ackadacka

Barnvagnsproblem..

Publicerad 2010-05-24 09:42:52 i Allmänt

Nu när man har fått barn så börjar dom riktiga problemen dyka upp, big big i-landsproblem. Och då snackar jag inte om sömnlösa nätter, bajsblöjor eller mjölkringar på tröjan runt brösten. Nu snackar vi riktiga mamma-ledighets-problem nämligen att åka i kollektivtrafiken med barnvagn. Shit alltså! Jag får utbrott på folk som inte vill hjälpa mig, inte aktar sig eller tror att det är någon jävla kö för att komma upp med sin barnvagn för att få en plats. I helgen hände 2 saker när vi åkte spårvagn.
För att det inte ska bli missförstånd nu så är barnvagn barnvagn och vagen spårvagn. Ok?

Händelse ett:
I lördags skulle vi hoppa av på korsvägen för att gå på Liseberg. Det var även Göteborgsvarv i slottskogen, dvs spårvagnen var knökad av peppade hurtbullar i tajta kläder, liten rygga på ryggen och vattenflaska i handen. Vi stog med 2 barnvagnar längst bak på vagnen, där man är tvungen att lyfta upp barnvagnen. När vi ska gå av på korsvägen så rusar folk på. Jag hade inte ens släppt bromen på vagnen innan den fylldes av hurtbullar.
Jag var svettig som fan och lite allmänt stressad, som jag alltid är på spårvagnen numera. Jag ställer mig vid trappan och säger (läs skriker) "kan ni akta på er vi har 2 barnvagnar som ska av, kan vi få gå av först".
Folk ställde sig i givakt och breddade en väg för oss. Hahaha! Som när jesus satte ner sin käpp i vattnet och det reste sig. Typ så. Hahaha! Stackars människor men jga blir så himla arg när man inte kan få gå av innan alla ska gå på. Det är så himla göteborgskt. I en storstad skulle aldrig något sådant hända.

Och nu till händelse nummer två:
Igår var vi i slottskogen hela dagen. Det kändes som att varenda förälder var på Plikta med sina ungar. Herregud vad ungar. Tur att lillan inte kan leka än. Iallafall. Vi skulle åka hem och var 2 barnvagnar igen. (man ska helst åka spårvagn själv, så fort man är två så försvåras allt) Vi står på hållplatsen och jag säger till linda att om vi ställer oss i mitten av hållplatsen så kommer vi på vagnen först. Man måste ju tänka smart. När vi väl ska gå på så kommer en fet morsa och säger "Men jag var väl ändå före er". Jag svarar irriterat "Javisst, gå på du. Men jag ser ingen KÖ". Seriöst. Bara för att man är först på hållplatsen så betyder inte det att man är berättigad att gå på först. (speciellt inte när det går 6 olika spårvagnar från hållplatsen) Man får ju röra på fläsket. Idiot. Jag gick bak till den högre delen av spårvagnen och fick en plats. Medans den feta morsan fick stå och knö med 4 barnvagnar till så stod jag helt själv där bak och hade gott om plats.

Herregud vilka problem man har. =)=) Dom som möter mig och pyret i kollektivtrafiken kommer få lära sig en läxa om dom inte sköter sig. Framöver så kommer ju inte gurra vara med heller så jag kommer behöva hjälp att lyfta på och av vagnen. Hehehe!! Stackarna, men det är fan min rättighet!

Jag och pyret:




Ja, hon har strumpor på händerna. Det blåste kallt och händerna var som isbitar. =)

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2010-05-24 14:31:50

MMM... det e sååå härligt med kollektivtrafik!! Jag bävar för när jag ska åka buss o spårvagn.. o min vagn är inte i det minsta laget :D jisses!

Postat av: J O H A N N A

Publicerad 2010-05-25 17:20:20

Vad söt liten bebis!

Postat av: Malin

Publicerad 2010-05-26 11:44:38

haha aww strumporna var en bra losning dar! Sota bilder!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-05-26 17:10:10

ååhhh vilket liten sötnos!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ann-Charlotte

Go och glad tjej från Göteborg. Här hittar du inlägg om allt möjligt. Älskar barnvagnar, mode, barnkläder och inredning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela