ackadacka

Cake pops..

Publicerad 2011-03-14 20:37:28 i Allmänt

I helgen ska jag testa att göra cake pops. Hade tänkt att ha det på Filippas kalas. Här rä receptet:

Ingredienser:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad

Dekoration
Grillpinnar
Sidenband.

Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. Dekorera till sist med ett litet sidenband som du knyter runt pinnen.

Blir chokladen för tjock efter ett tag när du doppat några bollar (blev den för min del) tillsätt då lite matolja i den smälta chokladen så blir den rinnigare igen, observera bara att det ska vara en smakfri olja och inte oliv eller liknande.

Annat litet tips om man vill ha Cake Popsen helt runda och inte som jag ha dem ställda på ett fat är att använda sig av en bit oasis och sticka i pinnarna i när de ska torka.


Bild: Google
 

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2011-03-15 11:09:34

Så sugen på att testa det, får bli till S kalas i maj =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela