ackadacka

Oscar & Ellen..

Publicerad 2011-05-31 19:25:54 i Allmänt

Fin midsommarkrans till barn i tyg, synd att dom inte finns till vuxna också. Med denna slipper man kryp och äckliga djur i håret.



Slut på det roliga..

Publicerad 2011-05-29 21:55:11 i Allmänt

Räkningarna är betalade och pengarna som blev över gick in på sparkontot till semestern. Fattig -check! Nä nu släpper vi det tråkiga.

Lillan har fått flytta in i sitt rum. Ska se hur det går, men det borde inte vara några problem. Hon kommer säkert tycka det är lattjo att vakna upp bland alla sina leksaker. Mörkläggningsgardinen ska vi försöka fixa iordning i veckan, det gick sönder en liten plastsak så jag ska åka till IKEA och tjata sönder personalen för att få en ny. Funkar inte det så finns det ett annat alternativ och det får förbli hemligt. =)

Här är en bild på min lilla goding när hon äter färskpotatis med gräslök och gräddfil, hon blir helt bananas när hon ser kokt potatis. Det är hon och Sunes bror Håkan.


Potato-lover

Mors dag..

Publicerad 2011-05-29 19:36:13 i Allmänt

Vilken härlig dag det har varit idag, trots regn och blåst. Min älskade lilla familj hade köpt en fin present till mig. CLEAN parfymer. Åh vad dom luktar gott, Warm Cotton, Shower Fresh och Fresh Laundry. Jag kommer bli beroende av dessa dofter. Chanel, släng dig i väggen. =) Grattis alla mammor där ute. Hoppas alla har haft en bra dag!




Full rulle på öppna förskolan idag. Filipp...

Publicerad 2011-05-26 12:38:32 i Allmänt

img_8256 (MMS)

Full rulle på öppna förskolan idag. Filippa visade vem som ägde stället. Idag var det många pratglada päron. Det tillhör ovanligheten. I eftermiddag ska jag till delsjö golfklubb och slå lite bollar. Nu börjar min kropp att återhämta sig, har ett stort sug efter nikotin. Snor en snus av sambon :):)

Morgonstund..

Publicerad 2011-05-26 06:48:10 i Allmänt

Det är så skönt att vakna innan lillan. Läsa nyheter på mobilen, fixa kaffe och bara vakna till liv. Idag blir det öppna förskolan hela dagen, eller så länge F orkar. Det ska vara molnigt och tråkigt hela dagen. En studentpresent till syrran måste fixas också. Ska till stan imorgon så jag får kolla då. Jelly Bean skålar kanske? Eller något fint från Mateus? Frågan är om hon uppskattar sånt. Äh så länge jag är nöjd, hon kommer tack mig i framtiden. Jag kommer ihåg att jag fick en wookpanna och bestick i studentpresent. Jag tyckte det var sådär roligt. Men nu uppskattar jag det. Man vill ha pengar, skumpa och presentkort i studentpresent. Tur att man har en något förnuftig släkt som ger en alla dom där tråkiga sakerna.

Snygg för en bra sak..

Publicerad 2011-05-25 19:47:45 i Allmänt

Önskearmband från Brazilets



Brazilets är en 200 år gammal tradition från mystiska Bahia i Brasilien.
Det sägs att orten för lycka med sig och den som bär armbanden därifrån får tre önskningar uppfyllda.
Vira armbandet två varv runt handleden, knyt tre knutar, en knut för varje önskning.
När armbandet faller av skall dina tre önskningar gå i uppfyllelse.

Genom att köpa Brazilets stödjer du samtidigt bevarandet av den Brasilianska regnskogen.

Childhood armband


Varje pärla på armbandet har en egen färg och beskriver en artikel i barnkonventionen. Pärlorna och Childhood vill påminna dig om allas rätt till en barndom. Armbandet finns i en storlek och består av små plastpärlor uppträdda på en elastisk tråd. I den medföljande broschyren beskrivs några av nyckelparagraferna i FN:s barnkonvention på ett enkelt och lättfattligt sätt.
Överskottet från armbanden går direkt till Childhoods projekt runt om i världen. Armbanden tillverkas i Sverige av Samhall AB.

JAAA..

Publicerad 2011-05-25 14:29:08 i Allmänt

Vi fick dagisplats på vårt förstahandsval. Så jävla gött. Nu firar vi med korv och makaroner!

Sömntuta..

Publicerad 2011-05-25 08:20:22 i Allmänt

Min lilla fina ligger fortfarande och sover. Hon somnade kl 22 igår så det kanske inte är så konstigt att hon fortfarande sover. Det är kindtänder på gång så hon kan inte somna. Det är så typiskt, precis när man har kommit in i en fas med grymma rutiner och fast schema. Jaja, det är bara att gilla läget. Barnmaten har vi börjat utesluta mer och mer. Nu äter hon barnmat en gång varannan dag. Min duktiga lilla tjej. Idag blir det makaroner och korv. Mums!

Tisdag..

Publicerad 2011-05-24 07:09:18 i Allmänt

Idag blir det bus och lek här hemma. Barnen leker på golvet och mammorna dricker kaffe. Perfekt! Annars händer det inte mycket.

Väntar på semestern. Bara en månad kvar. Ska bli så skönt. Har lite ångest inför att jobba men det släpper väl när jag väl är på jobbet. Hoppas det. Har ju fått ett pissigt schema, är jävligt besviken på min arbetsplats men det är väl bara att gilla läget.
Usch, varför började jag tänka på detta nu? Jaja, det är bara att söka vidare.

Lägger upp en (peppande) bild på en snygg väska som jag ska belöna mig med i framtiden.




Mulberry Alexa

Bugaboo organizer..

Publicerad 2011-05-23 16:50:20 i Allmänt





Nu kommer bugaboo ut med en ny accessoar som gör det enkelt för dig att få med alla saker på resan och utflykten på ett smart sätt.

Den lilla kompakta och mjuka väskan passar till allt du behöver ha med dig, nycklar, mobil, våtservetter, blöjor, meliss, flaskor och leksaker.

Allt har sin egen plats, och du slipper gräva runt i väskan för att hitta det du behöver.

Bugaboo Organizer är lätt att rengöra och passar till alla Bugaboo-vagnar och fästs på de olika modellerna på olika sätt.

Väskan är gjord i ett slitstarkt tvättbart canvastyg som står emot allt.

Priset är 400 kr och finns hos Bugaboos återförsäljare.

Bilder & text: www.barnshopping.se

Måndagsmys..

Publicerad 2011-05-23 08:49:20 i Allmänt

Idag kommer tjejerna hit på lunch. Supermysigt! Kyckling med ris och sallad blir det. Ska baka en kaka till efterrätt:) Dags att sätta igång och fixa här hemma.

Mysig dag med tjejerna..

Publicerad 2011-05-21 09:41:42 i Allmänt

Idag blir de frölunda torg med Linda och Emilia. Mysigt! En dag som denna ska man försöka hålla sig så långt från stan som möjligt. Det är ju Göteborgsvarvet idag. Fy farao! Massor av människor som bara tänker på sin egna röv och står där dom står. Så idag blir det sopping, mcd och fika. I eftermiddag är vi bortbjudna på grillning.

Ett gammalt kort på mig och lillan från förra sommaren när vi var i Stockholm.

Kl 04.00 ville denna fina lilla damen dra ...

Publicerad 2011-05-20 05:27:10 i Allmänt

img_2831 (MMS)

Kl 04.00 ville denna fina lilla damen dra igång dagen. Snart är det dags för frukostnapen. Bolibompa börjar om 5 min, thank god. Det är nog dags att skaffa Disney Chanel om detta ska bli en vana. Man får ju mycket gjort iallafall. Disken är fixad, smet till pannkakorna gjord, 3 koppar kaffe är uppdruckna och lillan är matad. Dags att steka pannkakor och få lillan att sova.

Babybjörn retro..

Publicerad 2011-05-19 20:19:07 i Allmänt

Babybjörn firar 50 år! Retrotyg på bärselar och babysitters. Jag skulle kunna tänka mig bärselen i manchester. Åh vad snygg!

1960-talet: Manchester
Under både 60- och 70-talet var våra produkter i manchester bland de mest älskade. Det var en trend som verkligen höll i sig länge i Norden, kanske för att manchestertyg är lite varmare och därför passar bra.

Manchestertyget vi använder idag är bättre än det som fanns då, säger Lisen Elmberg, textildesigner på BabyBjörn. Hon menar att tekniken har gått framåt oerhört mycket i fråga om tygfärg och kemikalier. Och konsumenterna tänker annorlunda i dag - man vill ha det allra bästa.

Manchestertygets utseende kan variera och det hänger samman med luggens riktning. På manchesterbärselen stryker man luggen nedifrån och upp för att få en vacker lyster. Det skira blommönstret på insidan är ett återskapat 60-talsmönster och tillsammans med manchestern har vi skapat en ”modern” retrostil.


1970-talet: Brunt, orange och blått
Av alla tyger som det fanns att välja bland, varför blev det just dessa?
Denna typ av tyg var oerhört populärt på 70-talet. Bruna och orangea barnkläder var helt plötsligt modernt. Jag kommer ihåg att jag köpte en hel del bruna babykläder till min dotter, säger Lillemor Jakobson.

Lisen Elmberg har också tygminnen från den tiden:
Jag hade klänningar i precis den här typen av tyg som jag tyckte mycket om.

Även om vi har återskapat tyget i dag, så är det mycket likt det ursprungliga. Och det stora diagonalmönstret gör att ingen produkt kommer att vara den andra lik eftersom skärningen blir olika.

Bilder & text: Babybjorn.se

SÖKES..

Publicerad 2011-05-18 20:19:55 i Allmänt

Ny kropp och nytt jobb! Kroppen kan dra storlek 38 och jobbet ska vara heltid, 8 timmar jobb om dagen, vilken dag i veckan som helst. Tack och hej..

Sova..

Publicerad 2011-05-17 21:38:08 i Allmänt

En ledsen liten tjej vaknade nyss. Så nu ligger vi i sängen och myser. Finns det något bättre än små varma fötter mot magen? Åh vad härligt. Hoppas lilla fröken har tänkt att sova snart för jag är trött. Imorgon ska jag slå några bollar på ranchen. Lillan ska vara hos sin farmor. Det ska bli skönt att vara själv en stund. Nu ska jag pussa ihjäl min trötta dotter.

Tråkigt väder..

Publicerad 2011-05-17 09:28:09 i Allmänt

Åh vad jag hade velat ligga i slottsskogen och steka idag. Men icke. Det är pissväder ute. Lina är på väg så dagen kommer bli trevlig ändå. =) Myskläderna är på och kaffemaskinen laddad. Ciao!

Så fort lillan börjar gå..

Publicerad 2011-05-16 20:27:26 i Allmänt


Supersnygg lila/rosa flip flop sandal med räfflad sula för bästa fäste samt skönt ludd runt hälen som gör att den lille slipper skoskav! Gummistraps över foten med bronsfärgad metallogga på. 299:-, babyshop.se

Bolibompa..

Publicerad 2011-05-16 11:04:46 i Allmänt

Nu sitter jag och lillan och kollar på SvtB. Hon är en gnällig liten mammagris idag. Helst ska hon sitta i mitt knä med snuttefilten och suga på tummen. Vid två ska vi in till jobbet och sncka med chefen om mitt schema. Vi ska även hämta en hund som vi ska passa idag. Jag vet en tjej som kommer bli överlycklig. Det ska bli spännande. Kort kommer senare.

Golf..

Publicerad 2011-05-13 12:35:38 i Allmänt

Idag ska jag ta min första golflektion. Spännande! Har precis vart på Dormy och köpt mig en handske. Jag är så himla nervös, fattar inte varför. Alla är ju nybörjare någon gång. Jag vill kunna allt direkt. Förmiddagen spenderades på öppna förskolan med sånstund och lek. Den 2/6 är det bamsefest. Hoppas det blir fint väder. Som sagt, golf på schemat idag. Måste värma upp innan, känner mig svag i vänsterarmen. Glöm inte att rösta på Söndag!!!

Tävling..

Publicerad 2011-05-09 19:43:02 i Allmänt

Myran och Lo har en tävling där man kan vinna en fin mössa. F har en rosa mössa med vita moln på i baggymodell. Hon som syr mössorna är verkligen duktig. Gå in på sidan och tävla du också.




(Klicka på bilden för att komma till bloggen)

Vilken helg..

Publicerad 2011-05-08 20:14:11 i Allmänt

Golf hela helgen. Jag klarade teoriprovet. 3 fel = Godkänt! Så jävla gött. Ett steg närmare mot 36 hcp. Golf är sjukt kul. Imorgon blir det ut på banan och spela, ringa PRO och boka in 10 privatlektioner. Jäää, det går bra nu. Ciao! 

Klart..

Publicerad 2011-05-05 15:59:09 i Allmänt

Outfiten till bröllopet är klar. Gött! Jag kommer nog använda allt innan. Är jätte nöjd. (Karin, feedback tack)






Lite smycken och annat kraffs får man väl slänga på sig också. =) Klänning och Cardigan från H&M, väskan är från ullared (den på bilden är från H&M, den från ullared ser nästan likadan ut) och skorna är från dinsko. Bröllopsoufit 650:-. Bra pris kompis!

Upp och hoppa..

Publicerad 2011-05-05 07:27:49 i Allmänt

Idag gick jag och lillan upp halv sex. Det är en rätt ok tid att gå upp. Med tanke på att jag somnar runt 22 tiden varje dag. I förrgår somnade jag 21.30. Det är så gött att kunna vakna 06.00 utan att vara jätte trött. Med 2 koppar kaffe i kroppen så blir man människa igen. Idag ska jag ha en egen dag. Åhh vad skönt det ska bli. Jag ska till stan med Lina och sedan hem till Malin och bebismysa och käka lunch. Outfitrn till bröllopet är nästan klar. Ska kolla efter något att ha om axlarna bara. Nä nu ska jag förbereda skötväskan för pappan i huset.

Äntligen..

Publicerad 2011-05-02 22:44:25 i Allmänt

Efter att ha varit gräsänka i en vecka så kom min andra hälft hem idag. Riktigt härligt. Lillan fick vaccin idag och gnällde ingenting, hon gjorde ett litet ryck när hon fick sprutan. Det är min tjej det. Det har varit lite sura miner på eftermiddagen men efter 2 timmars sömn och en hemkommen pappa så blev hon som en ny människa. Vi har suttit framför tvn nästan hela dagen. Inget annat har passat. Kl 20.30 fick jag tvinga henne i säng. Då var hon i sitt esse här hemma och kröp runt i turbofart och ville leka och busa. Hon somnade nästan direkt. Nu blir det sängen och förhoppningsvis så sover lillan gott hela natten. Natti natti!!

Betessläpp 2011..

Publicerad 2011-05-01 20:01:53 i Allmänt

Ok, då har vi varit på vårt första och sista betessläpp. FAN vad folk det var. Man fick nästan torgskräck. Och kallt var det också. Det blåste som fan och Filippas mössa glömde vi hemma. Nä fy, det är bättre att kolla på youtube.
Här kommer lite bilder:


Man fick kanelbulle och mjölk *mums*


Ungarna fick sitta på första parkett


Massor av människor


En liten kalv


Här springer korna för fulla muggar

Hopp, skutt och spring

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela