningen. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Blanda i allt annat samt mjölkblandningen. Fyll muffinsformarna med smeten till ¾ i formarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små. Låt svalna, under tiden förbered frostingen genom att vispa smör, florsocker, citronsaft och Philadelphiaosten krämigt.

Fredag..

Publicerad 2010-12-10 10:11:39 i Allmänt

Härliga fredag. Idag blir det pulkaåkning och julfix här hemma. Förhoppningsvis så kommer Gurra hem tidigare från jobbet så vi kan mysa hela dagen här hemma. Eller efter kl 16, för då slutar jobbargubbarna som håller på i badrummet. Imorse satte jag nästan kaffet i halsen när dom stod och berättade snuskisar för varandra. Dom sa flera gånger att man inte fick berätta dessa historier om det var damer/fruntimmer med. Hahaha!! Å där satt jag i köket och lyssnade utan deras vetskap. Det ska bli skönt med helg och några byggfria dagar. Imorgon blir det jobb och julbord. (ska göra några tidsinställda inlägg) Julbordet ska bli riktigt roligt, barnfria över natten är vi också. Härligt härligt! Nä nu drar vi igång dagen här hemma!

Vinst..

Publicerad 2010-12-09 19:50:31 i Allmänt

Jag vann ju ett presentkort hos barntavlor. Dessa tavlor klickade jag hem. Dom kommer nog imorgon. Grymt snabb leverans får jag säga.


Kommer bli så snyggt i F´s rum. Vill börja fixa där nu!

Julklappar..

Publicerad 2010-12-09 19:47:13 i Allmänt

Nu är jag klar med alla julklappar. Känns så himla skönt. Jag och mamma var på IKEA idag, vi tänkte käka julbord. Har bara hört bra om IKEA´s julbord och 79:- är ju billigt som fan. Vi var nere i varhuset och kollade en sväng innan det öppnade. Julbiodet är mellan 15-19 varje dag. När kl var 15.15 var det hur jävla lång kö som helst. Vi blev helt paffa, det var typ bara pensionärer. Helt galet! Jag och mamma struntade i julbordet och åt dom gamla vanliga köttbullarna och jordgubbschesecake.

Nu blir det risgrynsgröt och macka, mums!

Borta bra..

Publicerad 2010-12-09 07:41:45 i Allmänt

Men hemma är ta mig fan bäst av allt. Kl 07.00 invaderas lägenheten av jobbargubbar. Tur att man kan låsa in sig i sovrummet. Känns konstigt att ligga i sängen och höra massa röster några meter i från sig. Det kändes så obehagligt så jag var tvungen att gå upp och ta på mig kläder. :):) Så nu sitter jag i köket och dricker kaffe.

Idag blir det IKEA och lite julklappshopping! Om lillfisen är på humör..

Testpilot..

Publicerad 2010-12-09 07:13:28 i Allmänt

Jag har får äran (?) att testa arlas nya smaksatta grädde, Choklad och jordgubb. Så i helgen blir det nog rulltårta med jirdgubbsgrädde och chokladparfait. Mmm.. Återkommer med recept och betyg på grädden. Ciao!

Flytta..

Publicerad 2010-12-07 22:28:55 i Allmänt

Det finns inget jag hatar mer än att flytta. Jag har bott i flyttkartonger rätt mycket sen jag flyttade hemifrån. Det började med tt jag fick hyra en kompis killes etta på 28kvm i Johanneberg. Bodde där svart några månader också. Där bodde jag i ett år, jag älskade den lägenheten. Shit vad mycket fester jag hade. Ojoj! Jag bodde där mellan 2002-2003, tror jag. När jag inte pallade att bo svart längre så flyttade jag till ett kollektiv och bodde där i några månader. Det var grymt kul, mysigt och gemytligt. När tanten som ägde huset dog så var vi tvugna att flytta. Jag flyttade hem till min vän Christian, herregud vilken ungkarl han var. Haha!! Vi hade fest 24/7 och kylen var fylld med öl och vi hade så kul ihop. Axel bodde granne med oss och en tjejpolare bodde några våningar upp. Det kunde inte bli bättre. Om vi Inte satt hemma och lyssnade på musik så vag vi på krogen eller på jobbet. Det var det enda vi gjorde jobba, åt och drack:):):) Vilka tider. Vi blev vräkta ur lägenheten, fogden kom och tömde hela lägenheten (jag stod inte på kontraktet så jag drabbades inte mer än att jag blev vräkt). Jag fick reda på det dagen innan vi blev vräkta. Jippie! Varför vi blev vräkta behöver jag inte ta upp här. Det är löst nu och jag och Christian blev inte ovänner eller så efteråt. Jag fick slagga hos axel i några nätter och sen flyttade jag hem till en annan lillkompis. Där bodde jag i ca 6 månader. Sen flyttade jag in hos Gurra i hans lägenhet och nu bor vi tillsammans i en grymt fin lägenhet. Massa saker har försvunnit under dessa flyttar, smycken, Köksredskap och minnen. Men det är väl smällar man får ta som ung och dum?! Iallafall. Det var inte detta jag skulle skriva om och nu har jag glömt av vad jag egentligen skulle skriva. Dags att sova, imorgon bär det av hemåt.

Härlig dag..

Publicerad 2010-12-06 19:24:17 i Allmänt

Idag skulle jag och F egentligen åkt till Mölndal. Men när jag vaknade (kl 09.00, tack F!) så var jag så jäkla trött och mosig i huvudet. Blev en promenad till maxi. Jag är glad att jag köpte vinterhjul till vagnen, hade jag haft dom vanliga hjule så hade jag inte kunnat röra mig utomhus. F är väldigt mammig och grinig. Det tar väldigt mycket på orken och framförallt tålamodet. Är helt slut nu. Man måste aktivera henne hela tiden, så vi var ute i solen och åkte pulka i 40 min. F tycker verkligen det är jätte roligt. Katten var med och jagade pulkan. Jag tog massa kort men har ju ingen dator så jag får ladda upp korten senare. Nu blir det halv åtta hos mig! :):)

Dator..

Publicerad 2010-12-06 10:21:03 i Allmänt

Snart kommer det komma roligare inlägg här på bloggen. Har ingen dator justnu men om en vecka, då kommer lite roligare inlägg med lite bättre bilder. Just nu är det bara mobilblogg som gäller.

På språng..

Publicerad 2010-12-04 10:02:18 i Allmänt

Äntligen lördag. Sovmorgon för många, men inte i vårt hushåll. Killen åker iväg 07.30 och jag och lilltjejen är på språng nu. Vi sitter på bussen mot backaplan. Jag ska kolla på en klänning och ta en sväng till backaplan. F är allmäntgrinig så det blir en svettig testning av klänning sen. Som vanligt. Stress stress, en småbarnsmorsas vardag. Tänk om man hade gått ner i vikt av att svettas? Då hade jag vart smal nu:):)

Jag vann..

Publicerad 2010-12-02 22:56:59 i Allmänt

Jag har vart med i en tävling på en blogg. Och kan ni tänka er, jag vann. Och det åtråvärda priset är ett presentkort på barntavlor.se. Så nu väntar jag på mitt presentkort så att jag kan beställa en fin tavla till lillkorvans rum. Åh vad roligt! Det ska bli kul att börja göra oordning hennes rum. Jag tänker då inte h det vitt, vitt och rosa (även om det är väldigt snyggt). Massa färger och leksaker. Har kollat in en del bloggar och jag tycker fan synd om ungarna. Väggar är vita, det står en gammal gunghäst från 30-talet i ett hörn, vita möbler, träleksaker och antika gosedjur. Det är jätte fint och harmoniskt men det passar inte ett barn, ett barn ska ha färg och form runt sig. Nä, tacka vet jag röd Micki spis, lådor med leksaker, en rolig matta och lite stök. :):):) Imorgon blir det BVC besök för vägning och träffa mammor för att snacka barnsäkerhet. Spännnde! Nu blir det sova.

Rastlös..

Publicerad 2010-12-01 22:24:46 i Allmänt

Jag är fruktansvärt rastlös nu. Har suttit hemma i 3 dagar. Ingen öppna förskolan, ingen fika, bara tråk hemma i ensamheten. Imorgon bör det in till stan/backaplan. Ska kolla efter en klänning på H&M. Nästa lördag blir det julbord, F ska sova borta så då böjt det klackarna i taket minsann. Jag måste inhandla en klännning, en cardigan att ha till klänningen, klacka om dans-skorna och klippa luggen. Jag kanske kan lägga upp en bild på klänningen imorgon. Har ju ingen dator men kan kanske låna syrrans. God natt!

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela