ackadacka

God natt..

Publicerad 2011-09-30 22:41:49 i Allmänt

Efter gårdagens händelserika (magsjukt barn) natt lägger jag mig tidigt. Barnledig och trött som få. Imorgon blir det jobb. Ögonen går i kors..

Hurra hurra..

Publicerad 2011-09-28 09:25:48 i Allmänt

26 år gammal, äntligen. Har blivit firad med fina paket av min familj här på morgonen. Håller på att vtätta och ska snart ta tag i lägenheten. Sedan blir det jobb 12-21, härligt!

Förskott..

Publicerad 2011-09-27 21:42:35 i Allmänt

Denna fina olja&vinäger-hållaren fick jag av min fina mamma, imorgon fyller jag år! Hurra för mig! :):)

Party party..

Publicerad 2011-09-24 16:23:15 i Allmänt

Sminkad och fin är jag i denna stund. Tjuvöppnade bag in boxen och är redo att åka på lite party. Först ska jag inta lite rester från gårdagens taco-kväll. Mums!

En vink..

Publicerad 2011-09-19 09:37:18 i Allmänt

Idag gick det super att lämna lillan. Hon gnällde lite när vi kom in på förskolan men sen var det bara ner på golvet och leka med dom andra barnen. Hon vinkade glatt hej då och sen var det fullt ös. Igår delade jag på snuttefilten (alla som känner filippa vet att snutten är helig). Så nu kan vi ha en snutte på dagis och en hemma.

Att vinterklä barnen..

Publicerad 2011-09-16 22:24:09 i Allmänt

Behåll värmen, släpp ut fukten och håll regn och snö på utsidan. Lägg till eller dra ifrån när humöret och vädret skiftar.

Lager 1 - Innerlager
När barnen är ute och leker i kylan håller ett underställ i ull eller polyester värmen och transporterar ut fukten. Bomull blir däremot lätt fuktigt och kyler ner kroppen.

Lager 2 - Mellanlager
Ett bra mellanlager av följsam fleece eller ullfrotté släpper ut fukten och håller kvar värmen. Om plagget inte andas blir kroppen snabbt kall och fuktig.

Lager 3 - Ytterlager Slitstarka ytterkläder tål alla möjliga äventyr, de har ett skyddande lager på insidan som skyddar mot vind, släpper ut fukt och hindrar vatten från att tränga in

/ www.polarnopyret.se

Check..

Publicerad 2011-09-16 22:20:10 i Allmänt

Overall och fleeceoverall är klart. Nu kan kylan komma, vi är redo!


Overall från 8848, 1000:-. Vi fyndade dock en på rea för 500:-


Fleeceoverall att ha under regnkläder på hösten/våren och under den tjocka overallen på vintern. 129:- på Kappahl, nu kör dom 25% på allt så den kostade bara 97:-. Ett riktigt kap!

Åkpåse..

Publicerad 2011-09-14 22:18:10 i Allmänt

Ett tips till er som ska köpa åkpåse i år är åkpåsen från 7 AM. Har dock ingen sådan till våran vagn, vi har Bugaboos egna (Paul Frank Scurvy). Men har flera vänner som har den åkpåsen och jag har bara hört bra om den. Men smakar det så kostar det (Medium kostar 1395:-), fast det är VÄRT det. Hade vi inte haft våran så hade jag köpt en direkt.


Unik åkpåse, in svart med grått fleecefoder, som passar alla vagnar. Den är tillverkad i bästa kvalitet, av ett dunliknade materia,l och är vatten- och vindtät med foder i bomull. Inuti påsen finns ett fleecefoder med tryckknappar som kan tas bort och tvättas separat. Fuskpäls att fästa runt påsens huva medföljer.

Åkpåsen har även öppningar för 5-punktsbälte, anti halkskydd på baksidan och praktiska fickor på framsidan. Dragkedjan kan också öppnas upp nertill så att barnets skor kan sticka ut.

Storlek Medium motsvarar 6- 18 mån.

Längd: 86 cm (från luvans topp)
Bredd: 51 cm

Tvättråd: Tvättas ut och in på lågt gradantal i maskin. Torktumla på mellanvärme. Kemtvättas ej. Strykes ej. Huvans päls tvättas i kall handtvätt.


Bugaboo Paul Frank

Tips..

Publicerad 2011-09-14 21:56:59 i Allmänt

Klicka in HÄR för att beställa ett gratis tavelmotiv av en duktig tjej. Man får framkalla bilden själv. Perfekt att ge bort!

09.35..

Publicerad 2011-09-14 09:37:20 i Allmänt

Klockan är 09.35 och jag har redan hunnit göra följande:
- Fixat mini och lämna henne på dagis
- Lagat köttfärssås
- Diskat
- Bäddat sängen
- Spelat wordfeud

Nu blir det dusch pch fix för min del, sen tar jag cykeln till jobbet!

Loppis..

Publicerad 2011-09-12 11:23:44 i Allmänt

Vilken dag vi hade i lördags. Vi var lite osäkra på morgonen om vi skulle åka på loppisen med tanke på vädret. Lina ringde kl 08.00 och då ösregnade det och åskade som fan. Men vi åkte ändå. Och tur var det. Vi fick sålt jätte mycket och det var uppehåll hela dagen. När vi kom till loppisen så hann vi knappt parkera innan det kom folk och drog i sakerna. Helt galet var det. Folk var helt galna. Dom frågade om vi hade guld, datorer och smycken. Mycket skit hade vi men inget av värde =) Jag gjorde faktiskt ett fynd, hittade en rosa kånken för 50:-. Så nu kan jag och mini matcha. När dagen var slut så åkte vi hem med ca 600:- var i fickan. Grymt bra faktiskt, hade inte alls räknat med så mycket.
Nu står alla överblivna saker här hemma, på tisdag ska jag ner till Ungdomshjälpen och lämna in allt. Lite saker har jag sparat, jag ska lämna in lite kläder på Miss Ragtime. Har en skinnjacka, adidaströjor och lite annat av värde.

Idag blir det jobb till ikväll, nu på morgonen har jag dammsugit, städat och moppat golven. Phu, är helt färdig! Jag ska lata mig idag och ta vagnen till jobbet, första gången på över en månad. Det är jag värd!

Ledig lördag..

Publicerad 2011-09-10 10:02:50 i Allmänt

Idag blir det mys med familjen. Mini är inte helt hundra så det får bli en lugn dag. Bus och mys med svägerskan och minis kusin. Den fruktade vattenkoppan har antagligen knackat på dörren. Vi är inte säkra men om det är vattenkoppor så lär det bli en del besök av små kottar denna veckan. Jag få anordna en vattenkoppsfika för andra som vill bli smittade. :):) Men som sagt, vi tar inte ut något i förskott!

Lista..

Publicerad 2011-09-08 20:45:51 i Allmänt

Innan mini somnade så hade jag en lista på vad jag skulle (skriven i huvudet) göra efter att hon somnat. Nu är den som bortblåst. Lika bra att gå och lägga sig då (Spela wordfeud). Man tror att man kommer somna tidigt men så blir det att man ligger och spelar i några timmar.. Damn Iphone!

Update: Gick ut i köket för att dricka vatten, då såg jag var det var som stod på min oskrivna lista: DISKA! Förträng förträng!!

WORDFEUD!!!

Vinter..

Publicerad 2011-09-08 20:28:12 i Allmänt

Vad ska man välja för overall? Det finns ju en del att välja på och dyrt är det. Jag har snöat in mig på Didrikssons, deras modell Kilimanjaro har fått topp betyg. Hittade dock en från Mee Too som verkade väldigtr bra också. Det är svårt det här.. Tips?


Bilder: babyshop.se

Passande..

Publicerad 2011-09-08 10:36:42 i Allmänt

Jag och mini vann tävlingen hos Myran&Lo. Det kom väldigt passande då mini ligger i feber. Med något dåligt kommer alltid något bra. =) Så idag blir det myskläder och slappa framför tv´n. Hoppas min lilla ärta blir bättre under dagen.


Idag går mina tankar till hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl och deras anhöriga.

Separationsångest..

Publicerad 2011-09-06 09:32:36 i Allmänt

Idag när jag skulle lämna mini på dagis så började hon gråta i backen upp till dagis, hon visste vad som skulle hända. När jag gick så blev hon jätte ledsen och då sitter det en mamma och säger: "Åhhh, stackars dig, vad jobbigt att gå nu när hon är så ledsen". Öhhh.. ja det är lite jobbigt när det finaste och bästaste man har skriker efter en och räcker upp sina armar. MEN, dom glömmer fort. Föräldrarna ska väl hjälpa varandra och stötta avrandra, det är ju likadant för alla.

Vardag..

Publicerad 2011-09-05 08:32:06 i Allmänt

Välkommen vardagen.. Hämta och lämna på dagis, jobba, laga mat och städa! Dags att skaffa städhjälp kanske, det hade varit sååå skönt. Idag är jag extra glad för min kompis skull som köpte ett café i helgen. Imorgon ska jag dit och hälsa på och kanske hjälpa till att fixa :) Spännande! Det kommer bli så bra! Snart är det dags att lämna mini på dagis, det ska bli härligt att cykla till jobbet i spöregn!

Tävling..

Publicerad 2011-09-02 19:24:53 i Allmänt

Mini har en jätte fin mössa från Myran&Lo, som nu har en tävling där man kan vinna en mössa och ett pannband.


Klicka HÄR för att komma till tävlingen.

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela