ackadacka

Kaffe..

Publicerad 2010-10-26 20:08:17 i Allmänt

Varje morgon tar jag mig en kopp (läs kanna) kaffe. Dagens försa kaffe är så jävla god. Imorse satt jag och kollade på en ekorre som sprang på utsidan. Längtar till imorgon när jag ska dricka min kaffe. Idag har vi promenerat och vart på babysim. Filippa Dick inte göra den flygande torpeden (barnet dyker på eget initiativ) för att hon var förkyld. Men nästa gång då kör vi så det ryker. När vi kom hem från babysimet så stekte jag pannkakor. Nu ligger vi i sängen och myser. När Filippa har somnat ska jag vika tvätt och fixa i köket. Böjt en tidig kväll idag. Är grymt trött!!

Kvalitét eller kvantitet...

Publicerad 2010-10-25 22:57:20 i Allmänt

Idag tänkte jag handla skor på skopunkten. Jag kände för att köpa billiga och bra (hyffsat bra) skor. Dom har så himla bra erbjudanden. Tag tre, betala för två eller köp två par skor och betala bara halva priset för det billigaste. Jag gick in på nätet igår och såg att dom hade uggs-kopior. ( jag har ett par äkta men har verkligen inte råd med ett par till) Massor av färger och olika höjder, även den modellen med knapp på sidan. Super tänkte jag. Ett par såna får det bli ( dom sistnämda). 199:- är ju as bra pris. Dom håller säkert säsongen ut iallafall. Tog på mig dom och dom gick i sönder. Hahaha!! Vilket skämt! Sparar mina slantar och köper kanske ett par nästa år eller på rea. Det är ju inte så att jag är i super behov av ett par nya skor men det är ju alltid kul att ha fler att välja på. För er som inte vet så ligger ett par nya äkta uggs pä ca 2500:-. No more skopunkten. Kvalité is the shit. Kost vad det kosta vill. Nu har jag haft mina uggs i 2 säsonger och dom ser faktiskt ok ut. Med tanke på att jag inte impregnerade dom första året. Min topp tre på bästa köp är: 1) Primebootsen 2) Gås-Jackan (den är så jävla sliten nu men jag sk noga fixa den, pälsen är fortfarande grymt snygg) 3) Barbour jackan Bubblare är: Ray Ban glajjerna, Uggsen och woolrich jackan. Önskeköp ( kan kvala in på topp 3 som kommer bli en topp 5) är: Marc Jacobs väska/ Mulberry väska och en tillhörande plånka.

Morgonrutiner..

Publicerad 2010-10-25 08:17:54 i Allmänt

Nu har jag och Filippa kommit in i våra morgonrutiner. Så himla skönt! Lillan vaknar vid halv sju tiden. Då får hon sitta i barnstolen medan jag äter frukost och dricker mängder av kaffe. Jag försöker hålla henne vaken i en timma, minst. Sen får hon mat och sen somnar hon. Då gäller det att vara snabb. Duscha, göra sig iordning, plocka här hemma och fixa fram hennes kläder. Ibland har man en timma på sig och vissa dagar bara 15 min så jag stressar som fan för att hinna allt. Mängden kaffe spelar stor roll. Ju met kaffe jag druckit desto effektivare är jag:):) Nu ska jag duscha, fixa mig och vika tvätt. Wish me luck att jag kommer hinna allt. Har ju trots allt bloggar i fem minuter nu. Jalla jalla!!

Underhållning..

Publicerad 2010-10-23 21:41:19 i Allmänt

Kollade på premiären av "Så mycket bättre" på fyran. Vilket härligt program. Där snackar vi underhållning. Det ska bli kul att se allas tolkningar av varandras låtar. Nu ska jag snart lägga mig och sova. Lillfisen sover sen en timma tillbaka och hon ser så go ut när hon sover. Vill äta upp henne:):)

Snor..

Publicerad 2010-10-23 09:54:46 i Allmänt

Då har man dragit på sig en fet förkylning. Fett jobbigt! Men hellre att jag är förkyld än mitt lilla busfrö. Det gör ont i hjärtat när man ser henne snora, hosta och nysa. Hoppas inte jag smittar henne. Så vad händer idag? Mamma kommer hit om en stund, då ska vi köra grejjer till Torslanda. Efter det blir det något att äta och sen hockey. Jag och Filippa ska gå själva idag. Vi får väl se hur det går.. Jag tror det kommer gå bra. Filippa är ju så himla snäll. Jag ska proppa i mig c-vitamin och nässpray. Nu har busfröt somnat så jag ska passa på att duscha. Sista duschen i detta badrum. Om 6 veckor har vi ett nytt och fräscht badrum, utan badkar!

Nu är det fan mycket..

Publicerad 2010-10-22 17:07:16 i Allmänt

Jag har inte tid att blogga så mycket på några dagar. Stambytet börjar på måndag så jag måste packa ner allt i hallen, lilla garderoen och allt smått i båda badrummen. Samtidigt som jag måste aktivera lillan. Måste även packa ner alla grejjer som vi ska ha hos mamma. Bloggar någon annan dag. Känner hur stressen tränger fram i huvudet. Over and out!

Ruggigt värre..

Publicerad 2010-10-21 22:46:05 i Allmänt

Nu ligger jag och Filippa i sängen med 3 täcken, 4 kuddar, gosedjur och en filt. Det är så mysigt att ligga nerbäddad och lyssna på blåsten från utsidan. Filippas fötter är så himla varma och goda. Nu ska jag kolla på halv åtta hos mig på tv4play. Ska nog ligga vaken en stund och njuta av myser. (har en förkylning på gång, så himla jobbigt)

Mini..

Publicerad 2010-10-21 14:26:04 i Allmänt

H&M har fått in riktigt fina kläder till dom små. Kolla in dessa söta kläder. Byxorna är mina favoriter. Man kanske ska slå till. Om man anger kod 8898 får man 20% rabatt och kod 1304 ger 50:- rabatt. Man kan använda båda koderna samtidigt. Bra va? =)





Sångstund..

Publicerad 2010-10-20 09:47:09 i Allmänt

Igår var det ingen babyrytmik så vi kör Sångstund på öppna förskolan idag. Innan det så ska vi en snabbis till stan. Måste testa två tröjor som jag funderar på att beställa från hm. Är lite osäker på storlekarna. Filippa sover frukost och jag stressbloggar från mobilen samtidigt som jag tar på mig, borstar tänderna och fixar frillan. Jag har sett ett par sjukt söta byxor till Filippa. Hon ska ju fotas nästa vecka så då måste hon ha något fint på sig. Nu vaknade gangstern. Dax att dra sig till stan. Ni missar väl inte bonde söker fru ikväll? Sjukt underhållande. TV4 har lyckats med bra tv. Hahaha!!! Over and out!

Mycket att göra..

Publicerad 2010-10-19 08:08:56 i Allmänt

Denna veckan är full av aktiviteter. Babysim, babyrytmik, öppna förskolan och BVC. Skulle behöva åka in till stan och kolla på en tröja som jag har sett på hm. Filippa behöver en ny snuttefilt också. Vet inte om det kommer att gå att byta men jag hoppas det. Hennes nuvarande snutt är inte riktigt säker. Det lossnar trådar från den. Jag ska försöka ge henne en sidenfilt. Hon älskar ettiketterna som sitter på kläder och leksaker, det tyget är ju lite glansigt. En snuttefilt i det tyget hade vart det bästa.

Onsdag..

Publicerad 2010-10-13 21:45:00 i Allmänt

Idag har vi vart på öppna förskolan och rockat med alla barnen. Filippa somnade rätt fort men jag tror hon tyckte det var roligt så länge det varade. Tänkte dela med mig av lite bilder från dagen:



Filippa i vagnen på väg till öppna förskolan


Någon hade lagt löven i mitten av vägen så att jag kunde gå på sidan med barnvagnen, man tackar!


Vi såg Blondinbella i den lokala klädaffären, mycket spännande. Hon är jävligt trevlig måste jag säga. Pratade glatt med alla och var allmänt snygg. Hejja blondinbella
!

Öppnis..

Publicerad 2010-10-12 08:13:55 i Allmänt

Idag blir det öppna förskolan i Mölndal. Babyrytmik och lek står på schemat. Filippa älskar öppna förskolan. Hon gillar att sitta i mitt knä och kolla på när barnen leker. Jag är dock sjukt trött. Det är tänder på gång hos lilldamen så hon sover bara i 1.5 h i taget. Det är rätt jobbigt. Men men, inget att göra något åt. Hon äter som en häst om nätterna så det känns bra. (har slutat amma så numera kan jag blanda ersättning och välling i sömnen) I eftermiddag blir det babysim. :):)

Fredag..

Publicerad 2010-10-08 19:02:44 i Allmänt

Idag har jag vart på Allum med Linda och hennes polare Emelie. Är så jävla trött, vet inte om det beror på rödvinet eller på att jag har gått hela dagen. =) Hittade en tröja på Cassels (dom HAR fina kläder) på rean. 70% rabatt. Man tackar. Imorgon nalkas det utgång. Tjohoo!! Middag hos mig kl 18 och sen park lane (möjligtvis ett stopp på typ locatelli eller babar innan), står tom med på listan. Ho ho, känner mig värsta VIP.

Det bästa..

Publicerad 2010-10-06 23:23:53 i Allmänt

Något av det bästa jag vet är att ligga i dubbelsängen med Filippa och sova. När gurra är borta på jobb så passar vi på att mysa tillsammans. Filippa ligger på min sida och jag ligger på gurras. Det går knappt att beskriva hur det känns att vakna på morgonen av att en varm liten fot trycker in i magfläsket. Och så tänder man lampan och möts av världens leénde. Åhhh! Mammahjärtat smälter. Nä Nu måste jag pussa på min dotters underbara fossingar och lyssna på regnet som piskar mot rutan. (Julkortskursen var super rolig, nästa månad blir det receptbokskurs)

Julkort..

Publicerad 2010-10-06 17:52:04 i Allmänt

Snart ska jag iväg på julkortskurs (Fråga inte varför..) och Malin ska passa lillfisen. Är inte motiverad till att sitta och klippa och klistra nu men det blir säkert kul.
Jag har fixat så att vi står på listan på Park Lane på lördag. Jag och Linda får gratis inträde också. Klappar mig själv på axeln. Det kommer blir grymt kul på lördag. Klackarna i taket! (Vad fan ska man ha på sig?)

Över förväntan..

Publicerad 2010-10-02 19:28:05 i Allmänt

Det gick grymt bra på jobbet idag. Det var som att jag aldrig vart borta:) Allt flöt på bra. Blev dock utskälld av en kines på 135cm för att jag inte fatta vad hon sa. Hon påstod att jag inte lyssnade. Jag hade lust att säga: "Jag har vart mammaledig i 5 månader och inte hört någon prata kines-svenska med munnen halvöppen så ta det lugnt." Jag hann inte säga något. Hon gick. Hur fan sk jag vet att laddaladda-kort betyder Västtrafik-kort? Hade jag jobbat heltid kanske jag hade vetat. Det kanske är det nya ordet som vissa använder. Vad vet jag! Nästa gång vet jag.

Jobba..

Publicerad 2010-10-01 10:44:41 i Allmänt

Imorgon ska jag jobba för första gången på 6 månader. Jag är sjukt laddad men samtidigt jävligt nervös. Jag repetarar allt (alla öppningsmoment) i huvudet hela tiden. Kläderna som jag hade innan jag blev gravid passar. =) Det känns ju positivt. Dom sitter jävligt tight men förhoppningsvis så blir dom lite slappar om någon månad.

En snygg väska:


Mulberry Alexa

1000 kg tvätt..

Publicerad 2010-10-01 10:07:52 i Allmänt

Jag borde verkligen tvätta. Men jag orkar inte. Allt här hemma behövs tvättas, handdukarna, sängkläderna och kökshanddukarna. Det är så jävla jobbigt att släpa på bebis och tvätt ner till tvättstugan. Försöker komma på något annat att göra men vädret är ju inte det bästa. Jag får väl pallra mig ner till tvättstugan och kolla om det finns någon ledig tid idag. Förhoppningsvis så finns det en ledig tid i eftermiddag, för då är vi två här hemma.

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela